Köpekler Yulaf Ezmesi Yiyebilir mi?

Yulaf ezmesi hakkında olumsuz yorum yapan çok az kişi vardır. Özellikle yurtdışında popüler bir diet ve kahvaltı öğesidir,

Köpekler Yulaf Ezmesi Yiyebilir mi?

Yulaf ezmesi hakkında olumsuz yorum yapan çok az kişi vardır. Özellikle yurtdışında popüler bir diet ve kahvaltı öğesidir, kabuğu alınmış yulaf tanelerinden yapılır. Sağlık açısından, da yüksek protein içeriği ve yüksek dozda diyet lifi ile herhangi bir diyete besleyici bir destek sunar. Yulaf ezmesi ayrıca bol miktarda A vitamini, demir, kalsiyum, B-6 vitamini ve magnezyum içermektedir. Tabii aynı zamanda lezzetli olması da ekstra bir güzellik.

 

Elbette, yulaf ezmesinin dengeli bir diyetin parçası olarak iyi bir seçim olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. Ama yulaf ezmesi köpekler için de iyi mi, tüketebilirler mi? Hadi birlikte keşfedelim.

Yulaf Ezmesinin Köpekler İçin Faydaları

Yulaf ezmesini insanlar için iyi kılan her şey, birkaç uyarı dışında, onu köpekler için de iyi kılar. Yulaf ezmesinin köpekler için sağlıklı bir seçenek olmasının bir nedeni, kendi başına nispeten yumuşak olmasıdır. Sadece suyla; süt, şeker veya diğer zengin yulaf ezmesi sosları olmadan pişirilmiş yulaf, yavrularınıza yukarıda bahsedilen tüm vitaminleri ve besinleri endişelenmeniz gereken hiçbir katkı maddesi olmadan sağlayan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bu, köpeğinizin diyetine daha fazla su sokmanın iyi bir yolu da olabilir, özellikle de yulaf ezmesine piştikten sonra fazladan ılık (sıcak değil) su eklerseniz.

Uyarı

Yulaf ezmesinin yüksek lif içeriği nedeniyle, genellikle gastrointestinal veya bağırsak sorunlarından muzdarip köpeklerin diyetine biraz daha fazla lif eklemenin bir yolu olarak önerilir ancak köpeğinizin hassas bir midesi varsa, daha önce veterinerinize danışmanız en iyisidir.

Köpeğinizi Yulaf Ezmesi ile Nasıl Beslersiniz?

Yulaf ezmesinin köpeğiniz için sağlıklı bir atıştırmalık olduğundan emin olmanın sırrı, doğru çeşidi seçmeniz ve doğru şekilde pişirmenizden geçmektedir. Herhangi bir sorunu önlemek için şu yönergeleri izleyin:

  • Pişirin. Çiğ yulafla beslemek yerine köpeğinize vermeden önce yulaf ezmesi pişirin.
  • Tam tahıllar daha iyidir. Köpeğinize sadece tam tahıllı yulaftan yapılan yulaf ezmesi servis edin. İşlenmiş tahıllar daha az sağlık yararı sağlar ve köpeğinizin midesini bozabilir.
  • Temellere bağlı kalın. Önceden paketlenmiş yulaf ezmesi servis ediyorsanız, önce içerik listesini kontrol edin. Bazı önceden paketlenmiş yulaf ezmesi çeşitleri, ilave şeker veya diğer tatlandırıcılar içerir.
  • Porsiyonları küçük tutun. Sade, pişmiş yulaf ezmesi fincan başına yaklaşık 150 kalori içerir. Kulağa çok fazla benzemese de köpeklerin bizden çok daha az kaloriye ihtiyaç duyduklarını unutmayın. (örneğin 25 kiloluk bir köpek, kilosunu korumak için günde sadece 550 kalori yemelidir). Bu nedenle, köpeğinizi yulaf ezmesi ile beslemeye gelince, bir veya iki kaşık genellikle fazlasıyla yeterlidir.
  • Bunu yemek yerine kullanmayın. Yulaf ezmesinin köpekler için pek çok faydası olsa da çok yönlü bir köpek diyeti için gerekli olan besinlerin birçoğunu hâlâ eksiktir. Yavru köpeğinizin ihtiyacı olanı almasını sağlamak için onu yemek yerine atıştırmalık olarak sunun.

 

Köpeğinizin Yulaf Ezmesine Neler Ekleyebilirsiniz?

Esmer şeker ve akçaağaç şurubu gibi şeyler dışında, köpeğinizin yulaf ezmesini daha heyecanlı hale getirmek için koyabileceğiniz birçok ekstra var.

  • Fıstık Ezmesi: Çoğu köpek zaten fıstık ezmesini sever ve bir çay kaşığı kadar tamamen doğal, şekersiz bir çeşit, köpeğinizin yulaf ezmesine harika bir katkı sağlar.
  • Meyve: Köpek dostu meyvelerin bir kısmını ısırık büyüklüğünde parçalara ayırın ve karıştırın. Bazı iyi seçenekler arasında muz, çilek, yaban mersini veya elma bulunur.
  • Saflaştırılmış Kabak: Biraz püre haline getirilmiş balkabağında karıştırarak yulaf ezmesini daha da lifli hale getirin. Sadece saf balkabağı olduğundan emin olun.
  • Tarçın: Tarçın, doğal bir anti-enflamatuardır ve ayrıca kalori eklemeden daha fazla lezzet katmanın harika bir yoludur (ayrıca köpekler buna bayılır!).
  • Sade Yoğurt: Sade yoğurt, yulaf ezmesine lezzetli bir ektir ve kalsiyum ve vitaminleri daha da artırır. Yine de genellikle çok yüksek şeker içeriğine sahip aromalı yoğurtlardan kaçının.
  • Ay Çekirdeği: Tuzsuz ay çekirdeği güçlü bir antioksidandır ve köpekler için harikadır. Köpeğinizin yulaf ezmesinin üzerine birkaç çekirdek serpin, ancak siyah kabuğundan olmamasına dikkat edin.