Köpeklerin Gizli Dilini Çözmek - Tüylü Bebeğiniz Ne Diyor? 

Köpekler, hislerini sesli olarak ya da vücut dilleri aracılığıyla ileten duyarlı yaratıklardır.

Köpeklerin Gizli Dilini Çözmek - Tüylü Bebeğiniz Ne Diyor? 

Köpeklerin Gizli Dilini Çözmek - Tüylü Bebeğiniz Ne Diyor? 

Çoğunlukla köpekler, bizim de anlayabileceğimiz bir şekilde iletişim kurarlar. Elbette, hızlı bir Google aramasını gerektirecek tuhaf şeyler de yaparlar. Köpeğinizi bir kez tanıdığınızda, onun hareketlerini değerlendirdiğinizde istekleri ve ihtiyaçları size içgüdüsel olarak gelecektir. Bu yüzden, en yaygın köpek davranışlarını ve ne anlama gelebileceklerini analiz ettik.

Köpek Dilini Çözmek: Köpeğimin Davranışları Ne Anlama Geliyor?

Bana Pati Atıyor

Köpeğinizin yaptığı pek çok şey, sevgisini ifade etmenin bir yolu ya da dikkat çekme çabasıdır. Köpeğinizin patisini üzerinize koyması bunun en iyi örneğidir. Eğer siz onu severken bunu nazikçe yapıyorsa bu, köpeğinizin sizi sevme ve sevgiyi paylaşma şeklidir.

Siz çalışırken ya da kendisiyle ilgili olmayan bir şeye konsantre olurken patisini üzerinize koyması, büyük olasılıkla dikkatinizi çekme yoludur. Köpeğiniz oyun oynamak, tuvalet molası vermek ya da hızlı bir yürüyüşe çıkmak istediğinde bu durum gerçekleşebilir.

Beni Yalıyor

Herhangi bir köpek davranışının arkasında tek bir anlam yoktur. Örneğin, köpekler yorgun, sıkılmış ya da stresli olduklarında esneyebilirler. Bir köpek sizi yaladığında bu genellikle bir insan öpücüğüne benzetilir. Sevgi göstermek için yapılır ve bazen bunu bir selamlama olarak yaparlar.

Yalamak aynı zamanda dikkat çekmek için de kullanılabilir ve köpeğinizin bunu sadece sizi yatıştırmak için yapıyor olma ihtimali de vardır. Eğer siz onun dikkatini çekmek için bağırıyor ama o bunu hissetmiyorsa sizi yatıştırmak için arkasını dönmeden önce bir ya da iki kez yalayabilir.

Ayrıca, köpeğinizin nereyi yaladığına da dikkat edin. Eğer parmaklarınızı yalıyorsa bunun nedeni ellerinizde yemek artığı olması olabilir. Köpeğiniz ayaklarınızı, yüzünüzü ve vücudunuzun çeşitli yerlerini yalayabilir, her yalamanın farklı bir anlamı vardır ya da bazen köpekler, sadece cildimizin tuzlu tadını severler.

Bana Bakıyor

Bir insanın bakışı gibi, bir köpeğin bakışı da sayısız anlama gelebilir. Köpeğinizin gözlerinin içine baktığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Köpeğiniz size meşhur "yavru köpek gözleriyle" bakıyor olabilir çünkü bir şey istiyordur.

Ona istediğini vermezseniz daha yargılayıcı bir bakışla da bakabilir. Bir de dikkat çekmek istediğinde attığı bakışlar vardır ve bu bakışlarda genellikle kararlı ve tereddütsüz bir bakış vardır.

Köpekler, ayrıca sevgilerini ifade etmek için de sahiplerine bakabilirler. Bu tür bakışlar aranızdaki bağı güçlendirmek için önemlidir.

Bana Yaslanıyor

Köpeğiniz neden size yaslanıyor? Tahmin ettiniz! Çünkü size sevgisini gösteriyor! Köpeğiniz veya evcil hayvanlarınızdan herhangi biri size yakın olmak istiyorsa bunun nedeni sizi sevmeleri ve size güvenmeleridir. Küçük köpekler kucağınıza kıvrılabilir veya kucağınıza gelip sarılabilir, ancak büyük köpekler bunu yapamaz. Bunun yerine, size yaslanmayı veya üzerinize uzanmayı tercih edebilirler.

İç Çekiyor

Köpeklerle paylaştığımız bir diğer şey de iç çekmedir. Bir köpeğin iç çekişi bizimkiyle aynı anlama gelebilir. Köpekler de tıpkı bizim gibi memnuniyet, hayal kırıklığı ve öfke ile iç çekebilir, değil mi? Köpeklerle ifade açısından ne kadar çok şey paylaştığımız oldukça şaşırtıcıdır, bu yüzden onları anlamak bazılarının düşündüğü kadar zor değildir.

İç çekmenin kendisi endişelenecek bir şey değildir, ancak inleme ve homurdanmalarla eşleştirilirse daha ciddi bir şeye işaret ediyor olabilir. Köpekler, genellikle acı çektiklerinde veya rahatsız olduklarında inlerler. Eğer durum buysa köpeğinizin bu sesleri çıkarırken ne yaptığını gözlemleyin.

Örneğin, köpeğiniz çoğunlukla pozisyon değiştirirken inliyorsa bu artrit veya kalça displazisi ile ilgili bir şey olabilir ve bir veteriner kontrolü gerekecektir.

Bana Havlıyor

Tıpkı diğer her şey gibi, bir köpeğin size havlaması da “Neden benimle ilgilenmiyorsun?”dan “Seni çok özledim!"e kadar her anlama gelebilir. "Nereye gittin?" ve "Şu anda üzgünüm, yanıma yaklaşma" gibi anlamları da olabilir.

Köpeğiniz heyecanlı, korkmuş, kızgın ya da mutlu olabilir; bir köpek havlamasının ardında pek çok neden vardır. Önemli olan havlamayı ve geri kalan vücut dilini analiz etmektir. Örneğin, kuyruğunu sallayarak havlayan bir köpek, sizinle oynamak ve enerjisini dışarı atmak için sabırsızlanan bir köpektir.

Öte yandan, korkmuş bir köpek kulaklarını dikmiş, kuyruğunu kıstırmış bir şekilde havlar ve hatta belki de odanın içinde volta atar ve mızmızlanır. Bir havlama, birçok anlama gelebilir, bunu anlamanın anahtarı, vücut dilinin geri kalanını dikkate almaktır.

Son

Köpekler, hislerini sesli olarak ya da vücut dilleri aracılığıyla ileten duyarlı yaratıklardır. Her köpek farklıdır ve ne anlatmaya çalıştığını anlamak için her birini tanımak zaman alır. Köpekler ve insanlar arasındaki bağ güçlüdür. Sonuçta onlar bizim en iyi dostlarımızdır, bu nedenle bir dahaki sefere size bir şey anlatmaya çalıştığında köpeğinizi gerçekten dinlemeye çalışın.