Köpekler sebze yiyebilir mi?

Bazı sebzeler köpeklerin yemesi için güvenlidir ve yiyeceklerine karıştırıldığında veya bir tedavi olarak verildiğinde çok faydalı olabilir.

Köpekler sebze yiyebilir mi?

Köpekler sebze yiyebilir mi?

Bazı sebzeler köpeklerin yemesi için güvenlidir ve yiyeceklerine karıştırıldığında veya bir tedavi olarak verildiğinde çok faydalı olabilir. Ek olarak, bazı sebzeleri beslemek, sağlıklı bir kiloyu korumaya ve köpeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Köpekler de bizim gibi omnivor olduklarından, doğru besin ve vitamin dengesini sağlamak için diyetlerinde sadece etten daha fazlasına ihtiyaç duyarlar.   

Bununla birlikte bazı sebzeler, bir köpeğin sindirim sistemi ile iyi etkileşime girmez hatta toksik zehirlenmeye ve ölüme yol açan kimyasallar içerir. Kısaca, sebzeler köpekler için zehirli kabul edilmese bile, yine de yavrularınızı beslemek için ideal seçim olmayabilirler.

Köpeklerin Yiyemediği Sebzeler

Kuşkonmaz - Köpeğinizi çiğ kuşkonmazla beslerseniz, boğulma tehlikesini önlemek için daha küçük parçalara ayırmak en iyisidir. Bununla birlikte, kuşkonmazın sindirimi zordur ve gaz, kusma veya ishal gibi GI rahatsızlıklarına neden olabilir.

Mantarlar - Bazı mantarlar, hepsi olmasa da köpekler için inanılmaz derecede zehirlidir. Esasen, bir mantar insanlar için nasıl zehirli kabul ediliyorsa, köpekler için de zehirlidir. Mağazadan satın alınan mantarlar, köpeklerin yemesi için güvenli kabul edilir ve hatta çeşitli sağlık yararları vardır. Ancak zehirli olmadıklarından %100 emin olmadıkça yabani mantarlardan kaçınmak en iyisidir.

Soğanlar ve diğer Allium türleri - Tüm soğan türleri, köpekler için toksik olan bir alkaloid, N-propil disülfit içerir. Ek olarak, pırasa, sarımsak ve frenk soğanı gibi diğer Allium türleri de aynı alkaloidi içerir ve bu da onları köpekler için eşit derecede tehlikeli hale getirir. Bu bitkilerin tüm parçaları, pişirilse veya susuz kalsa bile zehirlidir.

Domates - Teknik olarak domatesler meyvedir, ancak genellikle sebze olarak anılır. Olgun domatesler güvenlidir, ancak daha asidiktirler ve bu da GI rahatsızlığına neden olabilir.

 

Avokado - Avokado, köpeklerde ölüm de dahil olmak üzere önemli sağlık sorunlarına neden olabilen persin5 içerir. Bu nedenle köpeklere avokado vermekten kaçınmak en iyisidir.

Köpeklerin Yiyebileceği Sebzeler

Köpeğinizle paylaşmak için güvenli sebzeler arıyorsanız, birkaç harika seçenek şunları içerir:

Yeşil Fasulye, Kabak , Ispanak, Brokoli, Çiğ , pişmiş veya dondurulmuş olarak verilebilir ve şekerleri düşüktür, bu da kilo sorunları olan köpekler için mükemmel bir seçim haline getirir.