Köpeklerde Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeklerde diş bakımı nasıl olmalı sorusu birçok köpek sahibi ya da köpek sahiplenmek isteyen kişi tarafından düşünülüyor. Köpeklerin de tıpkı insanlar gibi belirli ağız ve diş bakımı rutinlerine ihtiyacı olur. Bu rutinleri gerçekleştirilmeyen köpekler ise birtakım sorunlar ile karşı karşıya kalabilir.

Köpeklerde Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeklerde Doğru Diş Bakımı

Evcil hayvanlarınız olan köpeklerinize doğru bir diş bakımı uygulamanız köpeğinizin sağlığı açısından son derece büyük bir önem taşır. Köpeklerin de dişlerinin fırçalanmaya ihtiyacı olabilir. Kendinizi baz alarak düşündüğünüzde köpeğiniz de gün içerisinde devamlı olarak yemek yer ve su içer. Dişleri düzenli olarak fırçalanmayan ve bakım yapılmayan köpeklerde ise koku ya da sararma problemleri olabilir. Bu nedenle belirli aralıklar ile köpeklerinizin dişlerini fırçalamanız gerekir. Aynı zamanda köpekler için özel olarak üretilen diş bakım ürünlerini de temin edebilirsiniz. Bu ürünleri temin etmeden önce köpeğinizin veterinerinden bilgi ve fikir almanızda fayda var.

Yazı İçeriği

Köpeklerin Dişleri Ne Sıklıkla Fırçalanır?

Köpekler de insanlar gibi dişlerinin fırçalanması gereken canlılar olarak bilinir. Bu işlem için köpeklere özel olarak çeşitli diş fırçaları üretilir. Yavru köpekler için genel olarak parmak formunda diş fırçaları olduğunu görebilirsiniz. Eğer yetişkin bir köpeğiniz var ise de normal boyutta bir diş fırçası satın alabilirsiniz. Aynı zamanda köpekler için sağlıklı olan diş macunlarını araştırmanız ve can dostunuz için diş macunu temin etmeniz gerekiyor. Köpeğinizin dişlerini her gün fırçalamanıza gerek olmadığı kolaylıkla söylenebilir. Bu noktada köpeğinizin dişlerini haftada bir ya da iki kere olmak üzere gönül rahatlığı ile fırçalayabilirsiniz.

Köpeklerde diş bakımı nasıl olmalı sorusu bu açıklamaları bünyesinde barındırır. Bu diş bakımı sayesinde köpeğinizin dişlerinde oluşacak plak ya da sararma gibi problemlerin büyük bir ölçüde önüne geçebilirsiniz.

Köpeklerin Neden Ağzında Koku Olur?

Bazı dönemlerde köpeğinizin ağzından gelen hoş olmayan kokular ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumun birden fazla sebebi olabilir. Köpeğinizin dişinde ya da diş etinde istenmeyen bir enfeksiyon riski olabilir ve bu risk de doğal olarak ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Aynı zamanda köpeğiniz için tercih ettiğiniz mamanın da ağız kokusu üzerinde önemli bir etkisi bulunur. Kalitesiz ve ucuz mamalar köpeğinizin ağzında koku oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle köpeğiniz için kaliteli mama seçimi yapmanızda büyük bir fayda var. Eğer tercih ettiğiniz mama köpeğinizin ağzının kokmasına neden oluyorsa daha kaliteli bir mamaya geçmeyi tercih edebilirsiniz.

Kaliteli bir mama kullanmaya başladıktan sonra köpeğinizin ağız kokusu problemi de zaman içinde düzelir. Böylece siz de köpeğinin sağlığını düşünen bilinçli bir evcil hayvan sahibi olabilirsiniz.

İlgili Ürünler:

Köpeklerin Ağız Kokusu Yaşamaması İçin Neler Yapılabilir?

Köpeğinizin ağız kokusu problemi var ise ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız yapmanız gereken birkaç nokta bulunur. İlk olarak köpeğinizi bir veterinere götürebilir ve istenmeyen ağız kokusunun nedenini öğrenebilirsiniz. Eğer köpeğinizin ağız ve diş bölgesinde herhangi bir enfeksiyon problemi yok ise ağız kokusunun sebebi mama tercihiniz olabilir. Piyasaya göre uygun fiyatlı olarak nitelendirilen bazı mamalar kalitesiz olması sebebi ile köpeğinizde ağız kokusu problemini başlatabilir.

Bu sorundan kurtulmak için kaliteli mama araştırması yapmaya başlayabilirsiniz. Kaliteli mamalar köpeğinizin her anlamda sağlığını olumlu etkileyeceği gibi aynı zamanda ağız kokusunun da ortadan kalkmasını sağlar. Köpeklerde diş bakımı nasıl olmalı ve kaliteli mama seçiminin önemi bu şekilde ifade edilebilir. Kaliteli mama tüketmeye başlayan köpeğinizin ağız ve diş sağlığının da gözle görülür düzeyde iyiye gittiğini fark edebilirsiniz.