Köpekler Neden Kavga Eder?

Birçok köpek sahibi, bir köpek kavgasının ne zaman başlayacağını ve oyun ile dövüş arasındaki farkı nasıl anlayacağını belirlemekte zorlanabilir.

Köpekler Neden Kavga Eder?

Birçok köpek sahibi, bir köpek kavgasının ne zaman başlayacağını ve oyun ile dövüş arasındaki farkı nasıl anlayacağını belirlemekte zorlanabilir. Köpekler arasındaki etkileşimi ne zaman durduracağınızı bilmek de zor olabilir. İlk etapta köpek kavgalarını nasıl önleneceğini bilmek, köpek sahiplerinin anlaması gereken en önemli şeylerden biridir.

Dövüşe Karşı Köpek Oyununu Anlayın

Köpek oyunu dövüşü taklit eder ve bazen olduğundan daha sert görünebilir. Herhangi bir oyun seansı bir kavgaya dönüşebilir ancak oynayan iki iyi sosyalleşmiş köpek olduğunda bu durum daha az olasıdır. Karışıma üçüncü bir köpek (veya daha fazla) eklemek kavga olasılığını artırır çünkü birden fazla köpek bir köpeğin üzerinde toplanabilir. Bir veya daha fazla köpek iyi sosyalleşmemişse veya köpeklere karşı saldırganlık öyküsü varsa, kavga gelişme olasılığı daha da yüksektir.

Eğitimsiz bir gözün oyunun ne zaman kavgaya döndüğünü belirlemesi zor olabilir. Köpek oyununu denetlerken köpek vücut dilini iyi anlamak çok önemlidir. Çoğu köpek oyunu "eğilmek" ile başlar. Bir oyun sırasında, bir köpek ön bacakları ve göğsü yere yakın olacak şekilde, arka ayakları düz iken "eğilir". Bu bir oyun davetidir. Seslendirme, köpek oyununun normal bir parçası olabilir ve saldırganlıkla karıştırılmamalıdır. Aslında, en kötü köpek dövüşleri, bazı ağır oyun seansları kadar gürültülü olma eğiliminde değildir. Köpek oyunu gevşek ve akıcıdır. Alt ve üst olarak yer değiştirirler. Genellikle çevrelerindeki görüntülere ve seslere tepki verirler (veya fark ederler ancak kasıtlı olarak onları görmezden gelirler). Birbirlerini boyun ve baş çevresinde ısırırlar ancak deriyi kırmazlar. Köpekler kavga etmeye başladıklarında, sıkılırlar veya daha odaklanırlar (hatta birbirlerine takıntılı hale gelirler). Duruş sertleşir ve köpeklerin biri veya her ikisi daha büyük görünmeye çalışıyormuş gibi durur. Bazen bir köpek daha çok saldırgan olarak hareket edecek ve diğeri çoğu zaman aşağıya çekilecektir.

Kavga kızıştıkça, köpekler kanayan yaralar yaratacak kadar sert ısırmaya başlayabilir.

Köpekler Neden Kavga Ediyor?

Köpekler arasında kavga çıkmasının pek çok nedeni var. Çok ileri giden oyun sadece bir senaryodur. Bir köpek aniden diğerine saldırdığında, çeşitli nedenler olabilir. Saldırı bazen yiyecek, oyuncak veya bölge üzerinedir. Bazen bu, yönlendirilmiş bir saldırganlık durumudur (bir köpek bir tehdidi algılar ve diğer köpeğe saldırır çünkü tehdide ulaşamaz). Bu durumlar genellikle çok köpeğin bulunduğu evlerde ortaya çıkar. Bir şey bir köpeği öldürene ve içgüdü devreye girene kadar iki köpek en iyi arkadaş olabilir. Alternatif olarak, aynı evde yaşayan iki köpek genel olarak iyi anlaşamayabilir. Bu durum saatli bomba gibidir. Köpeklerden birini öldürmek çok küçük bir sorun olabilir. Ayrıca, iki köpek sahibinin dikkatini çekmek için veya bir sahibini korumak için kavga edebilir.

İkiden fazla köpek olduğunda kavgaların daha yaygın olduğunu unutmayın. Ayrıca, aynı cinsiyetten iki köpeğin birbirleriyle kavga etme olasılığı daha yüksektir (bu, çoğunlukla kısırlaştırılmamış köpekler için geçerlidir) Son olarak, yeterince sosyalleşmemiş herhangi bir köpeğin kavga başlatma olasılığı daha yüksektir.