Köpeklerin Sağlıklı Beslenmesi İçin Yapılacaklar

Köpeklerin sağlıklı beslenmesi köpek sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir unsurdur. Sağlıklı beslenen köpekler her daim daha mutlu ve uzun ömürlü olur. Köpek sahiplerinin ise bu noktada dikkat etmesi ve yerine getirmesi gereken birkaç unsur vardır.

Köpeklerin Sağlıklı Beslenmesi İçin Yapılacaklar

Köpekler Nasıl Sağlıklı Beslenir?

Köpek sağlıklı beslenme konusu her köpek sahibinin bilmesi ve uygulaması gereken adımlardan oluşur. Köpeğinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız ilk olarak herhangi bir hastalığı ya da rahatsızlığı olup olmadığını tespit etmek için veterinere gidebilirsiniz. Eğer köpeğinizde bir rahatsızlık durumu söz konusu ise tedavi yöntemlerine hızlı bir şekilde başlamanızda fayda var. Köpeğinizi sağlıklı tutmanın yolu ise yediği besinlerden geçer.

Köpeğiniz için her daim vücudunun ihtiyaçlarını karşılayabileceği besinler tercih etmelisiniz. Köpeğinize vereceğiniz mamaların yanı sıra her gün olmamak şartı ile pişmiş bir şekilde et, tavuk ya da ciğer vermeniz de sağlıklarını korumalarına yardımcı olur. Bu sayede vücutlarına yüksek bir oranda protein alabilirler.

Yazı İçeriği

Sağlıklı Köpek Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerde sağlıklı beslenme yöntemleri son derece kolay nitelikler taşır. Köpeğinize hiçbir şekilde çiğ et, tavuk ya da ciğer vermemeniz gerekir. Bu şekilde çiğ verilen besinler köpek sağlığı açısından son derece zararlı nitelikler taşır. Aynı zamanda köpeğinize verdiğiniz tüm çiğ besinler istenmeyen parazit hastalığının da ortaya çıkmasını sağlar.

Sağlıklı bir köpeği anlamanın yolu olarak tüylerine bakmak denilebilir. Kontrollü bir şekilde tüy döken ve tüyleri parlak olan köpekler için sağlıklı oldukları söylenebilir. Köpeğiniz için tercih ettiğiniz kaliteli mamalar bu tüy dökülmesi probleminin büyük ölçüde önüne geçer. Aynı zamanda kaliteli mama tüketen köpeklerin tüyleri her daim parlak ve yumuşak olur. Eğer köpeğiniz sağlıklı ise tükettiği kaliteli mamalar sayesinde sık sık hastalanması söz konusu olmaz. İhtiyacı olan tüm besin kaynaklarını bu mamalar ile vücuduna alan köpeğinizin iç organ sağlığını da koruyabilirsiniz.

Köpeklerin Hangi Mamayı Yemesi Gerekir?

Köpekler doğdukları ilk andan belirli bir zamana kadar anne sütü ile beslenmesi gereken canlılar olarak bilinir. Yavruluk dönemine gelindiğinde ise köpeklere küçük taneli mamalar verilmelidir. Bu dönemde köpeklerin çene yapısı gelişmemiş olduğu için bazı zamanlarda bu mamalar ıslatılarak da verilebilir. Köpeğiniz büyüme aşamalarını tamamladıktan ve yetişkin olarak nitelendirildikten sonra ise yetişkin köpek mamaları ile beslenebilir.

Aynı zamanda köpeklere haftada birkaç defa olmak şartı ile yaş mama da verilebilir. Yaş mamalar köpeklerin sindirim sistemini düzene sokarak daha sağlıklı büyümelerini sağlar. Yaş mamalar tat olarak da köpeklerin sevdiği bir opsiyondur. Köpeğinizin sağlıklı kalması için onu hayatı boyunca düzenli olarak onlara uygun mamalar ile beslemeniz gerekir. Çiğ et, tavuk ya da ev yemeği yiyen köpekler sağlıklı bir hayat süremez.

İlgili Ürünler:

Köpeklerde Kaliteli Mama Tercihinin Önemi

Köpeğinizin sağlıklı ve uzun bir hayatının olması için onlara kaliteli mamalar vermeniz gerekir. Kaliteli içeriğe sahip mamaların besin değerleri yüksektir ve köpekleriniz için yeterli olur. Köpeğiniz bu sayede ihtiyacı olan besin ve vitaminleri vücuduna alarak sağlıklı bir hayat sürer. Bir köpeğin sağlıklı olup olmadığı tükettiği mamanın kalitesine bakarak da ölçülebilir.

Köpeklerin sağlıklı beslenmesi mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri açısından büyük önem taşır. Bu sayede köpekleri ile birlikte köpek sahiplerinin de sağlık konusunda endişe duymasına gerek kalmaz. Köpeğiniz için tercih edeceğiniz kaliteli içeriğe sahip mamalar sağlıklı kalmalarında büyük bir rol oynar. Bu nedenle eğer düşük kaliteli bir mama kullanıyorsanız köpeğiniz için yüksek kaliteli mama arayışına başlayabilirsiniz.