Lyme Hastalığı Olan Bir Köpeği Sahiplenmek

Lyme hastalığı, kara bacaklı kene tarafından bulaşan bakteriyel bir hastalıktır

Lyme Hastalığı Olan Bir Köpeği Sahiplenmek

Lyme Hastalığı Olan Bir Köpeği Sahiplenmek

Bir Köpeğin Lyme Hastalığı Varsa Ne Anlama Geliyor?

Lyme hastalığı, kara bacaklı kene tarafından bulaşan bakteriyel bir hastalıktır . Lyme hastalığı için pozitif test edilen birçok köpekte semptom görülmezken, bazı köpeklerde ateş, bacaklarda topallık, eklem şişmesi, şişmiş lenf düğümleri, iştahsızlık ve uyuşukluk gelişir.

İyi haber şu ki, Lyme hastalığı etkili bir şekilde yönetilebilir ve tedavi edilebilir. Köpek zaten barınakta tedaviye başlamışsa, evlat edinme zamanında semptomlar büyük olasılıkla gitmiş veya hafif olacaktır. Genel olarak, bir köpekte Lyme hastalığı tedavisi genellikle bir ay sürer.

Lyme hastalığı olan bir köpeği sahiplenirken, hangi tedavinin başladığını belirlemek, bilinen herhangi bir tıbbi geçmişi sormak ve yavru köpeğiniz sahiplenildikten sonra veterinerinizle bir randevu ayarlamak için barınakla birlikte çalışmak önemlidir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Evlat Edinmeden Önce Barınağa Ne Sorulur?

Barınağın size Lyme hastalığı hakkında bilgi vermesi gerekirken, aşağıdakileri içeren bir soru listesiyle gelmeye çalışın:

  • Lyme hastalığını saptamak için hangi test yapıldı?
  • Lyme hastalığına özgü herhangi bir ek test yaptınız mı?
  • Herhangi bir kan veya idrar testi yaptınız mı?
  • Köpeğim Lyme hastalığının hangi belirtilerini gösterdi?
  • Köpeğim normalden daha fazla içip işiyor mu?
  • Köpeğim Lyme hastalığı için herhangi bir tedavi gördü mü?
  • Barınağa geldiklerinde köpeğimde keneler var mıydı ve kene öldürmeye karşı herhangi bir önlem aldınız mı?

İlgili Ürünler:

Köpeklerde Lyme Hastalığı Tedavi Seçenekleri

Özel muayenehane veterinerleri genellikle hiçbir belirti göstermeyen Lyme pozitif bir köpeği tedavi etmezler. Bununla birlikte, bir barınak veterineri, semptomları fark etse de etmese de doksisiklin ilacına başlayabilir.

Doksisiklin, günde bir veya iki kez ağızdan alınan bir antibiyotiktir. Lyme hastalığı ve diğer kene kaynaklı hastalıklar için bu antibiyotik en az dört hafta süreyle verilir. Evlat edindikten sonra ilaca devam etmenizi istiyorlarsa barınaktan tam dozu aldığınızdan emin olun.

Yavru köpeğinizi sahiplendikten sonra, veterinerinizle ilk ziyaretiniz için götürün. Nadiren, Lyme pozitif köpekler ciddi böbrek hastalığı geliştirebilir. Barınak tam kan çalışması veya idrar tahlili yapmadıysa, veterinerinizden evcil hayvanınızın böbrek fonksiyonunu kontrol etmek için bu testleri yapmasını isteyin. Lyme hastalığını aktif olarak yöneteceğiniz için takip randevularına hazırlıklı olun. Çoğu durumda, yeniden kontroller semptomları izlemek için fizik muayene, kan tahlili ve idrar analizini içerir.

Diğer semptomlara bağlı olarak, veteriner hekiminiz , Lyme hastalığına bağlı eklem ağrılarını veya artriti tedavi etmek için gerekebilecek ek ilaçlar konusunda size rehberlik edebilir .

Semptomatik Lyme hastalığı olan çoğu köpek, tedavi sırasında uzun vadeli etkiler olmaksızın hızla iyileşir. Eklem iltihabındaki iyileşme, tedaviye başladıktan sonraki üç ila beş gün içinde görülmelidir. Uzun süredir devam eden eklem iltihabı olan diğerlerinin eklemlerinde artrit ile sonuçlanan kalıcı değişiklikler olabilir.

Barınak tarafından verilen bilinen tüm tıbbi geçmiş bilgilerini veterinerinize sağladığınızdan emin olun.