Labradorunuzu Mutlu ve Sağlıklı Tutmanın 7 Yolu

Labrador köpeklerinizi nasıl sağlıklı ve mutlu tutabileceğinize dair bazı basit ama son derece etkili yöntemler vardır.

Labradorunuzu Mutlu ve Sağlıklı Tutmanın 7 Yolu

Labradorunuzu Mutlu ve Sağlıklı Tutmanın 7 Yolu

Dünyanın en sevimli köpek ırklarından biri olan Labrador Retrieverlar, öncelikle koşulsuz sevgileriyle tanınırlar. Kendilerine yeni bir köpek almak isteyen neredeyse tüm evcil hayvan severler, bir Labrador sahibi olmayı birkaç kez düşünmüş olabilir.

Labradorlar, mutlu ve heyecanlı olduklarında en iyi yönlerini gösterirler. Bu ırklar, sahiplerini memnun etmeyi sever ve onların komutlarını hevesle bekler.

Labrador köpeklerinizi nasıl sağlıklı ve mutlu tutabileceğinize dair bazı basit ama son derece etkili yöntemler vardır. Aşağıda verilen ipuçlarından bazıları, köpeklerinizdeki istenmeyen davranışları ortadan kaldırmanıza da yardımcı olacaktır.

Günlük Tüy Fırçalama: Labradorlar, çok tüy döken köpeklerdir. Sonbahar ve ilkbahar aylarında çok fazla tüy döktüklerini göreceksiniz. Labradorların tüy dökmesini engelleyemeseniz de tüy dökme oranını azaltabilirsiniz. Tüylerini her gün fırçalayarak onları tertemiz yapabilir ve tüy dökülme miktarını da azaltabilirsiniz. Fırçalama, aynı zamanda cildin doğal yağlarını uyararak tüylerinin parlamasını sağlar.

Labradorunuz için ölü tüylerini almanıza ve yoğun alt tüylerini temiz tutmanıza yardımcı olacak uygun bir köpek fırçası bulun.

Düzenli Egzersiz: Labradorlar, yüksek enerji seviyesine sahip ırklardır ve bu nedenle hem fiziksel hem de zihinsel olarak formda kalmaları için düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Köpeğinizin aşırı beslenmeden ciddi kilo aldığını veya aşırı çiğneme alışkanlığı geliştirdiğini fark ederseniz az egzersiz yaptığını bilin.

Normal, sağlıklı bir labradorun günlük 1 saatlik egzersize ihtiyacı vardır. Daha sakin bir labradorunuz varsa 30 dakika ila 45 dakikalık fiziksel aktivite yeterli olacaktır. Aynı zamanda, kemikleri yumuşak ve hassas olacağından yavru köpekler, şiddetli egzersizlerden uzak tutulmalıdır. Bir yaşına gelene kadar her ay için beş dakikalık egzersiz onlar için yeterli olacaktır.

Sağlıklı Beslenmelerini Sağlayın: Labradorlar, yemek yemeyi seven köpeklerdir. Sahiplerini gözlerinin önünde gördükleri şeyleri almaları için manipüle edebilirler. Bu nedenle, onları sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyici olarak da doyurucu bir diyetle beslemek gerekir.

Bir Labrador Retriever'ın diyeti dengeli olmalı ve boyutlarını, aktivite seviyelerini desteklemek ve bazı hastalık risklerini önlemek için vitamin ve mineraller açısından zengin olmalıdır. Omega 3 yağ asitleri içeren gıdalar da sağlıklı bir tüy yapısına sahip olmaları ve tüy dökülmesini azaltmaları için hayati önem taşır.

Eğitimlerine Erken Başlayın: Labradorlar, genellikle sevimli bir mizaca sahip olduklarından çoğu köpek sahibi, ev eğitiminden hemen sonra eğitimlerini bırakır. Labradorlar, büyük bir cins olduğundan ve uygun eğitim olmadan kontrol edilmesi zor olabileceğinden bu oldukça riskli olabilir.

Bu cins, son derece zeki olduğundan onlara komutları ve püf noktalarını öğretirken herhangi bir zorlukla karşılaşmayacaksınız. Ayrıca, onları lezzetli ödüllerle yeterince ödüllendirmenin onları hızlı bir şekilde eğitmede uzun bir yol kat ettiğini unutmayın.

Çiğnemeye Dayanıklı Köpek Oyuncakları Verin: Yukarıda da belirtildiği gibi labradorlar, günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanmadığında aşırı çiğneme davranışında bulunabilirler. Evden kısa bir süreliğine ayrıldığınızda bile bu eğilimi gösterirler. Bu nedenle, köpeğiniz için çiğnemeye dayanıklı iyi oyuncaklara sahip olmanız faydalı olacaktır. Bu oyuncakların yardımıyla sadece onları meşgul etmekle kalmaz aynı zamanda bastırılmış enerjilerini boşaltmak için sağlıklı bir çıkış yolu sağlarsınız.

Onları İyi Sosyalleştirin: Labrador gibi sevimli bir cinsi sosyalleştirmezseniz suç işlemiş olursunuz. İnsanların etrafında olmayı severler ve yeni yürümeye başlayan bir çocukla da yaşlı bir insanla da aynı düzeyde coşku sergilerler. Ailelerinin bir parçası olmak istedikleri için labradorlarınızı dışarıya bağlamaktan kaçınmanız en iyisi olacaktır.

Düzenli olarak parkta yürüyüşe çıkıyorsanız onları da yanınıza alın. Labradorunuzun aşırı hevesli olduğunu düşünüyorsanız onları etkili bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olabilecek uygun bir köpek tasması satın alın.

Onlarla Durmadan Oynayın: Hiçbir şey bir labrador için sahibiyle bitmek bilmeyen bir oyun seansından daha heyecan verici olamaz. Bu aynı zamanda onlarla güçlü bir bağ kurmanın yollarından biridir. Fırsat bulduğunuz her an, ister içeride ister dışarıda olsun, labradorunuzla oynayın.

Labradorlar, genetik olarak avlanmak için yetiştirilen bir retriever cinsi olduklarından getir götür oynamayı severler. Bu oyun, onları meşgul eder ve oyuncaklarını her kovaladıklarında onlara bir başarı hissi verir.

Sonuç olarak Labrador Retrieverlar, sevimli ve masum görünümleriyle sizi kendilerine aşık edebilecek köpeklerdir. Onların gururlu sahipleri olarak inanılmaz sevgi ve şefkatlerine karşılık onlar için birçok şey yapabilirsiniz. Yukarıda verilen ipuçları, onları hem neşeli hem de sağlıklı tutmanızda size çok yardımcı olacaktır. Onlara sevginizi gösterin ve aranızdaki bağın nasıl büyüdüğünü görün.