Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Evimizin neşesi küçük dostlarımızın sağlığı, kimi zaman kendi sağlığımızın bile önüne geçiyor.

Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Evimizin neşesi küçük dostlarımızın sağlığı, kimi zaman kendi sağlığımızın bile önüne geçiyor. Sağlıklı köpekler, mutlu olur ve mutlu eder. Köpeklerin sağlıklı olması için de birtakım sağlık kontrolleri ve gerekli aşıların yapılması gerekmektedir.

Tüylü dostlarımızın bünyeleri oldukça hassastır. Pek çok hastalık ve enfeksiyona karşı direnç göstermeleri için aşı olmaları gerekmektedir. Aşılar sayesinde hastalıkların önüne geçmek mümkündür. Yapılan aşılar, hastalığı tamamen ortadan kaldırmasa da hastalığa yakalandığı zaman hastalığın şiddetini azaltmaktadır.

Köpek dostlarımızın sağlıklı olması için yaptırılması gereken aşıları sizlerin mutluluğu, huzuru ve aynı zamanda köpeklerin sağlığı için derledik.  Bu yazımızda aşıları ve aşıların hangi aralıklarla yapılması gerektiğinden bahsettik.

Bordetella Aşısı

Bulaşıcı bir bakteri olan Bordetella bronchiseptica, genel olarak öksürük krizleri ile ortaya çıkmaktadır. Öksürük ile akciğerlere kadar ulaşan tahriş, çeşitli iltihaplara yol açabilmektedir. Bulaşıcı üst solunum enfeksiyonlarına dönüşen bu bakterileri aşı ile engellemek mümkündür.

Distemper Aşısı

Solunum yolları enfeksiyonu ile başlayan daha sonra sevimli dostlarımızda; öksürük, kusma, bulantı, deri üzerinde kepeklenme ve patide çatlaklar ile kendini belli eder. Son derece tehlikeli olan bu hastalık, önüne geçilmediği takdirde kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Yavru köpeklerin kesinlikle olması gereken bir aşıdır.

Distemper aşısının düzenli olarak yapılması, tüylü dostlarımızın sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Kuduz Aşısı

Köpeklerin dışında birçok hayvan için de tehlike arz eden kuduz hastalığı, ilk başlarda çok belirti göstermese de zaman içinde etkilerini ağır bir şekilde göstermektedir.

Bilinç kaybı, saldırganlık, yutkunma güçlüğü, fazla salya üretimi gibi belirtiler ile kendini belli etmektedir. Bunların dışında felç gibi hastalıklara da sebebiyet vermektedir. Tüylü dostlarımızı korumak ve sağlıklı büyütmek için kuduz aşısı, mutlaka yaptırılması gereken aşıların başında gelmektedir.

Karma Aşılar

Birden fazla farklı hastalığa karşı değişik formlardan oluşan karma aşılar, günümüzde veteriner hekimler tarafından tavsiye edilen aşılar arasında yer almaktadır. Daha çok yavru köpekler için risk taşıyan hastalıklar için geliştirilmiştir.

Sevimli arkadaşlarımıza birden fazla hastalığa karşı bağışıklık kazanması için hazırlanan karma aşılar, tek doz halinde uygulanmaktadır. Karma aşılar, köpekleri distemper, hepatit, adenovirus, parainfluenza gibi hastalıkların yanı sıra leptospirosis gibi bakteri hastalıklarına karşı da korumaktadır.

Corona Aşısı

Corona virüsü sebebi ile yapılan bir aşı türüdür. Hastalığın bulaşmaması, bulaştığı takdirde semptomların daha az hissedilmesi gibi avantajları bulunur. Her yavru köpeğe yaptırılması tavsiye edilir.