Köpekler Sarılmayı Sever mi?

​​​​​​​Çoğu insan sarılmayı sevgi ve dostluğun bir işareti olarak kabul eder.

Köpekler Sarılmayı Sever mi?

Çoğu insan sarılmayı sevgi ve dostluğun bir işareti olarak kabul eder. Bir ankette köpek ebeveynlerinin %83'ü köpeklerinin de kucaklanmayı sevdiğini söylüyor. Ama  köpekler  onlar hakkında ne düşünüyor?

Köpekler sarılmayı sevmez:

Elbette, bazı köpekler iyi bir köpek kucaklamasından hoşlanır, ancak bu sarılma yalnızca sahipleri veya hane halkı üyeleriyle olur. Aksi takdirde, gerçekten umurlarında olmaz.  Pennsylvania Üniversitesi Veterinerlik Okulu'nda İnsani Etik ve Hayvan Refahı Profesörü olan James Serpell "Birçok köpek için sarılmak çok fazla ve bunaltıcıdır ve köpek bireyi çok iyi tanımıyorsa cesareti kırılmalıdır" tavsiyesinde bulunuyor.

Bunun birkaç nedeni var:

Baskın davranış

Köpekler için sarılma çok baskın bir davranış şekli olarak görülür; bir yabancı onlar üzerinde kontrol sağlamaya çalışıyor gibi geliyor. Özellikle tanımadıkları biri tarafından yapılırsa oldukça stresli olabilir.

Özgürlük

Eski köpek günlerinden beri köpeklerin ilk içgüdüsel savunma hattı tehlikeden kaçmak olmuştur. Sarılmak, bu ilkel seçeneği ortadan kaldırır ve kendilerini kapana kısılmış ve hapsedilmiş hissetmelerine neden olabilir. Çocukken, babanın ikinci kuzeninin düğününde hiç tanışmadığın o gürültülü teyze tarafından kucaklandığını hatırlıyor musun? Bu, köpeğinizin hissettiği türden bir şey. Bu kim? Onlar ne yapıyor? Onlar da kaçmak istersiniz.

Köpeğinize sarılmanın alternatifleri

Köpeğiniz ona sarılmak istemiyorsa endişelenmeyin. Onlara hala en iyi arkadaşları olduğunuzu göstermenin birçok sağlıklı yolu var:

  • Onları yürüyüşe çıkarın veya en sevdikleri oyuncakla oyun oynayın.
  • Onlara en sevdikleri yiyecekleri veya ikramları verin.
  • Onlara sözlü olarak sarılın. Onlara "iyi bir çocuk" veya "iyi bir kız" olduklarını söyleyin. Bundan asla bıkmazlar.