Köpek Irklarına Göre Mama Seçiminin Önemi

Köpek ırklarına göre mama seçimi büyük ya da küçük ırk köpeği olan tüm sahipler tarafından bilinmesi gereken bir konudur. Bu iki köpek ırkı arasında beslenme şekli olarak büyük farklar bulunur. Köpeğinizi uygun ve doğru bir şekilde beslemeniz ise sağlıklı bir hayat yaşamalarına yardımcı olur.

Köpek Irklarına Göre Mama Seçiminin Önemi

Köpeklerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Köpeklerde mama seçimi bu canlıların sağlıklı ve uzun bir hayata sahip olması açısından büyük bir rol oynar. Köpeğiniz için uygun olmayan mamaları tercih ederseniz köpeğiniz yemek yemeyi reddedebilir. Aynı zamanda uygun olmayan mamalar bazı hastalıklara ve fazla kilo artışına da sebep olabilir.

Örneğin eğer kısırlaştırma işlemi görmüş bir köpeğiniz var ise köpeğinize normal yetişkin maması vermeniz doğru olmaz. Kısırlaşan köpekler bu işlemden sonra kilo almaya son derece meyilli oldukları için özel kısır köpek maması tüketmeleri gerekir. Aynı zamanda yavru ve yetişkin köpekler için de farklı mama çeşitleri mevcuttur. Köpeğinizin yaşına ve durumuna göre bu mama tercihini doğru yapmanız gerekir.

Yazı İçeriği

Yavru Köpekler Hangi Mamayı Yer?

Köpek ırklarına göre mama seçimi yapmak köpeklerin ihtiyacı olan besin değerlerini vücutlarına doğru bir şekilde almasını sağlar. Bu nedenle yavru köpeklerinize büyük ırk köpekler için üretilen mamaları vermemeniz gerekir. Yavru ya da küçük ırk köpeklerin ağız yapısı yeterince güçlü olmadığı için yetişkin köpek mamalarını yiyemez ve sindiremez. Bunun sonucunda ise küçük ırk köpeğiniz sindirim problemleri ile karşı karşıya kalabilir.

Küçük ırk köpekleriniz için küçük taneli kuru mamaların yanı sıra yaş mamalar da tercih edebilirsiniz. Haftada birkaç kere küçük ırk köpeğinize verdiğiniz yaş mama sindirim sistemi üzerinde büyük bir rol oynar. Küçük ödül mamaları da bu ırk köpeklere verebileceğiniz besinler arasında yer alır.

İlgili Ürünler:

Büyük Irk Köpekler Hangi Mamayı Yer?

Büyük ırk köpekler küçük ırk köpekler ile karşılaştırıldığında daha fazla besin tüketir denilebilir. Bu köpeklerin mideleri ve almaları gereken enerji miktarı daha büyük olduğu için besin değeri yüksek olan mamalar yemesi gerekir. Buna bağlı olarak büyük ırk köpekleriniz için büyük taneli yetişkin köpek mamalarını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda büyük ırk köpekler için her gün olmamak şartıyla vereceğiniz yaş mamalar da bunun için iyi bir opsiyon olabilir.

Büyük ırk köpeklerinize enerjilerini toplamaları için yüksek miktarda protein yüklemesi de yapabilirsiniz. Her gün olmamak şartı ile büyük ırk köpeklerinize pişmiş et, tavuk, balık ve ciğer gibi besinler de verebilirsiniz. Bu sayede köpeğiniz ihtiyacı olan proteini bu besinlerden kolay bir şekilde alabilir.

Köpeklerde Kaliteli Mama Tercihinin Önemi

Köpeklerin sağlıklı ve uzun bir hayat sürmesi için hayatları boyunca düzenli bir şekilde mama tüketmesi gerekir. Ancak bu mamalar şüphesiz yüksek besin değerleri ve vitaminler içermelidir. Eğer köpeğiniz için tercih ettiğiniz mamanın kalitesi düşükse köpeğinizin iç organ hastalıklarına ya da sindirim bozukluğuna yakalanması olası bir hal alır. Kalitesiz mama tüketerek hayatına devam eden köpekler hem çok fazla tüy döker hem de tüyleri son derece sert olur. Bu köpeklerde yoğun bir şekilde kabızlık ya da ishal probleminin görülmesi de son derece doğaldır.

Köpek ırklarına göre mama seçimi kadar köpeklerde kaliteli mamanın önemi de son derece büyük bir rol oynar. Kaliteli mamalar aynı zamanda köpek sahiplerinin ve köpeklerin de hayat kalitesini yükseltir. Eğer köpeğiniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler geçirmek istiyorsanız kaliteli mama arayışlarına başlayabilirsiniz.