Köpeklerin Araba Kaygısıyla Nasıl Başa Çıkılır? En İyi 5 İpucu

Araba kaygısı, bir köpekle seyahat edenler için yaygın bir sorundur, çünkü köpeğinizi arabada endişelendirecek birçok neden vardır.

Köpeklerin Araba Kaygısıyla Nasıl Başa Çıkılır? En İyi 5 İpucu

Köpeklerin Araba Kaygısıyla Nasıl Başa Çıkılır? En İyi 5 İpucu

Araba kaygısı, bir köpekle seyahat edenler için yaygın bir sorundur, çünkü köpeğinizi arabada endişelendirecek birçok neden vardır.Gelin bugün bu sorunun çözümlerini birlikte inceleyelim.

Köpeğinizi Arabayı Kabul Etmeye Teşvik Edin

Eğer köpeğiniz arabaya binerken korkuyorsa bu korkunun üstesinden gelmeyi adım adım öğreterek köpeğinizin araca olumlu tepki vermesini sağlamanız gerekir.Aşağıdaki ayrıntılarda altı adımı izleyin:

  • Köpeğinizin arabaya doğru yavaşça yürümesine izin vererek süreci başlatın; ödül olarak onu sevdiği bir şeyle veya küçük bir ödül mamasıyla ödüllendirmeyi unutmayın.Evcil hayvanınız arabaya rahatça yaklaşana kadar bu eylemi tekrarlayın.
  • Arabaya yaklaşmaya devam edin, ardından kapıyı açın, ödüllendirin ve uzaklaşın.Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
  • Artık evcil hayvanınız açılan araba kapısının yanında mutlu bir şekilde durabilir.İçine değerli bir ödül maması koyarak başlayın ve onları arabaya kendilerinin girmesi için teşvik edin.Araba kapısının yanındaki ödülle başlayın ve ödüle ulaşması için içeri girmesini sağlamak için yavaş yavaş daha derine koyun.
  • Köpek, arabanıza girdiğinde arabanın kapısını birkaç saniyeliğine kapatın; daha sonra açın ve ödüllendirin.Eğer dışarı çıkmak isterse bunu yapmasına izin verin.Köpeğiniz hakkında endişelenmeden kapıyı yaklaşık bir dakika daha uzun süre kapatana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Evcil hayvanınızla birlikte yürüyün ve arabanıza girin, arka koltukta tek başına oturmasına izin verin (uygun bir köpek araba koltuğu ile), sonra ön koltuğa binin.Köpeğinizi ödüllendirmeyi veya iyi davranışı için başını hafifçe okşamayı unutmayın.Bundan sonra arabayı çalıştırın, ödüllendirmeye devam edin, ardından motoru kapatın ve köpeğin inmesine izin verin.
  • Kısa bir mesafeyi yavaşça sürmeyi deneyin.Durmadan önce bir ödül verin ve köpeğin inmesine izin verin.Kendini rahat hissederse hızı ve mesafeyi kademeli olarak artırın.

Köpekleri cesaretlendirmenin anahtarı, her görevden sonra onları adım adım ödüllendirmektir.Yavru köpeğiniz rahat ettiğinde yolculuğun süresini kademeli olarak uzatın ve eğlenceli bir yere gitmeyi düşünün.

Yavrunuzun Thundershirt Giymesine İzin Verin

Thundershirt, yavru köpeğinizin etrafını sarabilen, vücuda oturan bir giysi türüdür.Birkaç sağlam klinik kanıt, köpeklerde stres için bu tür bir doğal tedavinin yararlı olduğunu göstermiştir.Bir Thundershirt tarafından uygulanan sabit basınç, sinirleri yatıştırabilir ve yavrularınızın kaygısını azaltabilir.

Pek çok evcil hayvan sahibi Thundershirt'ü denedi ve olumlu sonuçlar aldı.Bununla birlikte, ne kadar etkili olduğu, köpeğiniz için nasıl kullandığınıza ve köpeğin kişiliğine bağlıdır.

Köpeğe Nazik Bir Masaj Yapın

Masaj, araba yolculukları için en iyi sakinleştirici muamelelerden biridir.Köpeklere bir mesaj verdiğimizde genellikle rahatladıklarını hepimiz biliyoruz.Yavru köpek, araba kaygısı içindeyken nazik dokunuşunuz onun sinirlerini yatıştıracak ve köpeğin sakin kalmasına yardımcı olacaktır.

Üstelik bu görevi tamamlamak için profesyonel bir masöz olmanıza da gerek yok.Masaj yapmanın basit bir yolu, onlara yavaş ve uzun vuruşlar yaparak köpeği rahat hissettirmektir.Masaj yaparken bir numara, parmaklarınızla evcil hayvanınızın vücuduna dairesel hareketler yapmaktır.Sonuç sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.

Ayrıca, akupresür kaygıyı da azaltabilir.Birkaç baskı noktası köpeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.Ancak bunu evcil hayvanınıza zarar vermeden yaptığınızdan emin olun.

Uygun İlaçları Kullanın

Araç tutması ve seyahat korkusunu hafifletmeye yardımcı olan bir başka etkili yöntem de ilaç kullanmaktır.

İnsanlar için olduğu gibi, seyahat hastalığı veya araba korkusu yaşayan köpekler için de standart ilaçlar mevcuttur.Ancak ilaç yan etkilere neden olabileceğinden, sadece ciddi durumlarda gözetim altında kullanmanız daha iyi olacaktır.

Endişeli evcil hayvanlar ilaçlardan faydalanabilir, ancak bir doktordan reçete almanız gerekir.Bu nedenle, talimatları dikkatlice okumayı ve yavru köpeğin kullanmasına izin vermeden önce veterinerinize sormayı unutmayın.

Köpekler için sakinleştirici kullanmak, yavru köpeğinizin seyahat üzüntüsüyle başa çıkmasına ve bu süreci hızlandırmasına da yardımcı olacaktır, bu da birçok sahibin neden evcil hayvanlarına uzun araba yolculuklarında, hatta onlarla uçarken bile doğal sakinleştirici verdiğini açıklar.

Köpeğin Dikkatini Dağıtın

Belirli bir durum veya eylem köpeğinizi endişelendiriyorsa dikkatini başka yöne çekmeye çalışın.Köpeğinizin dikkatini onu üzen şey yerine sizde veya ona verdiğiniz şeyde tutmaya çalışın.

Daha açık olmak gerekirse köpek oyunları, köpeğin dikkatini korkusunun kaynağından uzaklaştırabilir.

Çiğneme oyuncakları, özellikle yavru köpek araba tutmasına yatkın olduğunda herhangi bir kemik veya yiyecek ödülünden daha etkili olabilir.Gürültüden hoşlanmıyorsanız sesli oyuncaklardan kaçınabilirsiniz.

Çözüm

Köpek arabası kaygısı, hem size hem de evcil hayvanınıza rahatsızlık verebilir ancak doğru yöntemi uygulamak bu sorunu kolayca çözmenize yardımcı olabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, işte bazı yararlı yollar: Evcil hayvanı ödüller vererek, nazik bir masajla, ilgili ilaçlar ve korkunun dikkatini dağıtarak korkularının üstesinden gelmeye teşvik edin.

Size ve köpeğinize iyi yolculuklar dileriz!