Küçük Irklar İçin En İyi Köpek Mamaları

Küçük cins köpeğiniz kendisini büyük köpeklerden biri gibi hissedebilir, ancak yemek vakti geldiğinde beslenme ihtiyaçları benzersizdir.

Küçük Irklar İçin En İyi Köpek Mamaları

Küçük cins köpeğiniz kendisini büyük köpeklerden biri gibi hissedebilir, ancak yemek vakti geldiğinde beslenme ihtiyaçları benzersizdir. En iyisini hissetmesine ve hareket etmesine yardımcı olmak amacıyla küçük köpekler için özel olarak formüle edilmiş bir beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ne yazık ki, küçük ırklar için en iyi köpek mamasını bulmak her zaman kolay değil. Sizlere mükemmel köpek mamaları aramanızı kolaylaştırmaya yardımcı olacak birkaç ipucumuz var.

Küçük Köpek Beslenmesi 101
Küçük köpekler, beslenme ihtiyaçlarından başlayarak birçok yönden büyük cinslerinden farklıdır. Boyut ve kilo bakımından küçük olmalarına rağmen, küçük cins köpekler aslında büyük cins köpeklere göre kilo başına daha fazla kaloriye ihtiyaç duyarlar. Daha yüksek metabolik hızlara sahip olmaları, özellikle yavru köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını etkiler.

Genel olarak, köpek beslenmesinde çok çeşitli besinler, vitaminler ve mineraller gerekir. Köpekler, sanılanın aksine, kesinlikle etobur değildir. Evcil köpekler, tam ve dengeli bir beslenme için etin yanı sıra tahıllarla, meyvelerle ve sebzelerle de beslenebilir. Bu nedenle birçok kişi köpeklerini hazır mama ile beslemeyi tercih etmektedir. Hazır yiyeceklerin çoğu ekonomiktir, kullanışlıdır ve köpeklerin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir. Çok az sayıda köpek sahibi, köpek beslenmesi konusunda uzman olduğundan, hazır kuru veya konserve mamalar kullanmak köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını dengelemede kolaylık sağlar.

Bazı cinslerin kendi beslenme şekilleri olabilir. Cins, yaş veya mevcut sağlık sorunlarına göre farkında olmanız gereken beslenme biçimleri olup olmadığını öğrenmek için veterinerinizle köpeğiniz hakkında konuşup, bilgi almanız gerekir.

Küçük Irk Yavruları İçin En İyi Yiyecek
Küçük cins köpeklerin az bakım gerektirdiği ve küçük olmaları nedeniyle beslenmelerinin kolay olduğu varsayımı kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Küçük cins yavrular, özellikle oyuncak cinsler, hipoglisemi denen bir durumu önlemek için dikkatli beslenmeyi gerektirir. Hipoglisemi, düşük kan şekeri için bilimsel bir kelimedir ve küçük cins yavrular, yüksek metabolik oranlar, düşük şeker ve vücut yağ rezervlerinin bir sonucu olarak bu durumu geliştirmeye eğilimlidir. Bu, günde dört ila altı kez kalorisi
yoğun, küçük cins bir köpek mamasıyla beslenmeleri ve hipoglisemi semptomları için yakından izlenmesi gerektiği anlamına gelir.

Köpeklerde hipogliseminin belirtileri:

  • Zayıflık
  • Letarji (Enerji eksikliği, halsizlik)
  • Kas titremeleri
  • Nöbetler

Tam ve dengeli olan küçük cins yavru köpek mamalarının çoğu, küçük cins köpekler için uygun miktarda besin içerir. Ayrıca, küçük cins yavruların çiğnemesi daha kolay olan ve boğulma tehlikesi daha az olan daha küçük taneciklere sahiptirler. Hipoglisemi risklerini ve küçük cins yavru köpeğinizde bunu önlemek için neler yapabileceğinizi veterinerinizle konuşabilirsiniz.

Küçük Irklı Yetişkinler İçin En İyi Köpek Maması

Küçük cins yetişkinler için en iyi yiyeceği bulmak zordur. Köpeğinize çeşitli fiyat aralıklarında en iyi beslenme paketini sunduğunu iddia eden birçok seçenek vardır. Aramalarınızı, veterinerinize hangi markaları önerdiğini sorarak daraltabilirsiniz. Veteriner hekimler, köpek beslenmesi ile ilgili en son araştırmalara hakimdir ve bu da onları bu karar verme sürecinde değerli bir kaynak haline getirir. Köpeğinizin sağlığına bağlı olarak veterineriniz, küçük ırklar için en iyi mamayı sunduğunu düşündüğü belirli bir mama veya birkaç marka önerebilir.

Küçük cins yetişkin köpekler, büyük köpeklere göre kilo başına daha fazla kaloriye ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda daha küçük taneli mamalar ile beslenmeleri gerekir. Bu nedenle özellikle küçük ırklar için formüle edilmiş mamalar genellikle en iyisidir. Bununla birlikte, küçük köpekler, daha büyük köpeklere göre kilo başına daha fazla kaloriye ihtiyaç duyabilirken, bu, sahiplerinin onları aşırı beslemesi gerektiği anlamına gelmez. Köpek beslenmesiyle ilgili en büyük endişelerden biri obezitedir. Obez köpekler, çeşitli sağlık sorunlarına daha yatkındır ve obezitenin köpeklerimizin hayatından iki yıl aldığı tahmin edilmektedir.

Köpeklerde obezite ile ilişkili hastalıklar:

  • Kireçlenme
  • Yüksek tansiyon
  • 2 tip diyabet
  • Kalp ve solunum hastalıkları
  • Kanser
  • Böbrek hastalığı
  • Kranial çapraz bağ yaralanması

Küçük Irk Yaşlı Köpekler için En İyi Yiyecek
Küçük cins köpekler tipik olarak büyük cins köpeklerden daha uzun yaşarlar. Antioksidanlar açısından zengin bir beslenme, uzun ömrü boyunca sağlıklı yaşamasına yardımcı olabilir, bu nedenle veterinerinize bol miktarda antioksidan içeren küçük ırklar için en iyi yiyecekleri sorabilirsiniz.

Hem yetişkin hem de diğer yaşlara uygun olan köpek mamaları yaşlı köpekler için uygundur. Şu anda  mevcut olarak geriatrik (yaşlılık hastalığı) için veya yaşlı köpek maması besin profili bulunmamaktadır. Bu nedenle küçük ırk yaşlı köpek maması olarak aldığınız mamalar besin gereksinimlerini karşılamak zorunda değildir ve etkinliklerini test etmek için herhangi bir klinik deneyden geçmemiş olabilirler. Bu, küçük ırklar için üst düzey köpek mamalarının yaşlı evcil hayvanınız için kötü bir seçim olduğu anlamına gelmez, ancak etkili bir mama bulduğunuzdan emin olmak için satın almadan önce veterinerinizle bu konu hakkında konuşmak iyi bir fikir olabilir.

Yaşlı küçük cins köpeklerde, özel diyet kısıtlamaları veya reçeteli diyetler gerektiren sağlık sorunları gelişebilir. Ticari diyet mamalarının aksine reçeteli diyetler özel olarak formüle edilmiş ve belirli durumların tedavisine yardımcı olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Veterineriniz gerekli olduğunu düşünüyorsa, yaşlı evcil hayvanınız için reçeteli bir diyet önerebilir.

Küçük Irklı Köpek Maması Maliyeti
Çeşitli köpek maması markalarını sıraladıktan ve veterinerinizin köpeğinize en iyi şekilde fayda sağlayacağını düşündüğünüz mamayı bulduktan sonra, ne kadar harcayacağınıza karar vermeniz gerekir. Köpek maması alırken dikkat edilmesi gereken konu, en ucuz seçenekten uzak durmaktır. Köpeğinizin maması, sağlığının korunması için hayati bir önem taşır. Bu nedenle mümkün olduğunca ona yatırım yapmanız gerekir. Köpek maması söz konusu olduğunda, genellikle ödediğinizin karşılığını alırsınız.

Öte yandan, pahalı bir köpek mamasının kalite garantisi yoktur. Veterinerinizle konuşarak ve çeşitli fiyat aralıklarında köpek maması markalarını karşılaştırarak, aynı zamanda da bütçenize uygun küçük köpekler için en iyi köpek mamasını bulabilirsiniz.