Köpek Maması Alerji Belirtileri Nedir?

Köpekler yemek yemeyi severler ve önlerine koyduğunuz her şey saniyeler içinde yok olur ancak bazen belirli yiyeceklere alerjileri olabilir.

Köpek Maması Alerji Belirtileri Nedir?

Köpek Maması Alerji Belirtileri Nedir?

Köpekler yemek yemeyi severler ve önlerine koyduğunuz her şey saniyeler içinde yok olur ancak bazen belirli yiyeceklere alerjileri olabilir. Köpekler alerjinin ne olduğunu bilmezler bu nedenle tüylü dostlarımızın köpek maması alerjisi belirtileri olup olmadığını fark etmek ebeveynler olarak bizim sorumluluğumuzdur.

ALERJİ BELİRTİLERİ

Köpeğiniz alerjisi olduğu bir şey yediyse eğer bazı yaygın semptomlar bizi bekliyor demektir. Bu, bazı semptomlar diğerlerinden daha belirgindir ancak hepsi tüylü arkadaşınızın tedaviye ihtiyacı olduğunu değiştirmez.

KULAK ENFEKSİYONLARI

Köpeğinizin kulağında bir enfeksiyon olabilir. Bu, evcil hayvanınız için aşırı bir kaşıntıya ve hatta ağrıya yol açar. Bu enfeksiyonlar uğraşan köpekler genellikle sürekli olarak başlarını sallar veya kulaklarını kaşırlar. Ayrıca kendilerini normalden daha sık yalamaya çalıştıkları da görülmüştür.

Eğer bu davranışları fark ederseniz, köpeğinizin kulaklarını kontrol edin. Çünkü, köpeğinizin kulağının içerisinde kahverengimsi bir akıntı görürseniz bunun köpek maması alerjisinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz. Böylece hemen veterinere gidebilirsiniz.

KAŞINAN CİLT

Diğer bir yaygın köpek maması alerjisi belirtisi ise kaşıntılı deridir. Kaşıntı birçok farklı sorunun belirtisi olabilir ve alerjiler bu uzun listede yer alır. Bu köpekler genellikle vücutlarının her santimini kaşımak ve çizmek için can atarlar. Eğer köpeğinizi bu şekilde yakalarsanız hemen veterinere gitmenizde fayda vardır.

BURUN AKINTISI / GÖZYAŞI

Ele alacağımız son semptom ise burun akıntısı veya gözyaşıdır. Gözyaşları kolayca fark edilir ve genellikle bir köpeğin gözlerinin etrafında lekeler bırakır. Burun akıntısı daha az görünür ama yine de görülebilir. Diğer köpek maması alerji semptomları kadar endişe verici olmasa da köpekleri rahatsız edebilir. Bu semptom için veteriner hekiminiz, rahatsızlığı ve kaşıntıyı hafifletmek için bir tür ilaç yazabilir.