Köpekler Neden Evden Kaçmaya Eğilimlidir?

​​​​​​​Köpeğinizi kaybetmek korkunç bir deneyim olabilir. Köpeğinizin bilerek kaçtığını anlamak daha da korkutucudur.

Köpekler Neden Evden Kaçmaya Eğilimlidir?

Köpeğinizi kaybetmek korkunç bir deneyim olabilir. Köpeğinizin bilerek kaçtığını anlamak daha da korkutucudur. Köpeğiniz defalarca kaçarsa, nedenini anlamak ve onu nasıl durduracağınızı bulmak önemlidir.

Herhangi bir davranış probleminde olduğu gibi, ana amacımız nedenini bulmaktır: Bu davranışın işlevi nedir? Bu soruyu cevaplayabilirsek, köpeğinizin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağımızı bulabiliriz! Elbette, köpeğinize neden kaçtığını tam olarak soramayız, ancak davranışına ve türünün davranış kalıplarına dayanarak bazı eğitimli tahminlerde bulunabiliriz.

Köpeğiniz Sıkıldı

Çoğu köpeğin kaçmasının bir numaralı nedeni budur. Yapacak daha iyi bir şeyleri olmadan avluda yalnız bırakılıyorlarsa dışarı çıkmak o kadar da zor değil. Bu yüzden mahallede küçük bir yürüyüşe çıkarlar.

Köpeğinize onu meşgul edecek bir şey sağlamıyorsanız, kendi fikirlerini hayata geçirmesi için büyük bir şansı var demektir. Çoğu durumda bu, kendisini bir maceraya atacağı anlamına gelmektedir.

Bunu, köpeğinizi denetleyerek, ona uygun egzersiz yaparak ve onu meşgul etmek için çiğneme oyuncakları vererek çözebilirsiniz.

Köpeğiniz Bir Eş Arıyor

Kısırlaştırılmamış erkekler mahallede aşk arayarak dolaşmaktan kendilerini alıkoyamayacaklardır. Bununla birlikte, köpeğinizi kısırlaştırmak veya bir dişi arkadaş bulmak, köpeğinizin “dolaşmaya” karar vermesini mutlaka engellemeyecektir.

Erkek köpeğiniz yakınlarda bir dişinin kokusunu alabiliyorsa, özellikle de kızışmışsa, çitten atlamak ve onunla buluşmak için çok çaba sarf edecektir. Dişiler, özellikle kızışmış dişiler de bir talip bulmak için kaçabilir. Erkek köpeğinizi kısırlaştırmak veya dişi köpeğinizi kısırlaştırmak bu sorunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Köpeğiniz Avda

Pek çok köpek, bir tavşanı, sincabı veya başka bir potansiyel av öğesini kovalamak için kolayca çitlerden atlar veya bahçeden kaçar. Bu, Huskies gibi av güdümlü ırklarda biraz daha yaygın olsa da neredeyse tüm köpekler doğal olarak küçük tüylü hayvanları kovalamaktan hoşlanır.

Köpeğinizi sincapları veya tavşanları kovalamak için gözetimsiz bırakmak, neredeyse her zaman bu hobiden daha çok zevk alan bir köpekle sonuçlanacaktır. Köpeğiniz genellikle bir kediyi kovalamak için çitin üzerinden atlamasa bile, bazen kovalamaca durdurulamayacak kadar eğlencelidir.

Köpeğinizi denetlemek, ona yapacak daha iyi bir şey vermek ve eskriminizi geliştirmek, köpeğinizin diğer hayvanları kovalamak için kaçmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Köpeğiniz Korkuyor

En iyi huylu köpekler bile yeterince korkarlarsa kaçmaya çalışabilirler. Bu sorun özellikle yaz fırtınalarında veya havai fişeklerde yaygındır. Bu gürültülü patlamalar, yumuşak huylu köpekleri bile paniğe kapılmış bir çılgınlığa sürükleyebilir. Korkunç seslerden kaçmak için çaresiz bir biçimde köpekler pencerelerden atlayabilir, kapılardan geçebilir ve hatta yüksek çitlere tırmanabilir.

Fırtınalar ve havai fişekler sırasında köpeğinizi güvende tutmak, onların güvenliğini sağlamaya yardımcı olacaktır. Köpeğinizi bu gibi durumlarda mutlaka içeride tutun ve sakinleştirici ikramlar vererek yüksek sesler hakkındaki korkularını yatıştırmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Köpeğinizin Kaçmasını Nasıl Engellersiniz?

Köpeğinizin kaçmasını önlemenin ana stratejisi nispeten basittir: kaçmayı zorlaştırın. Köpeğinizi dışarıda gözetimsiz bırakmayın. Bir çitin yoksa, bir tane inşa et. Bir çitiniz varsa, daha yükseğe yapın veya silindirler ekleyin. Bu kaygan silindirler, köpeğinizin çitinizden atlamasını önlemeye yardımcı olur ve çok kullanışlıdır!

Yeraltı çitleri kullanmaktan kaçının çünkü bunlar motive olmuş köpeklerin kaçmasını engellemiyor. Hem yer altı çitleri hem de elektronik tasmalar köpeğinizi yakma potansiyeline sahiptir.

Bununla birlikte, altta yatan sorunu ele almak da önemlidir. Elbette, güvenli bir çit ve denetim yardımcı olacaktır. Ancak köpeğiniz gerçekten sıkılmışsa, korkmuşsa veya kaçmak için motive olmuşsa, yine de bir çıkış yolu bulabilir. Köpeğinizin iyi bir eskrimle kaçmasını engelleyebilseniz bile, köpeğiniz yine de sıkılmış veya korkmuş olabilir!

Çit güvende olduğunda ve köpeğinizin neden kaçmaya çalıştığına dair bir fikriniz olduğunda, sorunun kökenini tedavi etmek önemlidir:

  • Cinsel motivasyonlu dolaşımı önlemek için köpeklerinizi kısırlaştırın. Bu, hormonal hareketin azalmasına yardımcı olacaktır, ancak köpeğiniz yıllardır dolaşımdaysa, alışkanlığı değiştirmeyecektir!
  • Sıkılmış köpeklere, çiğneme oyuncakları veya zorba çubukları gibi yapacak başka bir şey verin. Çoğu köpek, her gün en az birkaç çiğneme oyuncağı ve yapboz oyuncakları ile en iyisini yapar, özellikle de yalnız bırakıldıklarında.
  • Egzersizi artırın, böylece köpeğiniz kendi kendine yürümeye ihtiyaç duymaz. Bazı köpeklerin mutlu olmak için günde bir saatten fazla yürümeye veya koşmaya ihtiyacı vardır!
  • Korkulu köpeğinizin yüksek seslerle daha rahat hissetmesine yardımcı olun.