Köpekler Geleceği Tahmin Edebilir Mi?

Köpeklerin kristal bir küresi olmayabilir, ancak inanılmaz koku alma duyuları geleceği tahmin etmelerine yardımcı olur.

Köpekler Geleceği Tahmin Edebilir Mi?

Köpekler Geleceği Tahmin Edebilir Mi?

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, insanların %25'inin psişik yeteneklere sahip olduğuna inandığını ortaya koymuştur. Geleceği tahmin edebilmek, hayatı kesinlikle çok daha kolaylaştırabilecek özel bir güçtür ve elbette herkes kazanan piyango numaralarını bilmeyi hayal eder! Tarih boyunca insanlar, geleceği tahmin edebilmek için tarot kartlarından kristal toplara kadar pek çok farklı yöntem denemiş ancak hiçbiri sürekli olarak başarılı olmamıştır. Hayvanları kullanmayı da denediler. Pensilvanya’da hava durumunu tahmin etmek için bir köstebek kullandılar ve 2010'da Ahtapot Paul, Dünya Kupası futbol turnuvasının kazananlarını tahmin etti. Peki geleceği tahmin etmek için köpekleri kullanmaya ne dersiniz? Aslında köpeklerin bunu yapmasının pek çok yolu var, onlar gerçekten de insanın en iyi dostu!

Günlük Tahminler

Köpekler, her gün dünyalarını yönlendirmek için öğrendikleri bilgilere güvenirler. Köpeğinizin bir sonraki adımda neler olacağını tahmin edebilmesinin ne kadar olağanüstü olduğunu hiç düşündünüz mü? Postacının tam olarak ne zaman geleceğini bilme konusunda her zaman esrarengiz bir becerileri vardır. Ayrıca, sabah erkenden havlarlarsa sizin yataktan kalkacağınızı da tahmin edebilirler. Tabii ki bir kez kalktığınızda yürüyüş zamanı gelmiş demektir. Köpekler, her gün sizin günlük rutininiz hakkındaki bilgilerine dayanarak tahminlerde bulunurlar.

Burunlarını Kullanma

Köpekler, burunlarındaki 300 milyon koku reseptörü sayesinde insanlardan 10.000 kat daha hassas olan olağanüstü bir koku alma duyusuna sahiptir. Köpekler, bu koku alma duyusunu sadece yiyecek bulmak için değil aynı zamanda bilgiyi analiz etmek ve işlemek için de kullanırlar. Korkmuş ya da endişeli olup olmadığımızı anlayabilir ve hatta koku alma duyularını kullanarak hava durumunu tahmin edebilirler. Köpekler, iyonize partiküllerin neden olduğu havadaki metalik kokuyu fırtına gelmeden çok önce alabilirler. Bu yüzden fırtına gelmeden önce genellikle gergin olurlar. Ayrıca köpekler, bir deprem olmadan saatler önce atmosferdeki titreşimleri ve değişiklikleri tespit edebilirler. Bu durumda genellikle kilitli kalmak istemeyecek ya da daha yüksek bir yer arayacaklardır.

Tıbbi Yardım Köpekleri

İnsanların neler olacağını tahmin etmelerine yardımcı olmak için koku alma duyularını kullanmak üzere eğitilmiş gerçekten olağanüstü bazı köpekler vardır. Tıbbi yardım köpekleri, bir kişiyi epilepsi nöbeti geçirmek üzere olduğu konusunda uyarmak için kullanılır. Daha sonra sahibini uyararak doğru ilacı almasını ya da yardım istemesini sağlarlar. Köpekler ayrıca hastalıkları ve hatta kanseri, insanlar hasta olduklarını anlamadan önce tespit edebilirler. Hatta köpeklerin hamile sahiplerinin doğuma gireceğini bilmeleri bile olağandır, aşırı derecede yapışkan olurlar ve sahiplerinin yanından ayrılmazlar.

Köpeklerin kristal bir küresi olmayabilir, ancak inanılmaz koku alma duyuları geleceği tahmin etmelerine yardımcı olur. Bu, köpek süper gücü insanlar için çok önemli olabilir ve en çok ihtiyacımız olduğunda bize yardımcı olur.