Köpekler Neden Kuyruklarını Sallar?

Köpeklerle ilgili en büyük yanılgılardan biri, kuyruğunu sallamanın köpeğin arkadaş canlısı olduğu anlamına gelmesidir.

Köpekler Neden Kuyruklarını Sallar?

Köpekler Neden Kuyruklarını Sallar?

Köpeklerle ilgili en büyük yanılgılardan biri, kuyruğunu sallamanın köpeğin arkadaş canlısı olduğu anlamına gelmesidir. Kesinlikle bu anlama gelse de, köpeklerin kuyruklarını sallamalarının birçok nedeni vardır.

En temel düzeyde, sallanan bir kuyruk, köpeğin çevrelerindeki bir şeye tepki verdiği anlamına gelir. Olanlar hakkında nasıl hissettiklerini aktarmaya çalışıyorlar ve bu, insanların köpeğin ne tür bir etkileşime girmeye çalıştığını anlamalarına yardımcı olabilir.

Köpek herhangi bir sayıda duygu yaşıyor olabilir ve bazıları birbiriyle çelişebilir. Bu, bir köpeğin sadece kuyruğunu sallıyor diye arkadaş canlısı olduğunu veya sizinle iletişim kurmak istediğini varsayamayacağınız anlamına gelir.

Diğer davranışsal ipuçlarının varlığı da dahil olmak üzere, bir köpeğin kuyruk sallamasını değerlendirirken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Köpeğin sadece kuyruğuna değil tüm vücut diline her zaman dikkat edilmelidir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Bir Köpeğin Kuyruk Sallaması Nasıl Okunur?

Köpekler farklı duyguları iletmek için kuyruklarını kullandıklarından, aktarılan duygu iki faktöre bağlıdır: kuyruğun konumu ve sallamanın hızı.

Bir köpeğin kuyruğunu sallaması onun konuşma biçimi olarak düşünülürse, kuyruğunun konumu da sözcükler olarak düşünülebilir. Kuyruklarını sallama hızları, seslerinin ne kadar yüksek olduğuyla karşılaştırılabilir. Kuyruk ne kadar hızlı sallanırsa, ses o kadar yüksek olur.

Ancak köpeğin anatomisine bağlı olarak görmek zor olabilir. Ortalama bir köpeğin "rahat" kuyruk pozisyonu topuklarından aşağı sarkabilir. Ancak doğal kuyruk pozisyonu dik olan bazı ırklar ve hiç kuyrukları olmayanlar da vardır.

Kuyruğun tabanına dikkat edin. Bu, her zaman önemli olan kuyruk setini (veya konumunu) ortaya çıkarır. Kuyruğun açısı not edildikten sonra, sallanmanın değerlendirilmesi resmi tamamlar ve köpeğin ne tür bir duygu hissettiğini belirlemenize yardımcı olur.

Köpeklerin Kuyruklarını Sallamaları Ne Anlama Geliyor?

Kuyruğun pozisyonu, köpeğin genel ruh halini (korkmuş, heyecanlı, endişeli, meraklı, mutlu veya kızgın) yansıtabilir.

Örneğin, ortalama uzunlukta bir kuyruğu olan bir köpeğin size yaklaştığını varsayalım. Kuyruklarının tabanı yere paralel olacak şekilde hafifçe kaldırılır. Sallama, orta hız, tam, süpürme ve gevşek olarak tanımlanabilir. Kuyruk pozisyonu bize köpeğin rahat hissettiğini ve kuyruğun bir yandan diğer yana abartılı hareketi köpeğin sizinle olumlu bir sosyal etkileşim kurma niyetiyle yaklaştığını gösterir.

İlgili Ürünler:

İşte bir köpeğin kuyruğunu sallayarak iletebileceği birkaç duygu:

Mutlu/Arkadaş canlısı

Bir köpek mutluluğunu veya samimiyetini ifade ederken, kuyruğu genellikle nötr bir konumdadır (kuyruğun tabanı yere paraleldir). Ayrıca hafif yukarı veya aşağı pozisyonda olabilir ve orta hızda sallanabilir.

Kuyrukları gevşemiş ve bir yandan diğer yana tam hareketlerle sallanıyor. Hatta "daire sallama" veya "helikopter kuyruğu" olarak bilinen dairesel bir hareketle sallanıyor olabilir. (Bununla birlikte, bazı köpekler endişeli, tahrik olmuş veya heyecanlı hissettiklerinde helikopter kuyruğuna sahip olabilirler. Yine, hiçbir vücut parçasının tüm hikayeyi iletmediğini hatırlamak önemlidir!)

Meraklı

Bir köpek bir şeyi merak ettiğinde, örneğin yeni bir koku bulduğunda, kuyruğu tipik olarak arkalarında tutulur. Bu, bir kuyruk sallamayla ilişkili olabilir veya olmayabilir - kuyruk genellikle sabit tutulur, ancak sert veya gergin görünmez. Ayrıca, potansiyel olarak alınlarında görünen kırışıklıklar ile kulakları dik ve uyanık bir duruşla ayakta duruyor olabilirler.

Rahat

Gevşemiş bir köpek, gerilimi olmayan ve sallanmayan kuyruğuyla ayakta duracaktır. Sadece çevresel bir değişiklikle bir duygu kıvılcımlandığında kuyruklarını hareket ettirmeye başlayacaklar.

Agresif/Tehditkar

Agresif davranış sergilemeye yaklaşan bir köpek, kuyruğunu genellikle sırtlarının üzerinden geçen dikey bir konuma hareket ettirecektir. Kuyruk çok sert olacak ve hareket edebilir veya etmeyebilir.

Bir köpeğin kuyruğu bu konumdaysa, agonistik davranışlar içeren bir etkileşime hazırlanıyor demektir. Kuyruk hareketi ne kadar sıkı ve hızlı olursa, köpek o kadar ajite olur.

Bir köpek tehdit altında hissetme belirtileri gösteriyorsa, çevreyi değiştirmek için hemen harekete geçilmelidir. Köpeğe yaklaşılmamalıdır çünkü bu durumda bir insan veya hayvan onlarla etkileşime girmeye çalışırsa, muhtemelen ısırmaya çalışacaklardır. Köpek ortamdan uzaklaştırılamıyorsa, köpeğin sıkıntıya düşmesine neden olan insanlar, diğer hayvanlar veya olaylar ortadan kaldırılmalıdır.