Köpekler İçin Sebze Tüketimi

Köpeklerin sindirim sistemi, insanlara göre farklı çalışmaktadır. Bu sebeple, bu farkı göz önüne alarak köpeğinize sebze vermelisiniz.

Köpekler İçin Sebze Tüketimi

Köpekler İçin Sebze Tüketimi

Köpekler, sebze tüketebiliyor olmasına rağmen her sebze, köpekler için iyi değildir. Köpekler, insanların yedikleri yemekleri yiyebilirler ancak köpek mamaları, onların alması gereken besin değerlerine sahip olduğu için köpeklerin mamayla beslenmesi daha doğru bir tercih olacaktır. Ancak yine de köpekler için faydalı ve zararlı sebzelerin ne olduğunu bilmekte fayda var.

Faydalı Sebzeler

Köpeklerin sindirim sistemi, insanlara göre farklı çalışmaktadır. Bu sebeple, bu farkı göz önüne alarak köpeğinize sebze vermelisiniz. Bizim tüketebildiğimiz her şey onlar için sağlıklı olmayabilir.

Yeşil Fasulye: Lif, magnezyum ve K vitamini açısından zengindir. Özellikle obez olan köpeklerin tüketmesi gereken bir sebzedir.

Tatlı Patates: Köpeğinizin seveceği tatlı patates, bol miktarda B6, C vitamini ve hayvanların ömrünü uzatan antioksidan olan beta-karoten içermektedir.

Havuç: Havuçlar, C vitamini, melanin ve köpeğinizin sağlığını iyi yönde etkileyebilecek diğer vitaminler içermektedir.

Salatalık: Çoğu köpek, içeriğindeki bol su miktarından dolayı, özellikle yaz aylarında salatalık tüketmeye bayılır.

Nohut: Yeşil fasulye gibi, nohutta da bitkisel proteinler, magnezyum, lif ve B12 vitamini bulunur.

Ispanak: Eğer köpeğiniz aşırı miktarda ıspanak tüketirse böbrekleri zarar görebilir. Ancak, köpeğinize ayda bir, bir avuç dolusu ıspanak yedirmek sağlıklıdır.

Bal Kabağı: Bu sebze, kabızlığa iyi gelir. Tatlı patates ve havuç gibi bal kabağının şekerli tadı köpeğinizin damak tadına uygun. Köpeğinizin sindirim sistemi için yararlı olan lifler içerir.

Zararlı Sebzeler

Soğan ve Türevleri: Soğanlar, yeşil soğanlar, pırasalar ve benzer sebzeler, alyuvar ve akyuvar hücreleri yok eden tiyosülfat içerdiğinden dolayı köpekler için zararlıdır.

Bunlar, köpekte kansızlığa (anemi) sebep olabilir. Hastalığın ciddiyetine göre ölümcül olabilmektedir.

Sarımsak: Soğanlar gibi sarımsak da tiyosülfat içerir ve taşikardiye, atalete, hiperventilasyona ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Mantarlar: Köpekler, insanların aksine mantarı sindiremezler. Köpeğinize mantar vermemenizi tavsiye ederiz.

Domatesler: Köpekler, domatesleri sindiremezler. Domates, çok ağır karın ağrılarına neden olabilir.