Köpeklerdeki Kepek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Köpeklerdeki Kepek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Köpeklerdeki Kepek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Köpeklerdeki Kepek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kepek nedir?

Kepek, köpeğimizde gördüğümüz kuru, pul pul deridir. Pullar, köpeğinizden dökülen kuru cilt hücreleridir. Köpeğinizin kuru pul pul deriye sahip olmasının birçok nedeni vardır. Kuru cildin nedenlerinden bazıları altta yatan bir durumdan kaynaklanır ve bazıları yılın daha kuru bir mevsiminden kaynaklanabilir.

Köpek kepeği diye bir şey var mı?

Köpek kepeği genellikle kuru havalanan alanlarda veya dışarıdaki hava normalden daha kuru olduğunda daha fazla görülür. Kuru hava, kendi cildinizde olduğu gibi köpeğinizin cildini de kurutur . Tüm köpek kepeği kötü bir şey olmasa da, köpeğinizin kepeğine neden olabilecek bazı hastalıklar vardır.

Köpeklerde kepek neden olur?

Sadece kuru cilt kepeğe neden olabilirken. Bu, bir ek ile kolayca düzeltilebilir. Evcil hayvanınızın cildinin kurumasına neden olabilecek altta yatan bir tıbbi durum da olabilir. Cushing hastalığı ve tiroid hastalığı gibi hastalıklar kuru cilde neden olabilir. Saçkıran, bakteri veya mantar enfeksiyonu veya evcil hayvanınızın kepeklenmesine neden olabilecek akarlar gibi cilt koşulları da vardır. Evcil hayvanınızın cildi kuruysa, kuru cilde neden olan altta yatan koşulları ekarte etmek için kan tahlili için veteriner bakımı isteyin.

Tedaviler

Köpeğinizin kepeği için birçok farklı tedavi seçeneği vardır. Köpeğinizin kepeğe neden olan altta yatan bir hastalığı varsa, tedavi için ilaç verilecektir. Kepek sadece kuru ciltten kaynaklanıyorsa, evcil hayvanınızın parlak bir tüye sahip olmasına yardımcı olmak için verebileceğiniz birçok bütünsel seçenek vardır. Bunlar:

  • Köpek Kepeği Şampuanı
  • Hindistancevizi yağı
  • Balık Yağı