Mahallenizde Sokak Kedileri Görürseniz Ne Yapmalısınız?

Bir kedisever olarak, ne şekilde olursa olsun bir sokak hayvanına yardım etmek istemeniz anlaşılabilir bir durumdur.

Mahallenizde Sokak Kedileri Görürseniz Ne Yapmalısınız?

Mahallenizde Sokak Kedileri Görürseniz Ne Yapmalısınız?

Binlerce sokak kedisi, sokaklarda dolaşıyor. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, bir tanesiyle yolunuz kesişebilir! Üşümüş, korkmuş, aç bir tüylü bebeğe bakmayı ve sonsuza dek yaşayacakları bir yuva bulmalarına yardımcı olmayı seçerseniz kediyi ve kendinizi güvende tutmak için kurtarma işlemini doğru şekilde yaptığınızdan emin olun.

İşte dost canlısı komşu kedigillerinize yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı adımlar:

Barınak Ve Temiz Su Sağlayın

Bir sokak kedisini yakalamaya çalışmadan önce kedi için yapabileceğiniz en iyi şey su ve barınak sağlamaktır. Kediler için köpek kulübesi gibi olan yabani kedi kulübesi satın alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Bu minyatür barınak, yırtıcı hayvanlardan ve sert hava koşullarından uzakta uyumak için güvenli bir yer sunacaktır. Aşırı sıcaklarda rahat etmelerini sağlamak için kedi kutusunun içine evcil hayvanlar için güvenli bir ısıtma veya soğutma pedi de koyabilirsiniz.

Yanına bir su kabı yerleştirin ve taze içme suyu ile dolu tutun. Kışın suyun donmasını önlemek için piyasada ısıtmalı su kapları bulunmaktadır. Yaz aylarında ise yalıtımlı bir kap tüm gün buz gibi su sağlayabilir.

Her ne kadar cazip görünse de kedi severler, asla bir sokak hayvanını beslememelidir. Kendi başlarının çaresine bakmak yerine ana besin kaynağı olarak size bağımlı hale geleceklerdir. Bahçede yiyecek bırakmak, diğer sokak kedilerini çekebilir, bu da sizi bir değil bir grup sokak kedisinden sorumlu hale getirir! Ayrıca, saldırganlık veya hastalık durumunda evcil hayvanlarınızın sokak kedileriyle etkileşime girmesini istemezsiniz.

Kediyi Yakalamak İçin Bir Kurtarma Kuruluşuyla İletişime Geçin

Bir kediyi yakalamak çok zordur, ancak sokak hayvanlarına bakmanın en iyi ve en insancıl yoludur. Sokak kedileri, insanların yanında oldukça ürkektir ve herhangi bir ani hareket onları ürkütebilir. Bir sokak kedisini asla zorla tutmamalısınız çünkü korkup saldırganlaşmaları kaçınılmazdır. Sıkıntılı bir kediyi tutmak şüphesiz ki herkes için birkaç çizikten daha fazlasına neden olacaktır!

Bir sokak kedisiyle etkileşime girmeye zorlayamazsınız. Güvenlerini kazanmak, haftalar olmasa bile günler alabilir. Bu yüzden bu işi profesyonellere bırakmak en iyisidir.

Veteriner klinikleri, diğer insanları ve evcil hayvanlarını güvende tutmak için kedilerin taşıyıcılarla gelmesini şart koşar. Kurtarma grubu, kedinin birine ait olduğundan şüphelenirse kedinin sahibini bulmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Bu, bir veterineri ziyaret etmeyi ve bir mikroçip olup olmadığını kontrol etmeyi içerir. Veteriner, kedide mikroçip olup olmadığını görmek için kediyi tarayabilir. Eğer varsa veteriner, veri tabanındaki iletişim bilgilerini kullanarak sahibini bilgilendirecektir.

Ömürlük Yuva Arayan Kedilere Yardım Edin

Sokakta kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakılan sahipsiz kediler, hastalık, yaralanma ve vahşi hayvanların saldırısına uğrama açısından yüksek risk altındadır. Kurtarma kuruluşları, sokak hayvanlarının hak ettikleri ömürlük yuvalarına kavuşmalarını sağlayacaktır ancak kedilerin yeniden ayağa kalkmalarına ve ömürlük ailelerini bulmalarına yardımcı olmak için sevgi dolu bakıcıların yardımına ihtiyaçları vardır.

Bir kedisever olarak, ne şekilde olursa olsun bir sokak hayvanına yardım etmek istemeniz anlaşılabilir bir durumdur. Sokak kedilerini kurtarmanın uygun yolları vardır ve bu, onları beslemeyi ve evinize getirmeyi içermez. Burada bahsedilen tavsiyelere uyarak sokak kedilerini sokaklardan kurtarabilir ve onlara mümkün olan en iyi bakımı sağlayabilirsiniz.