Köpek Sahipleri İçin İnsan-Köpek Sporları

Bir köpek sahibi olmanın en önemli avantajlarından biri, muhtemelen sizden daha fazla enerjiye sahip aktif bir egzersiz partnerine sahip olmaktır.

Köpek Sahipleri İçin İnsan-Köpek Sporları

Köpek Sahipleri İçin İnsan-Köpek Sporları

Bir köpek sahibi olmanın en önemli avantajlarından biri, muhtemelen sizden daha fazla enerjiye sahip aktif bir egzersiz partnerine sahip olmaktır. İyi haber şu ki, öğrenebileceğiniz birçok insan-köpek sporu var. Bu sporlarla, sadece tüylü arkadaşınız için çok ihtiyaç duyulan bir enerji çıkışı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda siz de köpeğinizle birlikte egzersiz yapacak ve antrenman yapacaksınız.

Köpek Sahibi Olmanın Faydaları

Köpek sporları hakkında ayrıntılara girmeden önce, hayatınızı bir köpekle paylaşmanın birçok faydasından bahsetmeliyiz. Köpekler sadık ve duygusaldır, bu nedenle iyi günde kötü günde yanınızda olacak bir arkadaşa sahip olmak paha biçilemez. Bilimsel araştırmalar, ortalama bir köpek sahibinin, köpeği olmayan insanlara göre kan basıncının düştüğünü, daha az stres yaşadığını ve günde 20 dakika daha fazla egzersiz yaptığını göstermiştir. Bu çok fazla görünmeyebilir, ancak günde 20 dakika yılda 121 saate denk gelmektedir.

Köpek sahiplerinin sahip olduğu en önemli avantaj daha iyi sağlıktır. Bundan doğrudan köpekler sorumlu olmayabilir, ancak köpeğinizi ormanda yürüyüşe çıkarmak ya da düzenli oyun seansları eninde sonunda ömrünüzü uzatacaktır. Köpeğinizle fiziksel aktiviteyi bir üst seviyeye taşımak isteyen aktif biriyseniz, bu insan-köpek sporlarını ciddi bir şekilde düşünmek isteyebilirsiniz. İşte sahibinin de biraz aktivite yapmasını gerektirecek favori köpek sporlarımız:

Çeviklik

Çeviklik, muhtemelen en ünlü köpek sporudur. Birçok köpek sahibi, bu sporun sadece köpeklerinin çeviklik parkurunda koşmasını gerektirdiğini düşünür. Ancak gerçek biraz daha farklıdır. Köpek, eğitmenin komutlarını takip edecek ve eğitmen de köpeği parkur boyunca koşturmak ve yönlendirmek zorunda kalacaktır. Bununla ilgili en iyi şey, bunu profesyonel bir seviyeye taşımak zorunda olmamanızdır. Alabileceğiniz ve köpeğinizi evde eğitebileceğiniz birçok çeviklik seti vardır. Kim bilir, belki de köpeğiniz mükemmel bir potansiyel gösterir ve sonunda ulusal bir çeviklik şampiyonu olursunuz. Bu, tüm köpeklerin katılabileceği bir spordur. Yine de, çeviklik şampiyonalarında başarılı olan bazı ırklar Papillon, Border Collie, Shetland Çoban Köpeği, Avustralya Çoban Köpeği ve Avustralya Sığır Çobanı Köpeği'dir. Köpek ne kadar çevikse kazanma şansı da o kadar yüksektir.

Kayak Sporu (Skijoring)

Bol karlı bölgelerde yaşayan tüm köpek sahipleri için köpek sporlarının tadını çıkarmak neredeyse imkansız görünebilir. Ancak, kayak sporuna daha derinlemesine bakarsanız şaşırabilirsiniz. Skijoring; bir köpeğe takılan koşum takımları vasıtasıyla insanların kendilerini çektirerek kaydığı bir spor türüdür. Köpeğin ve sahibinin tamamlaması gereken bir parkur vardır. Rahatça tadını çıkarabilir veya rekabetçi skijoring sahnesinin bir parçası olabilirsiniz. Bu, biraz fiziksel egzersiz yapmak ve köpeğinizin enerjisini harcamasına yardımcı olmak için ideal bir yoldur. Ancak, daha büyük, daha güçlü köpekler gereklidir. Sibirya Kurdu, Alaskan Malamute veya Kanada Eskimo Köpeği gibi ırklar ideal olacaktır. Kızakla kaymak, onların kanında vardır ve sizi parkur boyunca çekerken kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerdir.

Bisiklet Sürmek (Bikejoring)

Kayak sporunu seven ancak kar olmayan bölgelerde yaşayan tüm köpek sahipleri için kayak sporunun bir versiyonu var, ancak bisiklet üzerinde! Bikejoring, skijoring ile aynı dinamiğe sahiptir. Bikejoring, bir köpeğin veya bir köpek takımının bisikletin önünde koşarak çektiği bir spordur. Köpek, sahibini önceden ayarlanmış bir parkur boyunca çekecektir. Köpeğinizi bisikletinize bağlayabilir ve blok etrafında bir tur atabilirsiniz. Köpeğinizin her iki sporda da biraz alışmaya ihtiyacı olacağını unutmayın, bu yüzden çok fazla şey beklemeyin. Köpeğinizi eğitin ve çok yakında mükemmel bir eğitim partnerine sahip olacaksınız.

Canicross

Eğer bir biniciden çok koşucuysanız kanikros sporunu düşünebilirsiniz. Bu, popülaritesi hızla artan bir spor ve dinamiğine bakarsanız, nedeni oldukça açık. Bu insan-köpek sporunda köpek koşucuya bağlanır ve onu ileri doğru çeker. Her iki koşucunun da ayakları havada olduğu her an, köpek onları ileri doğru çeker. Bu muhtemelen en kolay ulaşılabilen spordur; tek ihtiyacınız olan köpeğiniz için bir canicross kayışı, bir bungee kordonu (tasma) ve bir kemerdir. Bir parkura ihtiyacınız yok, sadece köpeğinizi bağlayın ve koşuya çıkın.

Disk Köpeği (Frizbi)

Listemizdeki son insan-köpek sporu, disk köpeği olarak adlandırılıyor. En yaygın olarak ‘frizbi’ olarak bilinir. Bu, bir kişi ve bir köpekten oluşan bir takımın mesafeye veya hakemlerin belirli yarışmaları puanlamak için kullandıkları diğer kategorilere göre puanlandığı bir spordur. Ancak, rekabet ortamına gerek yoktur. Sadece bir frizbi alın ve köpeğinizi parka götürün. Köpeğiniz sadece frizbiyi kovalarken saatlerce eğlenmekle kalmayacak, aynı zamanda sahibi için de aktivite olacaktır. Bu, sizi ve köpeğinizi kesinlikle birbirine yaklaştıracak ve her ikinize de birçok eğlenceli anı sağlayacak eğlenceli bir spordur.

Bir İnsan-Köpek Sporu Seçmek

Bu insan-köpek sporları son derece eğlenceli olabilir ve bunlarla ilgili en iyi şey, nasıl eğlenmek istediğinizi seçebilmenizdir. Bu sporlardan keyif almak için ne köpek sahibinin ne de köpeğin profesyonel yarışmacılar olması gerekmez ve basit bir seviye bile bol miktarda egzersiz sağlayacaktır. Bunlardan bazılarını hızlıca deneyebilir ve sizin ya da köpeğinizin hoşuna gidip gitmediğini görebilirsiniz. Kim bilir, belki de düzenli olarak yapacağınız ve gerçekten iyi olduğunuz bir şey haline gelebilir.

Köpek Sahipleri İçin İnsan-Köpek Sporları

Bir köpek sahibi olmanın en önemli avantajlarından biri, muhtemelen sizden daha fazla enerjiye sahip aktif bir egzersiz partnerine sahip olmaktır. İyi haber şu ki, öğrenebileceğiniz birçok insan-köpek sporu var. Bu sporlarla, sadece tüylü arkadaşınız için çok ihtiyaç duyulan bir enerji çıkışı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda siz de köpeğinizle birlikte egzersiz yapacak ve antrenman yapacaksınız.
 

Yazı İçeriği