Köpekler Neden Sahiplerini Her Yerde Takip Eder?

Köpeğinize Gölge adını vermiş olsanız da olmasanız da, köpek arkadaşınızın sizi evin içinde takip etme şansı yüksektir.

Köpekler Neden Sahiplerini Her Yerde Takip Eder?

Köpeğinize Gölge adını vermiş olsanız da olmasanız da, köpek arkadaşınızın sizi evin içinde takip etme şansı yüksektir. Pek çok köpek, sahiplerini takip etmeyi seviyor (hatta buna ihtiyaç duyuyor). Bu genellikle köpeğinizin size olan ilgisinin bir işareti olsa da, aynı zamanda köpeğinize duyulan güvensizliğin veya altta yatan endişenin bir belirtisi de olabilir.

Köpekler Neden Her Yerde İnsanları Takip Eder?

Köpeğinizin gölge benzeri davranışlarını sevimli, sinir bozucu veya ilgili bulsanız da, köpeğinizin bunu neden yaptığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Köpeğinizin sizi takip etmesinin birkaç yaygın nedeni vardır.

Arkadaşlık

Kuşaklar ve nesiller boyunca etrafımızda olmak isteyen köpekler yetiştirdik. Çoğu köpeğin günlerini yalnız geçirmesi onlar için gerçekten yeni bir şey. Köpekler çok sosyal yaratıklar oldukları için, biz etrafta olduğumuz sürece mümkün olduğunca bizim varlığımızda olmak için genellikle güçlü bir şekilde motive olurlar.

Can sıkıntısı

Çoğu köpek her gün yeterince fiziksel ve zihinsel egzersiz yapmaz. Bu, her yerde kendi insanlarını takip etmelerine, yapacak bir şey - herhangi bir şey - aramalarına yol açabilir. Köpeğinize çiğneme oyuncağı verirseniz durur mu? Eğer öyleyse, muhtemelen sıkılmıştı!

Karşılanmamış ihtiyaçlar

Köpeğiniz bir süre lazımlığa gitmediyse ve aniden yanınıza yapışmışsa, köpeğinizin dışarı çıkması gerektiğinin bir işareti olabilir! Pek çok köpek kendini iyi hissetmediğinde veya başka bir şekilde yardıma ihtiyaç duyduğunda özellikle yapışkan hale gelir. Köpeğinizi dışarı çıkarmayı deneyin ve lazımlığa gitmesi gerekip gerekmediğine bakın.

Güven veya Kaygı Eksikliği

Bazı köpekler sosyal varlığımıza güveniyor çünkü aslında yalnız kalma konusunda gerginler. Bu, bazı araştırmalara göre ayrılık anksiyetesinin bir belirtisi olabilir. Ancak genellikle "yaşam hakkında endişelenen" birçok köpek, özellikle fırtınalarda veya diğer endişe verici zamanlarda, gölgeleme davranışı da sergiler!

Gölgeleme davranışının bilinmeyen korkudan mı yoksa size yakın olma arzusundan mı kaynaklandığını belirlemek için köpeğinizin vücut dilini izleyin. Endişeli bir köpek, siz ayrılmaya hazırlanırken sabitlenmiş kulaklar, geniş gözler, yüzünü buruşturmuş nefes nefese veya artan gerginlik gösterebilir. Gerçekten endişeli olan köpekler, siz odadan çıkarken bir ödül yemeye veya bir oyuncakla oynamaya istekli olmayabilir.

Güçlendirme

Diğer taraftan, köpeğiniz sizi takip edebilir çünkü siz "İyi Şeylerin Getiricisi" sizsiniz. Köpeğinizle düzenli olarak olumlu bir şekilde ilişki kuruyorsanız, köpeğiniz muhtemelen sizi takip ediyor çünkü etrafta dolaşmak için iyi bir insansınız! Bunu bir iltifat olarak alın ve devam ettirin.

Irk Özellikleri

Bazı ırklar, sahiplerini diğerlerine göre takip etmeye daha yatkındır! İnsanlar bu köpekleri binlerce yıl koyun sürülerini takip etmek için yetiştirdiler. Koyun veya diğer çiftlik hayvanlarının yokluğunda, bu köpekler bunun yerine sahiplerini takip edebilir.

Köpeğimin Gölgeleme Davranışı Bir Sorun mu?

Genel olarak, köpeğinizin sizi takip etmesi çok önemli değildir. Bu kuralın iki ana istisnası vardır: Eğer bunu can sıkıcı buluyorsanız veya köpeğiniz gerçekten yalnız kalmaktan rahatsız oluyorsa. Köpeğinizin varlığınızı sevmesi ile köpeğinizin yalnız kalmaktan nefret etmesi arasında büyük bir fark var.

Köpeğinizi bir kapının arkasına koymayı veya tasmasını bir kapıya bağlamayı deneyin, sonra odadan çıkın. Veya köpeğiniz normalde banyoda size katılıyorsa, onu bir süre dışarıda bırakın. Köpeğiniz buna üzülürse, biraz "bağımsızlık eğitimi" üzerinde çalışmanın zamanı gelmiştir.

Köpeğinizin gölgeleme davranışının biraz fazla olduğunu kabul etmekte de sorun yoktur. Hepimiz köpeklerimizi seviyoruz, ancak çoğumuz da biraz kişisel alana sahip olmaktan hoşlanıyoruz. Her iki durumda da, köpeğinize size daha fazla yer vermesini öğretmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Köpeğinizin Sizi Her Yerde Takip Etmesini Nasıl Engellersiniz?

Köpeğinizin sizi takip etmeyi bırakmasını istediğinize karar verdiyseniz, nispeten basit bir çözüm var: bunun yerine ona yapacak başka bir şey verin.

Yapışkan köpeklerde bağımsızlığı artırmanın yararlı bir yolu, onlara bir yatakta, havluda veya minderde sakince uzanmayı öğretmektir. Yavru köpeğinizi bunu nasıl yapacağını eğitmek söz konusu olduğunda başarılı olabilecek birkaç yöntem vardır.

Bu yöntemde yeni bir yatak veya mat alın ve köpeğinizin üzerine uzanmasını isteyin. Bunu her başarıyla yaptığında, onu ödüllendirin. Bu komutta ustalaştıktan sonra, yakındaki ikramları ayarlamak veya bir aile üyesinin matından birkaç metre uzakta durması gibi dikkat dağıtıcı unsurları birleştirmeye başlayın. Sonunda, uzanmayı ve belirlenmiş matında uzun süre kalmayı öğrenecektir.