Köpek Ve Kedilerde Kaşıntılı Cildi Rahatlatmanın 7 Doğal Yolu

Kuru cildin çözümü kolaydır ve onu iyileştirmek için gerekli bazı malzemelere zaten sahipsiniz!

Köpek Ve Kedilerde Kaşıntılı Cildi Rahatlatmanın 7 Doğal Yolu

Köpek Ve Kedilerde Kaşıntılı Cildi Rahatlatmanın 7 Doğal Yolu

Sıcaklığın düşmesi, kedi ve köpekleri, evcil hayvan ebeveynlerinin sinirlerini bozan bir kaşıntı çılgınlığına sürükleyebilir.

Tıpkı insanlar gibi, tüylü dostlarımızın da kış aylarında havadaki nem eksikliği nedeniyle kuru ve kaşıntılı bir cildi olur. Bazı evcil hayvanların mevsimsel alerjileri, kışın daha da kötüleşir çünkü ev temizleyicileri ve yapay kokular gibi iç mekan alerjenleri etrafında daha fazla zaman geçirirler.

Nedeni ne olursa olsun, evcil hayvan ebeveynleri bu doğal çözümleri deneyerek köpek ve kedilerdeki kaşıntılı cildi rahatlatabilir.

Çay banyosu veya spreyi yapın: Papatya ve nergis gibi bitki çayları, kuru ve kaşıntılı cildi yatıştırma özellikleriyle bilinir. Her yeri kaşınan evcil hayvanlar için, birkaç çay poşetini ılık su dolu bir küvette demleyerek bir çay banyosu hazırlayın. Evcil hayvanınızın çay banyosunda en az beş dakika bekletilmesine izin verin. Alternatif olarak, evcil hayvan ebeveynleri iki fincan çayı demleyebilir ve bir sprey şişesine dökebilir (önce çayın soğumasını bekleyin!). Çayı kaşıntılı bölgelere püskürtün, ardından deriye ulaştığından emin olmak için tüylerine hafifçe masaj yapın.

Mamalarına yeşil çay ekleyin: Bazı evcil hayvanlar, çay banyosuna veya spreye tahammül edemez, özellikle de kedi dostlarımız! Eğer durum böyleyse çayın içten dışa doğru iyileştirmesini sağlayarak evcil hayvanınızın kaşıntılı cildini rahatlatabilirsiniz. Çeyrek fincan kafeinsiz yeşil çay hazırlayın, soğumaya bırakın ve mamalarının üzerine dökün. Yeşil çay, reseptörlerin alerjik reaksiyonu tetiklemesini önleyen EGCG adlı bir bileşik içerir. Yeşil çay ayrıca vücuttaki histamin seviyelerini de azaltabilir. Bu nedenlerden dolayı, yeşil çay mevsimsel alerjiler nedeniyle kaşınan evcil hayvanlar için iyi çalışır.

Kaşınan cilde elma sirkesi uygulayın: Elma sirkesi, kuru, kaşıntılı cilt lekelerini iyileştirmek için harikalar yaratır. Ek bir bonus olarak, bu bileşen sürekli ısırma, yalama veya kaşıma nedeniyle ikincil enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan antiseptik özelliklere sahiptir. Eşit miktarda su ve elma sirkesini püskürtün. Unutmayın, elma sirkesi açık yaralarda acıtır!

Birkaç damla meyan kökü verin: Meyan kökü, cilt tahrişini hafifleten bir kortizondur. Bitki ayrıca evcil hayvanların seveceği doğal tatlı bir tada sahiptir! Beş damla meyan kökü, karahindiba kökü ve kedi pençesini karıştırarak evcil hayvanınız için bir tentür oluşturun. İki haftaya kadar günde beş damla bu karışımdan verin. Kortizonun ilaçlarla potansiyel olarak etkileşime girebilecek bir steroid olduğunu unutmayın. Kaşıntılı cilt için evcil hayvanınıza meyan kökü vermeden önce bir veterinere danışın.

Diyetlerine kuersetin ekleyin: Kuersetin, birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunan bir bileşiktir. Kızarıklığı ve kaşıntıyı en aza indiren güçlü bir antihistaminik olarak bilinir. Evcil hayvanınızın kuersetin ihtiyacını karşılamak için bazı harika seçenekler arasında meyveler, yapraklı yeşillikler ve pişmiş brokoli bulunur. Evcil hayvanlara kuersetin takviyesi de verebilirsiniz, ancak önce uygun dozaj hakkında bir veterinere danıştığınızdan emin olun.

Evcil hayvanınızın omega-3 yağ asitlerini artırın: Doğal olarak soğuk su balıklarından elde edilen omega-3 yağ asitleri, mevsimsel alerjenleri daha etkili bir şekilde engellemek için cilt bariyerini güçlendirir. Bu sağlıklı yağ, kuru havanın neden olduğu kaşıntılı ciltle mücadele eder ve evcil hayvanınızın tüylerine parlak, tatlı bir görünüm kazandırır. Somon, ton balığı ve alabalık, omega-3 yağ asitleri için harika kaynaklardır, ancak evcil hayvan ebeveynleri bunları takviye formunda da bulabilirler.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Evcil hayvanınıza yulaf ezmesi banyosu yaptırın: Yulaf ezmesi, uzun zamandır kaşıntılı cilt ilaçlarının kutsal içeriği olarak kabul edilmektedir! Evcil hayvanlar için güvenli olan bu içerik, kaşıntıyı dakikalar içinde yok edebilir. Biraz sade yulafı ince bir toz haline getirin, ardından yulafı ılık banyo suyuna serpin. Evcil hayvanınızı 10 ila 15 dakika beklettikten sonra, yulaf ezmesi kızarıklığı yatıştıracak ve kaşıntı dürtüsünü azaltacaktır. Kediler için, su ve öğütülmüş yulaftan oluşan bir yulaf ezmesi macunu yapmayı deneyin. Macunu doğrudan kuru, kaşıntılı cilt bölgelerine uygulayın.

Hiçbir evcil hayvan kış boyunca kaşınmaya terk edilmemelidir. Kuru cildin çözümü kolaydır ve onu iyileştirmek için gerekli bazı malzemelere zaten sahipsiniz! Mutfakta bulunan birçok yaygın malzeme, evcil hayvanların kış kaşıntısını hafifletebilir. Doğal ilaçlar, daha iyi olmasa da ticari evcil hayvan ürünleri kadar işe yarayabilir. Bir dahaki sefere evcil hayvanınız kaşınmaya başladığında, dolaplarınıza bir göz atın ve hangi ilaçları hazırlayabileceğinizi görün!

İlgili Ürünler:

128 Yorum
505.00 TL