Köpeklerde Deri Sağlığı

Köpeklerde en sık karşılaştığımız sorunların başında deri problemleri geliyor.

Köpeklerde Deri Sağlığı

Köpeklerde Deri Sağlığı

Köpeklerde en sık karşılaştığımız sorunların başında deri problemleri geliyor. Köpeklerin derileri, diğer canlılarınkine kıyasla daha hassastır. Köpeklerdeki deri probleminin önüne geçmek için yaşam alanlarında değişiklik sağlanabilir. Bu şekilde deri probleminin önüne geçmek daha mümkün olacaktır.

Konu köpeklerde deri sağlığı olunca akla öncelikle çeşitli alerjiler geliyor. Eğer köpeğiniz, havalar ısınmaya başladığı anda kaşınmaya başlıyorsa bu yüksek olasılıkla alerji habercisidir. Bununla birlikte, maya mantarlarının sebep olduğu cilt enfeksiyonları da benzer semptomlara sahip olduğu için çoğu zaman bahar alerjisi ile karıştırılabiliyor.

Eğer sizin de köpeğiniz sürekli kaşınıyor, suratını ovuşturuyor ve patilerini yalıyorsa büyük bir ihtimalle bir deri hastalığı ile karşı karşıyadır.

En Yaygın Köpek Cilt/Deri Hastalıkları Nelerdir?

  • Kuru cilt
  • Mantar enfeksiyonu
  • Kepek
  • Köpeklere has alerjiler
  • Deri enfeksiyonu
  • Açık yaralar
  • Kaşıntı
  • Kene, bit ve pirelenme
  • Köpek uyuzu

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenelerin köpekleri çok sevdiğini bilirsiniz. Başta kene olmak üzere birçok haşerenin köpek tenine – derisine zarar verme olasılığı yüksek. Bu sebepten dolayı da belli başlı dönemlerde hem evinizin içini hem de köpeğinizin kaldığı bahçeyi ilaçlamanız gerekiyor.

Köpeğiniz Bu Hastalıklardan Nasıl Kurtulabilir?

Köpeklerin deri hastalığı üzerine yapılmış birçok şampuan piyasada mevcut. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, şampuanın veterineriniz tarafından onaylı olması ve ürünü düzenli şekilde kullanmanız. Bu şekilde köpeğinizin cilt problemi geçecektir.

Bununla birlikte köpeğinizin mamasına ve gıdalarına takviye olarak Omega-3 vitamini eklemek, cildinde ve derisinde iyileştirme yaratan bir adımdır. Köpeğinizin bağışıklık sistemine canlılık getiren Omega-3, aynı zamanda köpeğin cildini kendi kendine tedavi etmesine de yardımcı olacaktır.

Köpeğinizde Cilt Hastalığı Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bunu anlamanın birkaç yöntemi var. Köpeğinizi sıklıkla izleyin. Kaşıntı dışında belirli semptomlar arayın. Köpeğinizin tüylerini ayırmak için parmaklarınızı kullanarak detaylı bir şekilde cildi inceleyin. Aradığınız şey yara, bere, kızarıklık, dış parazit, kepek, alerji belirtileri, şişkinlikler ya da kel kalmış bölgeler olabilir. Bu tür bir şeyle karşılaştığınızda mutlaka bir veteriner hekime danışın.