Köpek Oteli Nedir? Neden Kullanılır?

Köpek otelleri, insanların seyahatleri sırasında özellikle sahipli köpekleri bıraktıkları yerlerdir. Ülkemizde birçok köpek oteli vardır.

Köpek Oteli Nedir? Neden Kullanılır?

Köpek otelleri, insanların seyahatleri sırasında özellikle sahipli köpekleri bıraktıkları yerlerdir. Ülkemizde birçok köpek oteli vardır. Ama kendi bulunduğumuz alandan söz edecek olursak kafes, kabin sistemi olmayan köpeklerin evdeki gibi sahipleriyle yaşadıkları hayatı bizde yaşadıkları, odalarda kaldıkları, koltuklarda yattıkları büyük bahçelerde her an bizlerle birlikte oldukları keyifli bir yerdir.

Neden Kullanılır?

Köpekler de insanlar gibi hayata devam edebilmek için pek çok temel ihtiyaca sahiptir. Bu ihtiyaçları biz insanlar gibi kendileri karşılayamazlar hele ki bir insanın evindeyken. Bu sebeple temel ihtiyaçlarının karşılanmasında insan yardımına mecburdurlar.

Köpek sahipleri, uzun süreli ayrılık durumlarında köpeklerinin hem fiziki hem de mental ihtiyaçlarını karşılaması için köpek oteli kullanabilirler.

Güvenli Midir?

  • Köpek oteli, köpek sahiplerinin gönül rahatlığıyla köpeklerini emanet edecekleri yerlerdir. Köpek oteli, köpeklerin temel ihtiyaçlarını gideren, diğer köpeklerle sosyalleşmesini sağlayan, temel ve ileri düzey eğitimlerinin verildiği merkezlerdir.
  • Sahibinin yokluğunda köpekler için yaşanabilecek en iyi ortamın bir köpek oteli olduğu rahatlıkla söylenebilir.
  • Köpek oteli içerisinde çeşitli diğer hizmetlerde mevcuttur.

Köpeğinizi Otele Emanet Etmeden Önce Yapmanız Gerekenler

İhtiyaç duyduğunuzda dostunuzu emanet edeceğiniz bir köpek oteli için oldukça dikkatli olunmalı ve iyi araştırma yapılmalıdır. Değerli köpeğinizin problem yaşamaması ve üzülmemesi için en iyi şartlarda köpeğinize ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir merkezle anlaşılmalıdır. Köpeğinizi otele yerleştirmeden önce onun sağlığı ve güvenliği için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Muhakkak otelin ruhsatını görmeyi talep edin.
  • Otelin her yerini dolaşın ve inceleyin.
  • Başka köpeklerle iç içe olacağı için muhakkak dostunuzun aşılarını tamamlayın.
  • Acil durum için otelde bir veteriner olup olmadığını öğrenin.
  • Dostunuzun düzenli tükettiği mama ile ilgili gerekli bilgileri ilgililerle paylaşın.