Köpekler Havuç Yiyebilir mi?

Pek çok veteriner sevimli dostunuzu kuru ve zaman zaman konserve mamalarla beslediğinizi söyleyecektir.

Köpekler Havuç Yiyebilir mi?

Pek çok veteriner sevimli dostunuzu kuru ve zaman zaman konserve mamalarla beslediğinizi söyleyecektir. Ama şu bir gerçek ki ek gıdalar her zaman patili dostunuzun sağlığı için iyi olacaktır. Özellikle sıcak yaz günlerinde soğutulmuş sebze ve meyveler (tabii ki her meyve ve sebze petinizin tüketebileceği besinler değildir) onları hem mutlu edecek hem de beslenmesinin çeşitlenmesine yol açacaktır. Bu nedenle, giderek daha fazla sayıda evcil hayvan ebeveyni, meyveleri ve sebzeleri köpeklerinin diyetine dahil etmeyi tercih ediyor. Bu sebzelerinde başında ise havuç geliyor.

Hem insanlar hem de köpekler için besleyici bir atıştırmalık olan havuç, birçok köpek ödülünde bulunan daha yüksek kalori sayısına sahip olmadığı için evcil hayvanınızın iyi davranışını eğitmek ve ödüllendirmek için mükemmel bir atıştırmalık olabilir. Havuç neredeyse hiç yağ içermez, bu da hem yaşlı hem de kilolu köpekler için ideal bir seçim olduğu anlamına gelir. Tüm ikramlar ve tamamlayıcı gıdalarda olduğu gibi havuçlar da ölçülü olarak ve veterinerinizin onayı ile evcil hayvanınıza sunulmalıdır.

Sağlık Yararları

Havuç, vücutta A vitaminine dönüştürülen alfa-karoten ve beta-karotenin mükemmel bir antioksidan kaynağı olduğu için potasyum, lif ve diğer vitaminler için sevimli dostunuz için önemli sağlık yararları sağlayabilir. Öncelikle havuç, evcil hayvanınızın görüşünü ve genel göz sağlığını iyileştirebilen A vitamini açısından son derece zengindir; aslında yeterince A vitamini almamak göz enfeksiyonlarına ve hatta görme kaybına neden olabilir. A vitamini ayrıca evcil hayvanınızın bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve cildini sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

Havuç ayrıca hem kanın pıhtılaşması için gerekli olan K vitamini hem de karbonhidratları, yağları ve proteini enerjiye dönüştürmeye yardımcı olan B6 vitamini açısından da iyi bir kaynaktır. Son olarak, havuçların yüksek lif içeriği, aynı zamanda sağlıklı bir sindirim sistemi ve köpeğiniz için düzenli bağırsak hareketlerini teşvik etmelerine yardımcı olabilecekleri anlamına gelir. Pek çok popüler ıslak ve kuru köpek maması ve ödül mamasının zaten havuç içermesi şaşırtıcı değildir. Köpeğinizin mamasında bulunan havuç sayısı, toplam vitamin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamayacak olsa da besinsel faydaları nedeniyle birçok köpek maması formülünde ortak bir katkıdır.

Daha da iyisi, çiğ havuç çiğnemek köpeğinizin diş sağlığını iyileştirmeye de yardımcı olabilir. Ham haldeki havuçlar, onları yemek için gereken çiğneme miktarı nedeniyle köpeklerin güçlü dişlerini korumalarına yardımcı olabilir. Bu sebzeler aynı zamanda dört ayaklı arkadaşınızın gülümsemesini temiz ve sağlıklı tutmak için bir parlatıcı görevi görebilir.

Köpeğinize Havuç Nasıl Servis Edilir?

Çiğden buharda pişirilmeye kadar, havuç için tonlarca hazırlık vardır ve büyük olasılıkla, onlara nasıl servis ederseniz edin, köpeğiniz bu sebzenin tatlı tadına bayılacaktır. Köpeğinizin mamalarına ve ikramlarına biraz püre haline getirilmiş veya suyu sıkılmış havuç eklemek, biraz tatlılık ve tonlarca ekstra besin değeri sağlar ve hatta havuçları ev yapımı köpek ödüllerinde bile pişirebilirsiniz. Hem çiğ hem de pişmiş havuç genellikle köpekler için güvenli seçenekler olarak kabul edilse de, köpeğinizin gitmesine izin vermeden önce bütün havuçları (havuç çubukları dahil) ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesmek her zaman iyi bir fikirdir. Havuç, özellikle küçük köpekler için, düzgün bir şekilde kesilmediğinde boğulma tehlikesi oluşturabileceğinden tehlikelidir. Bununla birlikte, tamamen büyümüş bir orta boy veya daha büyük bir köpek, bütün, normal boyutlu bir havucu işleyebilmelidir. Güvenli tarafta olmak için havuç gibi daha sert bir sebzeyi atıştırırken evcil hayvanınızı izlediğinizden emin olun.

Havuç hem atıştırmalık hem de eğitim ikramı olarak sunulabileceği gibi, mamasına daha besleyici bir besin eklemenin bir yolu olarak köpeğinizin normal diyetine ara sıra eklenebilir. Köpeğiniz için havuç hazırlarken, evcil hayvanınıza zarar verebilecek herhangi bir kir veya böcek ilacını çıkarmak için tamamen yıkandığından ve / veya soyulduğundan emin olun.

Bazı veteriner hekimler, havuçları buzdolabına veya dondurucuda saklamayı ve diş çıkarma ağrılarını ve rahatsızlığını gidermenin bir yolu olarak yavrularınıza sunmayı bile önerebilir. Daha büyük ve daha yaşlı köpekler için, dondurulmuş havuçlar harika bir yenilebilir çiğneme oyuncağı olabilir. Evcil hayvanınızın diyetine herhangi bir "insan" maması eklemede olduğu gibi, köpeğinizin havuçlarını beslemeyle ilgili olarak veterinerinizle temasa geçtiğinizden ve her zaman ölçülü olarak sunulduğundan emin olun.

Olası Tehlikeler

Havuç, köpeklerin kolayca metabolize edemediği selülozla çevrili hücreler içerir, bu nedenle evcil hayvan ebeveynleri, besleyici faydalarını en üst düzeye çıkarmak için havuçları bir karıştırıcıda püre yapmayı düşünebilirler. Pişmiş havuçların köpekler için ideal olmasının nedeni budur - buharda pişirmek veya haşlamak sebzenin hücresel duvarlarının yıkılmasına ve köpeğinizin vitamin ve besin maddelerinin daha iyi emilmesine olanak tanır. Havuç pişirirken ve sunarken, tereyağı, tuz veya evcil hayvanınız için zararlı ve sağlıksız olabilecek diğer katkı maddelerini eklemediğinizden emin olun, çünkü bu tür malzemeler evcil hayvanınızın midesini tahriş edebilir.