Köpeklerde TSSB (Travma sonrası stres bozukluğu)

TSSB veya travma sonrası stres bozukluğu, tıp alanında uzun zamandır, insanların kendilerini korku içinde bırakabilen yoğun stresli durumlarla ilgili olarak karşılaştıkları bir bozukluk olarak bilinmektedir.

Köpeklerde TSSB (Travma sonrası stres bozukluğu)

TSSB veya travma sonrası stres bozukluğu, tıp alanında uzun zamandır, insanların kendilerini korku içinde bırakabilen yoğun stresli durumlarla ilgili olarak karşılaştıkları bir bozukluk olarak bilinmektedir. Sahnede yeni olmasına ve hala tartışılmasına rağmen, bazı veteriner hekimler TSSB'yi köpeklerde de gözlemleyebileceğinize inanıyor.

Köpek PTSD'si veya C-PTSD olarak bilinen bu köpekler, insanlarda PTSD'yi teşhis etmenin birincil yollarından biri olan bu durumlarda köpeklerin ne düşündüğünü veya hissettiğini bilmenin bir yolu olmamasına rağmen, insanlarla aynı semptomları ortaya çıkarır.

NEDENLER

Pek çok durum köpeklerde TSSB'ye neden olabilir ve tüm köpekler herhangi bir sıkıntıya aynı şekilde tepki vermez, ancak TSSB'yi ve kaygıyı diğerlerinden daha fazla tetikleyen birkaç tane vardır.

- Doğal afetler

- Travmatik olaylar

- Hayatı tehdit eden olaylar

- İnsanlar veya hayvanlar tarafından fiziksel travma

- Terk

- Araba veya ev kazası

- Bakıcı kaybı

- Askeri veya Polis işi

Tüm bu durumlar, köpeklerde TSSB'nin önde gelen nedenleridir. Bu, bir köpeğin diğer uyaranlardan TSSB yaşamadığı anlamına gelmez, ancak bunlar Veterinerler tarafından görülen daha yaygın nedenlerdir.

BELİRTİLER

Tıpkı buna neden olan şeylerin miktarı gibi, köpeğinizin TSSB ile ilgili gösterebileceği birçok semptom vardır ve yine diğerlerinden daha yaygın olan bazı semptomlar vardır, ancak tüm köpekler farklıdır ve hiç kimse tüylü arkadaşınızı sizden daha iyi tanıyamaz. . 

Köpeklerde TSSB'nin önde gelen semptomlarından bazıları şunlardır:

- Alanlardan kaçınmak veya saklanmak

- Olağandışı idrara çıkma davranışı

- Havlama veya sızlanma

- Normal olmayan agresif davranış

Tüm bu semptomlar, TSSB'ye sahip bir köpeğin bir işareti olabilir, ancak kuyruğun sıkışması, vücudun alçaltılması ve artan solunum düzenleri dahil olmak üzere, dikkat edilmesi gereken stresi gösteren işaretler de vardır.