Köpeklerin En Favori Atıştırmalığı

Özellikle sıcak aylarda, ister en sevdiğiniz restoranda açık havada yemek yiyor olun, ister arka bahçede barbekü yapıyor olun, taze bir yaz salatasından daha iyi bir şey olamaz.

Köpeklerin En Favori Atıştırmalığı

Özellikle sıcak aylarda, ister en sevdiğiniz restoranda açık havada yemek yiyor olun, ister arka bahçede barbekü yapıyor olun, taze bir yaz salatasından daha iyi bir şey olamaz. Ama marulu yerken ve köpeğiniz size o özlem dolu bakışını attığında bunun paylaşabileceğiniz bir şey olup olmadığını biliyor musunuz?

Genel fikir birliği, marulun köpeğinize sunmak için iyi bir seçenek olduğudur. İster marul, ister roka olsun, marul, yüzde 90'a kadar su içerdiğinden köpekler için tipik olarak güvenli bir seçenektir. Daha da iyisi, marul çok düşük kalorilidir ve sağlık yararı içerir, bu da onu aşırı kilolu veya yaşlı köpekler için bile harika bir ikram haline getirir. Ek olarak, hangi köpek bu gevrekliği sevmez?

Marul Köpekler İçin Güvenli mi?

Unutmamakta fayda var; marul ya da diğer yapraklı yeşillikler çok fazla tüketildiğinde karın sorunlarına neden olabilir. Bu durum köpeğinizde de farklı değildir. Evcil hayvanınızda ishal gibi gastrointestinal sorunları önlemek için marulun ölçülü olarak sunulması gerekir. Marul, yüksek lif içeriği nedeniyle köpeklerin daha büyük parçalar halinde sunulduğunda sindirmesi daha zor olabilir, bu nedenle dört ayaklı arkadaşınıza vermeden önce doğramak her zaman iyi bir fikirdir. Yavru köpeğinizin gevrek orta kısmı veya marulun yapraklı dış kısmını tercih ettiğini görebilirsiniz. Her iki durumda da marul her büyüklükteki köpekler için kolayca sindirilemez, bu yüzden yine de ısırık büyüklüğünde parçalar sunmak gerekecektir.

Bazı yeşillikler zararlı olma potansiyeline sahip olduğundan, evcil hayvan ebeveynleri de köpeğinize ne tür marul sunacağınız konusunda dikkatli olmalıdır. Uzmanlar, evcil hayvanınızın zarar görmemesi için bu marul çeşitlerinden çok büyük miktarlarda tüketmemesi gerektiği konusunda hemfikir olsalar da köpeğinizin herhangi bir risk olmaksızın faydalarından yararlanabilmesi için yine de ölçülü olarak sunulmaları gerekir.

Uyarı

Ancak ıspanak A, B, C ve K gibi vitaminler içerirken, aynı zamanda oksalik asit bakımından da yüksektir, bu da vücudun kalsiyumu emme yeteneğini engelleyebilir ve hatta böbrek hasarına neden olabilir. Potansiyel olarak zararlı doğal bileşikler içeren bir başka yeşil yapraklı yeşil lahana, böbrek ve mesane taşları geliştiren köpeklerle bağlantılı olan ve köpeğinizde mide tahrişine neden olabilecek izotiyosiyanatlar içerir.

Bir başka endişe nedeni de iyice yıkanmamış marul olabilir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar marulun E. coli'den listeria'ya kadar değişen hastalıklarla kontamine olduğunu göstermiştir. Bu nedenle marulun servis yapmadan önce çok iyi yıkanmasını sağlamak hem evcil hayvanınızın hem de sizin sağlığı için her zaman önemlidir.

Marulun Köpekler İçin Sağlığa Faydaları

Marulun yüksek su içeriği, diğer sebzelerle her zaman aynı besleyici kokteyli içermediği anlamına gelirken, iyi bir lif ve beta-karoten kaynağıdır. Bu, A Vitamini'ne dönüştürülen bir pigmenttir. Genel olarak uzmanlar, yeşil fasulye ve havuç gibi yavrularınız için daha fazla besin değeri sağlayabilecek başka sebzeler olduğu konusunda hemfikirdir.

Herhangi bir "insan yiyeceğinde" olduğu gibi, her zaman veterinerinize marul veya başka bir sebze vermeden önce danışmanızı öneririz çünkü evcil hayvanınızda mide rahatsızlığına veya diğer sağlık sorunlarına neden olma ihtimalinin yüksek olup olmadığını en iyi o bilecektir.