Köpek Ve Kedilerde Genel Kaygıyı Yönetmek

Her seferinde anksiyeteyi önleyemezsiniz ancak birkaç basit numara, tüylü bebeğinizin çok daha hızlı sakinleşmesine yardımcı olabilir.

Köpek Ve Kedilerde Genel Kaygıyı Yönetmek

Köpek Ve Kedilerde Genel Kaygıyı Yönetmek

Anksiyete, evcil hayvan ebeveynlerinin tepki verme şansı olmadan önce ortaya çıkabilir. Kapının çalınması veya kalabalık bir park, evcil hayvanınızın kontrol edilemez bir titreme nöbetine girmesine veya her yere koşmasına neden olabilir. Her seferinde anksiyeteyi önleyemezsiniz ancak birkaç basit numara, tüylü bebeğinizin çok daha hızlı sakinleşmesine yardımcı olabilir.

Evcil hayvanınız bir dahaki sefere kaygı uyandıran bir durumla karşılaştığında bu ipuçlarını deneyin:

Rahatlatıcı müzik çalın: Müzik, genellikle her durumda endişeli evcil hayvanları sakinleştirir. Bazı hayvan sahipleri, evcil hayvanlarını evde bıraktıklarında müzik açarlar çünkü bu, genellikle sahibinin varlığıyla ilişkilendirilen bir sestir. Müzik ayrıca trafik, gök gürültüsü veya havai fişek gibi tetikleyici sesleri de maskeleyebilir. Klasik müzik, soft rock ve reggae, en etkili müzikler gibi görünse de evcil hayvan ebeveynleri, tüylü bebeklerinin anksiyete semptomlarını en çok azaltan müzik türünü bulana kadar denemeler yapmalıdır.

Gergin enerjiyi boşaltın: Anksiyete, evcil hayvanları gergin yapabilir ve bu da yıkıcı davranışlara yol açar. Evcil hayvanınızı uzun bir yürüyüş veya sıkı bir oyun seansı ile yormak, hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ayrılık anksiyetesi olan evcil hayvanlar için egzersiz yapmanın en iyi zamanı, uzun bir süre için ayrılmadan hemen öncedir. Egzersiz, evcil hayvanların rahat bir uyuklama noktasına yerleşmesine ve siz eve dönene kadar uyuklamasına yardımcı olabilir.

Stres giderici bir tentür deneyin: Piyasada evcil hayvanlar için birçok stres giderici takviye mevcuttur. Bunlar takke çiçeği, kedi otu kökü ve melisa gibi doğal, hafif bir yatıştırıcı etki yaratan bitkilerle yapılır. Çarkıfelek çiçeği, kalp atışlarını yavaşlatma özelliğinden dolayı bir diğer yaygın bileşendir. Şerbetçi otu, düz kasları gevşetmek ve evin içine işemek gibi anksiyeteyle ilişkili "kötü" davranışları önlemek için kullanılır.

Evcil hayvanınızı zihinsel olarak uyarın: Birçok evcil hayvan sahibi, endişeli enerjiyi yakmanın tek yolunun dört ayaklı arkadaşlarını sıkı bir antrenmandan geçirmek olduğuna inanır. Egzersiz, anksiyeteyi tedavi etmek için oldukça etkili olsa da evcil hayvan ebeveynleri, zihinsel olarak uyarıcı aktivitelerle tüylü bebeklerini aynı derecede rahatlatabilirler. Örneğin köpekler, yapboz oyuncaklarından ödül maması almaya bayılırlar. Aynı şeyi kediler için de yapabilir veya onlara eğlenceli yeni bir numara öğretebilirsiniz. Zihinsel uyarım, beyinlerini yormanın yanı sıra, evcil hayvanlara anksiyete tetikleyicisi yerine odaklanacakları bir şey verir.

Onlara sizin kokunuzu taşıyan eşyalar verin: Ev sahipleri, havlayan bir köpek geçtiğinde veya sokağın karşısında bir inşaat başladığında evcil hayvanlarını sakinleştirmek için her zaman evde olamazlar. Siz uzaktayken evcil hayvanlar, kokunuzla kaplı nesnelere sarılmakla teselli bulurlar. Evcil hayvanınızın yatağına kullanılmış bir gömlek, yastık kılıfı, battaniye veya havlu koyun, böylece etrafta kimse yokken kendilerini sakinleştirecek bir yolları olur.

Bulundukları ortama feromon püskürtün: Feromonlar, hem köpeklerde hem de kedilerde anksiyeteyi yatıştırmada oldukça etkilidir. Feromonlar, emziren annelerin bebeklerini yatıştırmak için salgıladıkları doğal bir kokudur. Feromonların sentetik bir versiyonu spreyler, kokulu tasmalar ve mendiller şeklinde mevcuttur. Feromonlar, en çok veterinere gitmek, araba sürmek, ev partileri, havai fişek gösterileri ve uçağa binmek gibi strese neden olacağını bildiğiniz durumlarda işe yarar.

Yazı İçeriği

Kompresyon yeleği satın alın: Feromon spreylere benzer şekilde, sıkıştırma yelekleri kaygıyı tetikleyen yüksek stresli durumlarda giyilmek üzere tasarlanmıştır. Köpekler arasında daha yaygındır (ve daha fazla tolere edilir) ancak birçok marka, kediler için de kompresyon yelekleri üretmektedir. Bu yelekler, evcil hayvanınızın kendini güvende hissetmesini sağlamak için sürekli ve hafif bir basınç uygular. Her zaman büyük, sıcak bir kucaklama almak gibi! Kompresyon yelekleri, gömlekleri ve kazaklarının farklı boyutları vardır, bu nedenle hangisinin en iyisi olduğu ve nasıl kullanılacağı konusunda veterinerinize danışın.

Sakinleştirici bir takviye uygulayın: Evcil hayvanınız, zihni ve bedeni rahatlatmak için tasarlanmış organik bitkilerle dolu sakinleştirici bir takviyeden faydalanabilir. Özellikle Ashwagandha, sinir sistemini rahatlatma ve stres duygularını doğal olarak hafifletme kabiliyetiyle bilinir. Kutsal fesleğen yaprağı ve eleuthero kökü gibi evcil hayvanlar için güvenli diğer bileşenler, tetikleyici durumlarda salınan stres hormonlarının hacmini azaltır. Birçok evcil hayvan takviyesi, tentür formunda mevcuttur, bu da evcil hayvanınızı bir hap yutmaya ikna etmek yerine ağzına birkaç damla damlatmanıza olanak tanır.

Evcil hayvanlarda anksiyete, endişe vericidir, özellikle de tüylü bebeğinizin karakter dışı davranmasına neyin sebep olduğunu bilmiyorsanız. Bir evcil hayvanın tetikleyicilerini öğrenmek zaman alır, çünkü her kedi ve köpek, durumlara farklı şekillerde tepki verir. Dört ayaklı arkadaşının belirli senaryolardaki davranışlarını tahmin edebilen bir evcil hayvan ebeveyni, endişeyi o anda ve orada ele almak için daha donanımlıdır.

İlgili Ürünler:

180 Yorum
795.00 TL