Köpeklerin hem mutlu hem de sağlıklı yaşaması için 7 süper yiyecek

Süper gıdalar, vücudumuz için yaptıkları mucizeler nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor.

Köpeklerin hem mutlu hem de sağlıklı yaşaması için 7 süper yiyecek

Süper gıdalar, vücudumuz için yaptıkları mucizeler nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor. Ama süper gıda nedir? Bir süper gıda, kalori başına en fazla patlamayı sağlamak için besinlerle yoğun bir şekilde paketlenmiş herhangi bir şeydir. İnanılmaz derecede faydalı olabilirler. Bu yüzden her evcil hayvan ebeveyninin bilmesi gereken bazı süper yiyecekler vardır!

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı son yıllarda büyük bir patlama yaşadı ve inanılmaz şeyler yapabiliyor. Artık köpekler için de süper yiyecek olarak biliniyor! Tüyleri iyileştirme, cilt bakımı, sindirim, enfeksiyonu önleme, artrite yardımcı olma ve enerji verme gibi bir dizi faydası olduğu söylenmiştir.

Kabak Püresi

Kabaklar, lif bakımından inanılmaz derecede yüksektir, bu da onları köpeklerde sindirim sistemi ve düzenlilik için harika kılar. Ayrıca sodyum bakımından düşük, karotenoidler, potasyum ve C vitamini bakımından yüksektir ve ayrıca bazı kalsiyum ve B vitaminleri içerir.

Tatlı patates

Köpekler için bu süper besin, beta-karoten açısından zengin ve yaban mersinden %150 daha fazla antioksidan içerdiği bilinen yumrulu bir köktür. Tatlı patatesler kalp-sağlıklı A vitamini ile doludur ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için aynı yoğunlukta C vitamini içerir.

Yumurta

Orijinal süper besinlerden biri olarak bilinen yumurtalar mükemmel bir proteindir ve amino asitlerle doludur. Köpekler için bu süper yiyecek, sindirimi hızlandırabilir, kemik gücü oluşturabilir, gözlere, beyne, kalbe yardımcı olabilir ve iyi vitaminlerle doludur.

Somon Yağı

Somon yağı ve diğer balık yağları, başlı başına bir yiyecek olmasa da   , bir köpeğin sağlığı için inanılmaz derecede faydalıdır. Hem Omega-3 hem de Omega-6 yağ asitlerini içeren bu besin takviyesi, bir köpeğin bağışıklık sistemi, tüyleri, kuru cildi, kepeği için harikadır ve normal beslenmelerine eklenebilir.