Köpeklerde Yıkanma ve Tımar

Köpeğinizin en az üç ayda bir yıkanmasını önerilmektedir. Ancak bazılarının dışarıda çok zaman geçirmesi veya cilt sorunları olması durumunda daha sık banyo yapılması gerekebilir.

Köpeklerde Yıkanma ve Tımar

Köpeğinizin en az üç ayda bir yıkanmasını önerilmektedir. Ancak bazılarının dışarıda çok zaman geçirmesi veya cilt sorunları olması durumunda daha sık banyo yapılması gerekebilir. İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı adımlar.

  1. İlk olarak, tüm ölü tüyleri temizlemek için evcil hayvanınızı iyice fırçalayın ve ardından onu ılık suyla doldurulmuş bir küvete veya lavaboya koyun.
  2. Ardından, evcil hayvanınızı tamamen ıslatmak için bir sprey hortumu, büyük plastik bir sürahi veya kırılmaz bir bardak kullanın.
  3. Doğrudan kulaklarına, gözlerine veya burnuna su püskürtmemeye veya dökmemeye dikkat edin.
  4. Şampuanla nazikçe masaj yapın, baştan kuyruğa çalışın ve gerektiği kadar durulayın ve tekrarlayın.
  5. Evcil hayvanınıza büyük bir havluyla iyice ovarak iyice kurulayın. Voila, temiz evcil hayvan!

Shar Peis ve Pug gibi yüz derisi gevşek veya kırışıklı köpeklere özel dikkat gösterilmesi gerekir. Kir ve bakterilerin tahrişe ve enfeksiyona neden olmasını önlemek için kıvrımları nemli pamukla temizleyin. Kıvrımlar arasındaki alanları daima iyice kurulayın.
Bir Köpek Yavrusunu Yıkamak
Bazı yavrular, banyo zamanının özgürce davranmak ve eğlenmek için mükemmel bir zaman olduğunu düşünürler. Genç köpek yavruları her yerde olduğu gibi banyo zamanında da hareketlidir. Bunun önüne geçmek için küvetin içine yüzen bir oyuncak koyun ki sizinle oynamaya çalışması yerine buna odaklanabilsin.
Şampuan Seçimi
Evcil hayvanlar için formüle edilmiş bir şampuan kullanmak en iyisidir. İnsan şampuanları evcil hayvanlar için toksik değildir ancak bazıları evcil hayvanınızın cildini tahriş edebilecek kokular veya başka maddeler içerebilir. Bazı bileşenler farklı evcil hayvan türlerine uygulandığında zararlı olabileceğinden, hayvan türünüz için özel olarak formüle edilmiş bir ürün seçin. Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir şampuan seçtiğinizden emin olmak için evcil hayvanınızın veterineriyle konuşmak her zaman akıllıca olacaktır.
Banyo Zamanında Köpeğinizin Gözlerini ve Kulaklarını Koruma
Şampuanlar ve sabunlar tahriş edici olabileceğinden, veterinerinizden banyo sırasında kullanmak üzere steril bir göz kayganlaştırıcısı isteyin; bu, evcil hayvanınızın gözlerini şampuandan korumaya yardımcı olacaktır. Durulama sırasında su akışını kontrol etmenizi sağlayan uzun hortumlu bir püskürtücü veya duş başlığı da kullanabilirsiniz. Yüzündeki kiri veya kalıntıları nazikçe temizlemek için sadece ıslak bir bez kullanarak evcil hayvanınızın kafasını şampuanlamaktan kaçının. Banyo bitene kadar her kulağa büyük bir pamuk top koyarak evcil hayvanınızın kulaklarını da koruyun.
Köpeğinizi Fırçalamak
Bir fırça veya tarakla düzenli olarak bakım yapmak, kiri çıkararak, kürkü boyunca doğal yağları yayarak, dolaşmaları önleyerek ve cildini temiz ve tahriş etmeden tutarak evcil hayvanınızın tüylerinin iyi durumda kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, tımar zamanı pire ve pire kiri olup olmadığını kontrol etmek için harika bir zamandır - evcil hayvanınızın bir pire ailesine ev sahipliği yaptığını gösteren o küçük siyah lekeler. Evcil hayvanınızı fırçalama şekliniz - ve ne sıklıkta - büyük ölçüde kürk tipine bağlı olacaktır.
Pürüzsüz, Kısa Kürkler
Köpeğinizin pürüzsüz, kısa bir paltosu varsa (Chihuahua, Boxer veya Basset Hound'unki gibi), haftada sadece bir kez fırçalamanız gerekir. Ölü deriyi ve kiri gevşetmek için lastik bir fırça kullanın ve ölü tüyleri çıkarmak için kıllı bir fırça ile takip edin. Az bakım gerektiren pooch'unuzu bir güderi bezle parlatın ve parlamaya hazır!

Kısa, Yoğun Kürk
Köpeğinizin, bir av köpeğininki gibi paslanmaya eğilimli kısa, yoğun kürkü varsa, haftada bir kez fırçalamak iyidir. Dolaşmaları gidermek ve ölü tüyleri sert bir fırça ile yakalamak için daha ince bir fırça kullanın. Kuyruğunu taramayı unutma!
Uzun, İpeksi Paltolar
Köpeğinizin Yorkshire terrieri gibi uzun ve lüks bir kürkü varsa, günlük bakıma ihtiyacı olacaktır. Her gün karışıklıkları daha ince bir fırça ile temizlemeniz gerekecek. Ardından, paltosunu kıllı bir fırça ile fırçalayın. Kömür ocağı veya Afgan tazı gibi uzun tüylü bir köpeğiniz varsa, yukarıdaki adımları izleyin, ancak aynı zamanda kürkü taradığınızdan ve ayaklarının etrafındaki tüyleri düzelttiğinizden emin olun.
Sık Örülmüş Uzun Saçlar
Uzun tüylü köpekler için, karışıklıkları gidermek ve paspasları önlemek için günlük bir bakım rutini oluşturmak iyi bir fikirdir. Daha ince bir fırça ile dolaşmaları nazikçe çıkarın ve ardından evcil hayvanınızı kıllı bir fırça ile fırçalayın. Paspas özellikle yoğunsa, cilde yaklaşmamaya dikkat ederek tüyleri kesmeyi deneyebilirsiniz.