Korkmuş Bir Kedi Nasıl Sakinleştirilir ?

​​​​​​​Her kedi benzersizdir, bu nedenle her biri farklı şeylerden korkabilir.

Korkmuş Bir Kedi Nasıl Sakinleştirilir ?

Her kedi benzersizdir, bu nedenle her biri farklı şeylerden korkabilir. Bir kedinin korkuya tepki verme şekli de bir hayvandan diğerine farklılık gösterebilir.

Peki Bir Kedinin Korktuğunu Nasıl Anlaşılır?

Kediler kendilerini çok iyi ifade etmeleriyle bilinmezler, ancak korktuklarını anlamanıza yardımcı olacak bazı anlatımlar vardır.

Korkmuş kediler saklanma, kaçma veya oldukları yerde donup kalma eğilimindedir .

Ne kadar korktuklarına bağlı olarak, mesane veya bağırsaklarının kontrolünü kaybedebilir, anal bezlerini serbest bırakabilir veya bir süre tuvalet kaplarını kullanmayı reddedebilirler.

Pek çok korkmuş kedi, kendilerini yatıştırmak ve korumak amacıyla saldırganlık sergiler. Bunun kuyruklarını şişirmek, kulaklarını düzleştirmek, tıslamak, hırlamak, tırmalamak veya ısırmak gibi birkaç farklı tezahürü olabilir.

Saldırganlıkla başa çıkmanın en iyi yolu, özellikle de kedi dostunuzun bir şeyden korktuğunu biliyorsanız, uzaklaşıp evcil hayvanınızı kendi başına sakinleşmesine bırakmaktır.

Bir Kediyi Ne Korkutabilir?

Garip insanlardan veya hayvanlardan çocuklara kadar bir kediyi korkutabilecek birçok farklı faktör vardır. Veteriner hekime gitmek, eve taşınmak veya araba yolculuğu gibi stresli olaylar da kedi arkadaşınızın korkmuş hissetmesine neden olabilir.

Bazılarının değişiklik konusunda diğerlerine göre daha rahat olabileceği doğrudur, ancak genel olarak kedilerin bölgesel olduğu kabul edilir, bu nedenle yaşam alanlarını belirlerler ve kendilerini en iyi evlerinde hissederler. Peki korktuklarında onlara nasıl davranmalıyız?

Güç verin

Kediler, kontrolün kendilerinde olduğunu hissetmeyi severler, bu nedenle, onları sakinleştirmeye çalışsanız bile, onlara zorla hükmetmeye çalışırsanız, saldırganlaşabilirler.

Kedinizin güvenli olduğu sürece çevreyi araştırmasına, geri çekilmesine veya istediği her şeyi yapmasına izin verin.

Rahat bırakın

Böyle bir anla başa çıkmanın en iyi yolu, kedinize biraz yer açmaktır. Kedi dostunuzu ne kadar sevseniz de, bazen onu yalnız bırakmak, onun tüm adımlarını takip edip onu sürekli sakinleştirmeye çalışmaktan çok daha kolay ve hızlı bir şekilde sorunu çözebilir.

Sevdiği mamalardan verin

Garip bir ortamda veya veterinerde kaldıkları için korkan çoğu kedi hiçbir şey yemek istemeyecektir. Ancak, kediniz özellikle bir şeyden biraz korkmuşsa ve onu kısmen sakinleştirdiyseniz, ona en sevdiği kedi mamasını vermek onu daha da rahatlatabilir.