Köpek Uyku Apnesi: Köpeğimde Var mı?

Uyku apnesi uzun zamandır insanlar için bir uyku bozukluğudur ve endişe nedeni olabilir,

Köpek Uyku Apnesi: Köpeğimde Var mı?

Uyku apnesi uzun zamandır insanlar için bir uyku bozukluğudur ve endişe nedeni olabilir, ancak dört ayaklı arkadaşlarımız da uyku apnesinden muzdarip olabilir mi?

Evet! Köpekler, insanların yaşayabileceği birçok sorundan muzdariptir ve bu farklı değildir, uyku apnesi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için başa çıkılması korkutucu bir şey olabilir. Köpeğiniz yüksek sesle horluyorsa risk altında olabilir.

Köpek Uyku Apnesi

Uyku apnesi, solunum problemlerinin neden olduğu bir uyku bozukluğudur, genellikle insanlarda görülür, ancak köpeklerde de görülebilir, nefes alma tekrar tekrar durabilir ve bir anda birkaç dakika başlayabilir ve bu da köpeğin umutla nefes nefese uyanmasına neden olur. Köpek uyku apnesi genellikle geceleri yüksek sesle horlama ve gün boyunca artan uyuşukluk ile ilişkilidir. 

Bu nedenle uyku apnesi normal görünse de çok korkutucu bir şey olabilir ama dikkat edilmezse bazı ağır sonuçları vardır. Tüylü arkadaşınızın uyku apnesinden muzdarip olduğuna inanıyorsanız size daha fazla fikir verebileceklerinden, veterinerinizi dahil etmeniz önemlidir.

Köpeklerde Uyku Apnesinin Yaygın Nedenleri

Köpeklerde uyku apnesinden bahsederken, insan semptomlarına birçok benzerlik vardır ve grupta birkaç aykırı değer vardır. Alerji, obezite ve tıkanıklık gibi nedenlerin hepsi aynı olabilir, ancak bazı köpek tıkanıklıklarına geceleri solunum problemlerine yol açan kötü üreme alışkanlıkları neden olur.

Alerjiler, herhangi bir biçimde (yiyecek, mevsimsel veya cilt) uyku apnesinin bir nedeni olabilir, çünkü her biri köpeğin burnunda ve boğazında geceleri solunum problemlerine neden olan tıkanıklıklara yol açabilir. Köpek alerjilerine yardımcı olacak çözümler zaten mevcut olduğundan, bu kolayca düzeltilebilen bir senaryodur. Alerjisi olan tüylü arkadaşınıza yardım etmek için ne yapacağınızdan emin değilseniz, veterineriniz hangi adımları atmanız gerektiği konusunda her zaman harika bir kaynaktır.

Obezite, köpeklerde uyku apnesine neden olabilecek başka bir sorundur ve genellikle altta yatan diğer birçok sağlık sorunuyla ilişkilidir. Obezite bir sorun haline geldiğinde, bazen boğaz çevresinde uyku sırasında nefes almayı engelleyebilecek ve hatta nefes almayı tamamen durdurabilecek yağ birikimi olacaktır. Köpek fazla kilolu olduğu için, tüylü dostunuzun sağlığına zarar verebilecek başka şeyler de vardır.