Köpek Tasması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpek tasması, köpeğinizi dışarıda gezdirirken size kolaylık sağlar.

Köpek Tasması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpek Tasması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpek tasması, köpeğinizi dışarıda gezdirirken size kolaylık sağlar ancak doğru tasma seçimi, köpeğin cinsine, ırkına ve karakterine göre değişiklik göstermektedir. Hatta tasmanın içerdiği materyal bile köpekler için önemlidir. Kumaşındaki bir boya veya kumaş, köpeklerde alerjik reaksiyon yaratabilmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda köpeğe tasma seçmek çok da kolay olmayacaktır.

Köpekler İçin Boyun Tasması Mı Göğüs Tasması Mı?

Tasma seçerken pek çok köpek sahibi iki tür arasında kalmaktadır. Her iki tasmanın da kullanılabilirliği uygun olabilir ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, köpeğin yapısı, fiziki özellikleri ve ırkıdır. Çünkü küçük bir köpek elbette ki boyun tasması ile kontrol edilebilir ancak kalıplı bir köpek için boyun tasması kimi zaman yetersiz kalabilir.

Boyun Tasması

Boyun tasmalarının avantajları bulunmaktadır. Örneğin takımı oldukça basittir. Bu durum, heyecanlı ve bir an önce dışarı çıkmaya hevesli köpekler için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca boyun tasmaları köpeklerin özgürlüğünü kısıtlamaz ve istedikleri şekilde davranmalarına olanak sağlar. Bu sebepten boyun tasması çoğu zaman kayışsız dolaşan köpekler için ideal olabilir. Üstelik bu tasmalar maliyet açısından da birçok kesimin cüzdanına rahatlıkla hitap edebilir.

Göğüs Tasması

Göğüs tasması, yaramaz köpekler için oldukça kullanışlı bir tasma çeşididir. Köpeğin hakimiyetini sağlamakta birebir etki gösterebilir. Göğüs tasması, köpeğin göğüs kısmını kavradığı için boyun tasmasında hissettiği acı ve rahatsızlığı göğüs tasmasında hissetmez.

Göğüs tasmasını takmak, boyun tasmasını takmaktan daha uğraştırıcı ve zordur. Bunun için yere çömelerek köpeğinizin bedenine bu tasmayı yerleştirmek çok daha ideal bir tercih olabilir.

Genel olarak bakıldığında göğüs tasması, köpeğin hakimiyetini sağlamak açısından daha kullanışlı bir seçenektir. Bu sebeple tasma seçimi yaparken göğüs tasmasının özelliklerini göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır. Her iki tasma türünün de eksi ve artısını kendinize göre seçtikten sonra iyi bir sonuca varacaksınız. Köpek tasması seçiminin köpekler için çok önemli olduğunu unutmamak gerekmektedir. Seçim yaparken bu bilinçle yaklaşırsanız her şey hem sizin hem de köpeğiniz için daha kolay olacaktır.