Küçük Köpekler: Sindirim ve Beslenme İhtiyaçları

Küçük cins köpekler, gece gündüz yanınızda olmaktan zevk alan sevimli arkadaşlardır.

Küçük Köpekler: Sindirim ve Beslenme İhtiyaçları

Küçük cins köpekler, gece gündüz yanınızda olmaktan zevk alan sevimli arkadaşlardır.

Dostlarınız büyük köpeklerden biri gibi hissedebilir ama gerçek şu ki, daha küçük sindirim sistemi ve benzersiz metabolizmaları ile büyük köpeklerden farklı beslenme ihtiyaçları vardır.

Sadece onlar için tasarlanmış bir mama seçmenin sevimli arkadaşlarımızın sağlığına neden faydalı olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin!

Küçük Irklı Köpeklerin Eşsiz Diyet İhtiyaçları

"Oyuncak" ve "çay fincanı" olarakta anılan küçük cins kategorisindeki köpeklerin ağırlığı 1 ila 2 kilodan yaklaşık 11 kiloya kadar değişebilir.

Köpeğiniz bu kategoride ise, sindirim sisteminde ve metabolizmasında büyük köpeklere kıyasla daha önemli farklılıklar vardır.

Küçük Köpekler Küçük Irk Diyetinden Nasıl Yararlanabilir?

Küçük Ağızlar

Minyon köpeklerin küçük ağızları vardır. Bu, özellikle Fransız Bulldog gibi kısa burunlu bir ırktan bahsediyorsak önemlidir. Dişleri de büyük köpeklere göre daha küçüktür. Bu nedenle, küçük yavrular genellikle daha küçük mama boyutunda mama yemekte daha rahatlardır, yiyeceklerini alıp ısırmaları daha kolaydır.

Mide Boyutu

Köpek ne kadar küçükse mideleri de o kadar küçük olur ve herhangi bir zamanda midelerine çok fazla yiyecek sığdıramazlar. Küçük cinsler için diyetler, kalori bakımından yoğun ve besin açısından zengindir. Minik köpeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm besin değerleri küçük hacimli besinlerde mevcuttur.

Metabolizma

Küçük vücut boyutu demek daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmak demek. Bu, küçük cins köpeklerin genellikle vücut ağırlığının kilogramı başına daha büyük cins kuzenlerinden daha fazla kaloriye ihtiyaç duydukları anlamına gelir.

Küçük cins köpekler için diyetler bu ihtiyacı karşılar, çünkü büyük cins köpekler için yapılan diyetlere göre daha fazla enerji içerirler.

Sindirim Transit Süresi

Küçük köpeklerin sindirim geçiş süreleri daha kısadır - bu, metabolizmalarının yiyeceklerini sindirmek için daha az zamana ihtiyaç duyduğu anlamına gelir.

Bu nedenle diyetlerinin sindirilebilirliği yüksek olmalıdır.

Küçük cinsler için diyetteki yüksek kaliteli protein ve diğer sağlıklı bileşenler:

  • Küçük bir köpeğin sindirim verimini en üst düzeye çıkarın
  • Yağsız kas gelişimini teşvik edin
  • Kabızlığı ve diğer mide rahatsızlıklarını önleyin
  • Besinlerin kullanılmadan dışkıya geçmek yerine vücut tarafından kullanılmasını sağlayın

Küçük Köpekler İçin Diğer Beslenme Hususları

Aşırı Beslemekten Kaçının

Küçük yavruların büyük köpeklere göre kilo başına daha fazla kaloriye ihtiyaçları olduğu için bu, çok fazla kalori yemeleri gerektiği anlamına gelmez. Aşırı beslenme, artrit, diyabet, kalp ve akciğer problemleri, hipertansiyon, bazı kanserler ve daha fazlasına yol açan yaygın bir köpek sağlığı sorunu olan obeziteye neden olabilir. Bu nedenle, her gün doğru miktarda yiyecek ile beslemek önemlidir.

İkramlar İçin Bir Plan Yapın
Minyon köpeğinizin daha küçük bir karnı olduğu için, bu, sınırlı mide alanını içgüdüsel olarak sağlıklı seçeneklerle dolduracağı anlamına gelmez! Aksine, küçük köpekler genellikle fazladan atıştırmak için yalvarırlar - bu ister en sevilen köpek ziyafeti ister masa artıkları olsun.

Obeziteye ek olarak, yetersiz beslenmede sağlık açısından risklidir, çünkü midede beslenme açısından dengeli yiyecekler için daha az yer vardır. Tıpkı yemekten önce çok fazla kurabiye yiyerek “akşam yemeğini bozan” bir çocuk gibi.

Ödül vermek evcil hayvanınızla bağ kurmanın özel bir yolu olabilir, ancak bunu onların sağlığı için zararlı olmayacak şekilde yapmanız önemlidir.

Sağlıklı beslemek için şu ipuçlarını deneyin:

  1. Orantılı düşünün. Küçük bir tavuk parçası size küçük görünse de, küçük bir köpek, yalnızca küçük bir ağırlığa sahiptir. Bize küçük görünen bir atıştırmalık, aslında küçük bir köpek için çok fazla kalori olabilir.
  2. Belirli bir limitiniz olsun. Beslenme uzmanları, bir köpeğin günlük kalori alımının% 10'undan fazlasının ödül mamalarından gelmemesini önermektedir.
  3. Akıllıca davranın. İster paketlenmiş bir köpek maması olsun, ister sodyumsuz yeşil fasulye, doğranmış havuç veya marul parçaları gibi sebzeler (evet, bazı yavrular marulu sever!) Düşük kalorili yiyecekler kullanın. Bazı insanların yiyecekleri (hatta bazı meyveler ve sebzeler) köpekler için zehirlidir - bu nedenle, yavrularınıza yeni yiyecekler vermeden önce iki kez kontrol edin.
  4. Yağlı, kremalı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Zengin besinler sadece kusma ve ishale değil, aynı zamanda ölümcül olabilen ve genellikle tedavi için hastaneye kaldırılmayı gerektiren pankreas iltihabına da neden olabilir.
  5. Kan Şekeriyle İlgili Hususlar. Daha hızlı metabolizmaları nedeniyle, küçük cins köpekler düşük kan şekeri geliştirme riski altındadır. Bu da güçsüzlüğe, titreyerek yürümeye, titremeye ve hatta şiddetli ise nöbetlere, çökmelere veya ölüme neden olabilir. Bu sorunu önlemek için, yavrunuzun günlük mama payını gün boyunca birkaç küçük öğüne bölün. Bu, kan şekerinin sabit kalmasına yardımcı olur. Düşük kan şekeri, çok küçük köpekler ve genç yavru köpekler için daha fazla risk oluşturur. Yavru köpeğiniz bir yetişkinse ve "küçük köpek" ölçeğinin daha büyük tarafındaysa (4.5 kilonun üzerinde), düşük kan şekerinin bir endişe kaynağı olma olasılığı daha düşüktür. Bununla birlikte, küçük köpeğinizin mamasını birkaç küçük öğüne bölmek yine de faydalı olabilir. Bu, sindirimi kolaylaştırır ve yavru köpeğinizin aç hissetmesini önler.

Ya Küçük Irk Yavruları?

Büyüyen tüm yavrular, hayvan büyümesi bitene ve yetişkin diyetine geçme zamanı gelene kadar yavru köpek mamasıyla beslenmelidir. Yavru köpek mamaları, sağlıklı büyümeyi desteklemek için daha yüksek seviyelerde belirli besin maddelerine sahiptir.

Küçük mama boyutları, yavru köpeğinizin küçük ağzı için idealdir ve yukarıda açıklandığı gibi, düşük kan şekerini önlemek için günde birkaç öğün yemeleri en iyisidir.

Küçük bir cins için formüle edilmiş bir diyet, yemek zamanını onların benzersiz ihtiyaçlarına göre daha kişisel hale getirmek için önemli bir adımdır.