Köpeklerden Alabileceğimiz 5 Hayat Dersi

Biz insanlar her zaman köpeklerimizi daha iyi hale getirmeye ve onlara yeni numaralar öğretmeye çalışıyoruz. Peki onlardan hangi hayat derslerini öğrenebiliriz?

Köpeklerden Alabileceğimiz 5 Hayat Dersi

Köpeklerden Alabileceğimiz 5 Hayat Dersi

Biz insanlar her zaman köpeklerimizi daha iyi hale getirmeye ve onlara yeni numaralar öğretmeye çalışıyoruz. Peki onlardan hangi hayat derslerini öğrenebiliriz? Tüylü dostlarımızın paylaştığı bazı temel kişilik özelliklerini yansıtırsak çoğumuz için daha iyi olur. Köpekler sadıktır, koruyucudur, koşulsuz sever, son derece bilinçlidir ve sahip oldukları az şeyin tadını nasıl çıkaracaklarını çok iyi bilirler. Bu nedenle, bir dahaki sefere kendinizi geliştirmeye karar verdiğinizde belki de kişisel gelişim kitabını atlayıp dört ayaklı dostunuzla biraz kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Ünlü Fransız imparatoru Napolyon Bonapart, 1815 yılında kendisini boğulmaktan kurtaran köpeği hakkında şunları söylemiştir: "İşte beyler, bir köpek bize insanlık hakkında bir ders veriyor."

1. Sadık Olun

Sadakat, köpeklerin insanlarla paylaşabileceği en büyük bağlardan biri olarak kabul edilir. Köpeğiniz için siz bir süper kahramansınız. Bu basit özellik, köpeklerin kültürümüzde bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biridir.

Köpekler sadakatlerini sayısız şekilde gösterirler. Benzer şekilde, biz de aynısını yapmalıyız. Bu ne anlama geliyor? Sevdiklerinizle vakit geçirin. Onlara şefkat gösterin ve başkalarına karşı empati kurun. Bu, sadakat yaratacak ve onlara sadık olduğunuzu kanıtlayacaktır.

Örneğin Akitalar, sadakat söz konusu olduğunda listenin başında yer alır; bunun en ünlü örneği Hachikō'dur. 1923 yılında doğan Japon Akita, sahibine olan sonsuz sevgisi ve sadakatiyle hatırlanmaktadır. Efendisi 1925 yılında öldüğünde, Hachikō tren istasyonunda tam dokuz yıl boyunca sahibinin dönmesini beklemiştir.

2. Sevdiklerinizi Koruyun

Köpekler, sevdiklerini korumak ve kollamak söz konusu olduğunda herkese meydan okurlar. Birçok cins, bölgelerini savunmak için doğal bir içgüdüyle doğar.

İnsanların gözden kaçırabileceği bazı şeyleri hissetme yetenekleri vardır. Örneğin kulakları, insanlarınkinden neredeyse iki kat daha yüksek frekansları duymalarını sağlar. Bu, onlara bizim duyamadığımız şeyleri duyma yeteneği verir. Köpekler ayrıca insanlardaki hastalıkları ve hatta kanseri koklayarak bizi korurlar.

Onlar bizden daha iyi duyulara sahip olsalar da ailelerini koruma ve kollama konusundaki adanmışlıklarını ve aciliyetlerini taklit edebiliriz. Alman Çoban Köpekleri, korumanın en iyi örneklerinden biridir. Çünkü onlar, insanları tehlikeden kurtarmak için kendi hayatlarını bile feda edebilirler.

Sahada polis memurları için kurşun yiyen kahraman Alman Çoban Köpekleri ile ilgili sayısız hikaye vardır. Bu hikayelerden biri, 2014 yılında bir kovalamaca sırasında şüpheli tarafından vurulan bir K9 Alman Çoban Köpeği olan "Bruno" ile ilgiliydi. Colorado'lu polis memuru, olağanüstü bağlılığı nedeniyle köpeği sahiplendi.

3. Koşulsuz Sevgi

Köpekler, sahiplerine karşı duydukları koşulsuz sevgiyle tanınırlar. Bu hepimizin faydalanabileceği bir derstir. Affetme ve unutma konusundaki isteklilikleri en ilham verici özelliklerden biridir ve hepimizin kendi hayatlarımızda taklit etmeye çalışmamız gereken bir özelliktir.

Hayvan ve insan arasındaki bağ gerçekten özel olabilir. Gerçek koşulsuz sevgi, köpek dostunuzun sizi iyi ve kötü günlerinizde seveceği anlamına gelir. Bu hayranlık ve dostluk, zor veya duygusal zamanlarınızı atlatmanıza yardımcı olabilir.

Terapi köpeklerinin sıklıkla kullanılmalarının nedeni budur. Bu sevgi dolu karakterler, huzurevindeki bir yaşlının moralini yükseltmek veya bir kanser hastasına sarılıp öpücük vermek gibi diğer alanlara da yansır.

Bir köpek sahibi, ne zaman ağlasa köpeğinin en sevdiği kirli çoraplarını toplayıp bir bağış eylemi olarak ona getirdiğini anlatmıştır.

Pitbulllar koşulsuz sevginin harika bir örneğidir. Kötü bir şöhrete sahip olsalar da birçok köpek sahibi onların son derece sevgi dolu hayvanlar olduğunu iddia ediyor. Hatta bir kadın Pitbull'u hakkında şunları söylemiştir: ”Nahla, benim güzel pitbull kurtarıcım, geçtiğimiz yıl bana sevgi, mutluluk ve sadakat hakkında kocamın öğrettiğinden daha fazlasını öğretti."

Bu, öğretilmesi gerekmeyen bir ders. Hepimiz aynı koşulsuz sevgiyi başkalarına ve özellikle de ailelerimize göstermek için çaba göstermeliyiz.

4. Uyanık Ve Tedbirli Olun

Köpekler etraflarında olup bitenlere karşı çok uyanık ve dikkatlidir. Özellike, yabancılar söz konusu olduğunda temkinlidirler. Bu özellik, potansiyel olarak tehlikeli durumlardan kaçınmalarına yardımcı olur.

Aynı şekilde, biz de çevremize karşı her zaman mümkün olduğunca dikkatli olmaya çalışmalıyız. Bu birinin hayatını kurtarabilir.

5. Hayattaki Basit Şeylerin Tadını Çıkarın

Bu, köpek dostlarımızdan öğrenebileceğimiz en önemli derslerden biridir. Köpekler mutlu ve tatmin olmak için çok fazla şeye ihtiyaç duymazlar.

Çok fazla maddi şey içeren ve sürekli meşgul olmayı gerektiren insan yaşam tarzının aksine, köpekler basit şeylerden keyif alırlar. Sadece sizinle vakit geçirmekten memnun olurlar.

Mahallede basit bir yürüyüş yapmaktan; sahilde, parkta arkadaşlarıyla oynamaktan keyif alırlar.

Bazı köpekler, en sevdikleri çiğneme oyuncağından ya da toplarıyla getir götür oynamaktan başka bir şey istemez ve tabii ki yemeklerini de severler.

Yani, bir dahaki sefere hayat karmaşıklaştığında ilham almak için köpeğinize bakın. Bir adım geri atın ve basit şeylerin tadını çıkarmaya çalışın. Yürüyüşe çıkın, ailenizle vakit geçirin ya da güzel bir yemeğin tadını çıkarın.

Kapanış

Bunlar, köpeklerden öğrenebileceğimiz pek çok hayat dersinden sadece birkaçı. Onların koruyucu doğası ve bize olan koşulsuz sevgileri benzersizdir. Sizin için hayatlarını tehlikeye atarlar ve ne kadar uzun sürerse sürsün sizi beklerler. Bu bize daha iyi olmak, daha çok sevmek ve sevdiklerimizle daha kaliteli zaman geçirmek için ilham vermelidir.