Köpek Kavgası Nasıl Ayrılır?

Dört ayaklı dostunuzla dışarı çıktığınızda bir köpek kavgası çıkma olasılığı gerçek bir risktir.

Köpek Kavgası Nasıl Ayrılır?

Köpek Kavgası Nasıl Ayrılır?

Dört ayaklı dostunuzla dışarı çıktığınızda bir köpek kavgası çıkma olasılığı gerçek bir risktir. Köpekler arasındaki kavgalar yaygındır ve genellikle çok ani başlar. Köpekler, başka köpeklerle karşılaştıklarında ne yapacakları belli olmaz. En pasif köpek bile çok az veya hiç uyarı olmadan saldırabilir veya saldırıya uğrayabilir.

Köpek Kavgasını Önleme

Önleme, en iyi savunmadır. Mümkünse bir kavgayı patlak vermeden önce durdurmak her zaman en uygun çözümdür. Tansiyonun yükselmeye başladığına dair işaretleri bilmek, çatışmayı daha başlamadan durdurabilir, bu nedenle köpeğinizin vücut diline yani şunlara dikkat edin:

Yükselmiş tüyler,

Sert vücut duruşu,

Derin hırıltı,

Dişleri açığa çıkaran hırıltı.

Veterinerler, köpeğinizin bu sinyallerden herhangi birini sergilediğini fark ederseniz onu çağırmanız ve bir ödül mamasıyla ödüllendirmeniz gerektiğini söylüyor: "Durum yatışana kadar oturmasını veya kalmasını söyleyin. İtaat eğitimini düzenli olarak pekiştirdiğinizden ve her zaman iyi davranışları ödüllendirdiğinizden emin olun."

Köpeğinizin komutlarınıza itaat edeceğine dair güveniniz tamsa kavga etme olasılığı önemli ölçüde azalır.

Ne Yapmamalısınız?

Yine de bir kavga çıkarsa bir kavgayı durdurmaya çalışırken asla yapmamanız gereken birkaç şeyle başlayalım. Köpek dövüşleri, son derece tehlikelidir ve kendinizi asla riske atmamalısınız.

Panik yapmayın ya da çığlık atmayın. Köpekler, ne zaman heyecanlandığımızı bilir ve bu sadece durumu daha da kötüleştirir.

Tasmalarını tutmak için bile olsa asla elinizi ya da kendinizi iki köpeğin arasına sokmayın. Sadık dostunuzun sizi asla ısırmayacağına inansanız bile, o anda sizin olduğunuzu bilemeyebilirler. Adrenalin, köpeklerin kavga alanına giren her şeyi ısırmasına neden olacaktır.

Köpeklerden birinin saldırgan olduğu bir durumda, saldırıya uğrayan köpeğe müdahale etmeyin. Diğer köpek kendini savunamazken saldırgan köpek saldırmaya devam edecektir. Bu durum, küçük köpekler için de geçerlidir. Onları kucaklamak cazip gelse de sadece onu hareketsiz hale getirmekle kalmaz aynı zamanda vücudunuzu da dövüş alanına sokarsınız.

Eğer bir köpek çenesini diğer köpeğe kilitlemişse asla onu ağzından çekmeye çalışmayın. Bu köpeğin etini yırtacak ve ciddi yaralanmalara neden olacaktır.

Onları ayırmak için asla kuyruklarını çekmeyin.

Bir Köpek Kavgasını Ayırmanın En İyi Yolları

Köpek kavgaları, şiddetlidir ve olaya dahil olma ihtimali korkutucu olabilir. Yine de, ciddi yaralanmaları ve hatta ölümleri önlemek için müdahale gereklidir.

El Arabası Yöntemi

İki kişi olduğunuzu varsayarsak bu, köpek kavgasını ayırmanın en güvenli yoludur. Bunu yapmak için, her kişi kendi köpeğinin arka ayaklarını tutmalı ve yerden kaldırmalıdır. Köpeğin ön ayakları üzerinde yürüyebilmesi için yeterince yükseğe kaldırdığınızdan emin olun. Buradan itibaren her iki kişi de geriye doğru yürümelidir. Bu, köpekleri ayıracak ve dövüşmeye devam etmelerini imkansız hale getirecektir. Kavgaya tekrar katılmalarını önlemek için her iki kişi de daire şeklinde dönmelidir. Bu adım güvenliğiniz için hayati önem taşır, çünkü köpeği sizinle daire çizmeye zorlar ve ısırmasını engeller.

Yalnızsanız saldırganı tespit etmeye çalışın. Genellikle, kavgada daha saldırgan bir köpek olacaktır. Bu köpeğin bacaklarından tutun ve kavgayı ayırmak için yukarıdaki adımları izleyin.

Dikkat Dağıtma

Kavgayı ayırmak için harika bir yöntem daha. Köpeklerin üzerine bir kova su atarak kavgadan uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz. Yakınlarda su yoksa korna veya çöp tenekesi kapaklarının birbirine çarpması gibi yüksek sesler de işe yarayabilir.

Bariyer Yerleştirme

Dikkatleri dağılmazsa aralarına yerleştirmek için büyük bir nesne bulmaya çalışın. Ellerinizin zarar görmesini engelleyecek kadar büyük herhangi bir şey işe yarayacaktır. Sağlam oldukları sürece bir tahta, sandalye, baston veya şemsiye harika seçeneklerdir.

Kavgadan Sonra

Köpekleri ayırdıktan sonra, hala tedirgin olacakları için dikkatli yaklaşın. Köpeğinizi sakinleştirin, yaralanma olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse doğrudan veterinere gidin. Tedavi edilmeyen yaralar tehlikeli bir şekilde enfekte olabilir.

Evde, köpeğinizin normalden daha yapışkan olduğunu fark edebilirsiniz. Böyle üzücü bir olaydan sonra köpeğinizi kesinlikle rahatlatmanız gerekse de, uzun vadede sorun yaratabileceği için üzerine titrememeniz önemlidir. Köpeğinize karşı aşırı korumacı olmanız, size aşırı bağımlı hale gelmesine ve kaygısının artmasına neden olabilir. Ona kuralların değişmediğini hatırlatın. Köpeğinizi serbest bırakmak, uzun vadeli davranış sorunları yaratmanın kesin bir yoludur.