Köpeklerde Soğuk Algınlığını Nasıl Önlersiniz?

Grip, hem insanlarda hem de hayvanlarda yaygın bir hastalıktır. Köpek gribi çok bulaşıcıdır. Bu sebeple köpeğinizin sağlığı için grip hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

Köpeklerde Soğuk Algınlığını Nasıl Önlersiniz?

Grip, hem insanlarda hem de hayvanlarda yaygın bir hastalıktır. Köpek gribi çok bulaşıcıdır. Bu sebeple köpeğinizin sağlığı için grip hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

Grip, hava yoluyla bulaşan ve mevsimsel değişimler sırasında çok sık görülen bir hastalıktır. Ölümcül değildir, ancak karmaşık hale gelebilir ve insan gribine neden olabilir.

Köpeğin hava yollarını tıkayabilecek hapşırma, öksürme, burun ve ağız salgıları ile karakterizedir. Hava yoluyla bulaşmasına rağmen, virüs nesnelerin yüzeylerinde ve hatta enfekte hayvanlarla temas etmiş kişilerde aktif kalabilir.

Köpek gribi çoğu zaman sağlıksız yerler olan barınak ve kulübelerde yaygındır. Hava, bu virüsün yayılmasına katkıda bulunur, çünkü hastalığın yayılması, nüfus içindeki soğuk algınlığı yüzdesi nedeniyle daha kolaydır.

Belirtileri

Eğer köpeğin burnu sıcak ve kuruysa, doktor tarafından incelenmesi gerekir. Sonra bir sıcaklık ölçümü yapmak gerekir. Sıcak kuru burun vücut ısısı yükseltilmiş olduğunu gösterir. Bu ilk işaretidir. Sağlıklı bir köpeğin vücut ısısı 37,5-39 derece olduğunu unutmayın.

Köpeğiniz daha az aktif hale geldiyse ve uyuşukluğu varsa bu da bir işarettir.

  • Sürekli hapşırma
  • Olası yorgunluk
  • Mukus salgılama
  • Sıvı atılımı nedeniyle dehidrasyon
  • Ateş
  • Öksürme

Tedavi

Köpeklerin maması, kabı ve temas ettiği yerler güzelce dezenfekte edilmelidir. Erken teşhis her durumda hayat kurtarır ki bu köpeğiniz için de geçerlidir. Eğer köpeğinizde yukarıdaki belirtilerden bir ya da birkaçına rastlıyorsanız çok geçmeden hemen bir veteriner hekime götürmeniz gerekmektedir.

Veterineriniz evcil hayvanınız için antibiyotik reçete ettiğinde, veterinerinizin verdiği talimatları takip etmek en iyisidir. Dozajdaki bir hata ölümcül olabilir. Aynı şekilde, evcil hayvanınıza yeterince su sağlamak ve vücudunu güçlü tutmak için yeterli miktarda sıvı vermeyi de unutmayın.Evcil hayvanınızı sıcak tutun. Köpeğinizin vücut ısısı ateş nedeniyle aşırı düşecektir.

Önleyici Tedbirler

  • Evcil hayvanın aşırı soğumasına yol açabilecek durumlardan kaçınmanız önerilir. Kötü havalarda evcil hayvanla uzun süre yürümemelisiniz.
  • Sokak köpeği yalıtımlı bir kabin ile donatılmalıdır.
  • Bir hayvanın hasta köpeklerle temasını önlemeniz gerekmektedir.
  • Aşılama çizelgesine göre köpek hatasız olarak aşılanmalıdır.