Köpekler Gülümser Mi?

Bilimsel araştırmalara göre köpekler, mutlu oldukları anlarda sadece kuyruklarını sallamaz aynı zamanda gülümserler.

Köpekler Gülümser Mi?

Köpekler Gülümser Mi?

Bilimsel araştırmalara göre köpekler, mutlu oldukları anlarda sadece kuyruklarını sallamaz aynı zamanda gülümserler. Bu şekilde de mutlu olduklarını belli ederler. Bir köpeğin nasıl hissettiği konusunda beden dili oldukça güçlü bir göstergedir. Mutlu köpeklerin vücudu, rahat ve gevşemiş olur, bu durum, ağız çevresine de yansır.

Köpeğinizin ağız kenarları, ağzının geri kalanından daha yüksekteyse büyük ihtimalle o anki dünyasında çok mutludur.

Köpekler, mutluluklarını ve hislerini gülümseyerek gösterirler. Köpeklerin gülümseyebildiklerini ilk keşfeden kişi de Nobel ödüllü Konrad Lorenz’dir. Konrad Lorenz, bir gün köpeğiyle oynarken köpeğinin gülümseyebildiğini görmüştür. “Ve İnsan Köpekle Tanıştı” isimli kitabında da gülümsemeyi tarif ederken köpeklerin suratlarının değiştiğinin ve dillerinin dışarıda olduğunu anlatmıştır.

Köpekler Neden Gülümser?

Köpek davranışları hakkında uzman olan kişilerden Patricia Simonet, bu konu hakkında bir fikir sundu ve köpeklerin gülümsemelerini kayıt almaya karar verdi. Köpeklerin kahkahalarını ve birkaç köpeğin birlikte oynarkenki mimiklerini kaydetti.

Kayıtlarda görülen şey ilgi çekiciydi, köpekler eğlenirken normalde aldığı nefesten daha farklı bir nefes alış tarzı vardı ve bu diğer köpeklere de yansıyordu. Yani bir köpek güldüğünde diğeri de gülüyordu.

Bu çalışmadan sonra Simonet, kayıtları barınaklarda kullandığında bu köpeklerin “gülme” sesleri istismar edilmiş ve terk edilmiş köpekler için yararlı olabilirdi. Ve gerçekten de öyle oldu. Barınaktaki köpeklerin bu ses kayıtlarını dinledikten sonra ruh hallerinde değişiklikler görüldü.

Köpeğinizi Nasıl Gülümsetebilirsiniz?

Herkes, evcil hayvanının mutlu ve pozitif olmasını ister. Ancak bunun için bolca enerji ve sabra ihtiyacınız vardır. Köpeğinizi gülümsetmek için yapmanız gerekenler:

  • Köpeğinizle oynayın. Her köpeğin koşması, zıplaması ve sizinle oynaması gerekir. Onu özgürce koşabileceği bir yere götürün. Onunla top oynayın ya da diğer köpeklerle oynatın. Bir oyun seansından sonra, gülümsemesini mutlaka göreceksinizdir.
  • Köpeğinizi okşayın. Köpeğinizi şımartarak, ona güzel sözler söyleyerek, sarılarak şımartın. Size nasıl gülümsediğini fark edeceksiniz.
  • Köpeğinize masaj yapın. Karnına yaptığınız yumuşak ve dinlendirici bir masaj sonrası, köpeğiniz rahatlıktan ötürü bir gülümseme bahşedecektir.