Köpek Mamaları Nasıl Yapılır?

MamaPlus, köpeğinizin yaşına, cinsine ve zevkine en uygun mamaları en uygun fiyatlarla sizlere sunmakta.

Köpek Mamaları Nasıl Yapılır?

Köpek Mamaları Nasıl Yapılır?

Hayatımızı güzelleştiren minik dostlarımızın her zaman sağlıklı, zinde ve kaliteli bir yaşam sürebilmesi adına ne ile beslendiğine dikkat etmek çok önemlidir. Bu nedenle köpek mamaları seçilirken dikkatli olunmalı, köpeğin cinsi ve yaşı da dikkate alınarak onun için en uygun mama seçilmelidir. MamaPlus, köpeklerinizin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış birbirinden lezzetli DogPlus köpek mamaları ile zorlu mama seçim sürecini sizler için kolaylaştırmaya devam ediyor.

Köpek Mamaları Nasıl Yapılır?

Bu, özellikle minik dostlarının sağlıklı ve kaliteli beslendiğinden emin olmak isteyenlerin çok sık aklına gelen bir soru işareti. Kuru ve yaş olarak üretilen ve piyasaya sunulan mamaların markası kadar nasıl üretildiği de elbette büyük önem arz ediyor. Bu noktada DogPlus, öncelikle mamalarda kullanılacak ham maddelerin 4 aşamalı kalite kontrolünü gerçekleştiriyor ve standartlara uygun olarak kabul edilen ham maddelerin üretime geçişini onaylıyor. Özel değirmenlerde mikro öğütme işleminden geçirilen ham maddeler, özel tasarlanmış dev mikserler ile karıştırılarak homojen bir yapıya kavuşturuluyor ve bu aşamada su, buhar ve varsa yardımcı maddeleri (yağ, taze hayvansal ürünler vb.) ekleniyor. İşlemleri tamamlanan mamalar şekillendirilerek 100-150 derecelik fırınlarda kurutuluyor ve vakum yağ kaplama ünitelerinde homojen olarak mamanın her tabakasına ulaşacak şekilde aromalandırılıyor. Tüm bu aşamalardan sonra belirli bir süre dinlendirilen mamalar, el değmeden paketlenerek size ve can dostlarınıza sunuluyor.

Köpek Mamaları Neyden Yapılır?

Köpek mamaları, köpeğin yaşına, cinsine, sağlık durumuna ve hatta zevkine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak mamaların hemen hepsinde et, et unu, mısır ve buğday gibi tahıllar, mineraller, bitkisel yan ürünler ve şeker bulunmaktadır. Dana etinin yanı sıra tavuk, tavuk yağı ve ciğer içeren mamalar da üretilmektedir. Mamalarda yer alan bu ürünler, köpeğinizin sağlığı için büyük önem teşkil etmektedir. İçerisindeki bazı maddeler, can dostunuzda alerjiye ve sindirim sisteminde sorunlara sebep olabileceğinden mamanın içeriği mutlaka bilinmelidir.

Mamalar, içerisinde kalsiyum, fosfor, sodyum, iyot, çinko, demir ve daha birçok mineral bulundurur. Aynı zamanda vitamin açısından da zengin olan mamalarda A, D, E, C ve K vitaminleri sıkça kullanılmaktadır. Mamalarda kullanılan bira mayası da can dostunuz için oldukça faydalı bir maddedir. Bağışıklık sisteminin işleyişine yardımcı olmak, yaraların hızlı kapanmasını sağlamak, stresi azaltmak ve buna benzer birçok faydası bulunmaktadır. Ancak bazı minik dostlarda alerjiye neden olabilmektedir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gereken bir ham maddedir. Selenyum minerali de mamalarda sık kullanılan ancak pek bilinmeyen bir mineral çeşididir. Hem insana hem de köpeklere faydası olan bu mineralin fazla kullanımı da zararlıdır bu nedenle mamalardaki maksimum selenyum değeri 2 mg/kg ile sınırlıdır, mama alırken selenyum değerine dikkat edilmelidir.

Köpek Maması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek maması seçimi yapmadan önce bazı faktörleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Mama seçiminden önce bir uzman görüşüne başvurarak köpeğinizi yakından tanıyabilirsiniz. Köpeğinizin cinsi, yaşı ve karakteristik özelliklerine göre veterinerinizin önereceği mamaları tercih edebilirsiniz.

Mama seçiminde can dostunuzun yaşına uygun mamaları seçmeniz çok önemlidir. Yetişkin köpekler ile yavru köpeklerin beslendiği mama, farklı içeriklere sahip olacağı için aynı mamayı kullanmanız mümkün olmayacaktır. Köpeğinizin yaşına göre alması gereken besinler ve vitaminler farklılık göstermektedir bu nedenle mamada yaş seçimine çok dikkat etmek gerekir.

Köpekler, kediler kadar et düşkünü hayvanlar değildir bu nedenle köpeğiniz için yapacağınız mama seçiminde etin yanı sıra tahıl içerip içermediğine de dikkat etmeniz önemlidir. Et ürünleri, köpeğiniz için gerekli enerjiyi sağlarken tahıl içeren ürünler de sindirim sistemine yardımcı olarak sindirim sorunlarının önüne geçecektir. Dana etinden farklı olarak tavuk, biftek ve ciğer içerikli ürünleri de deneyerek köpeğinizin beslenme alışkanlıklarında farklılıklara yer açabilirsiniz.

Köpeğinizi yalnızca kuru mamayla ya da yaş mamayla beslemeniz de yanlış bir beslenme şekli olacak ve sağlık sorunlarına yol açacaktır. Kuru mama ve yaş mama, köpeğinizin beslenme alışkanlığında mutlaka yer almalıdır.

Mama alma sırasında kaliteli ürünler tercih edilmeli ve bunun için piyasada yer alan uzmanlar tarafından onaylanmış, ambalajında içindekiler listesi, besin değerleri, kullanım talimatları ve üretim tarihi ile son tüketim tarihi bulunan ürünler tercih edilmelidir.

Mama seçimindeki bir diğer soru işareti de piyasadaki pahalı köpek mamaları fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. İçeriği tam olarak bilinmeyen ucuz markalara yönelmek minik dostunuzun sağlığını olumsuz etkilemekten başka bir işe yaramayacaktır. Piyasada yer alan en ucuz köpek mamaları değil, can dostunuzun zinde ve uzun ömürlü olmasını sağlayacak mamalar satın alınmalıdır.

Bu noktada MamaPlus köpeğinizin yaşına, cinsine ve zevkine en uygun mamaları en uygun fiyatlarla sizlere sunmakta. Kalite ile uygun fiyatı bir araya getiren MamaPlus, geniş ürün yelpazesi ve köpek mamalarında indirimleri ile siz ve can dostunuz için en sağlıklı mamaları üretmeye devam ediyor.