Köpek Çiğneme Kemiğinin Faydaları

Köpekler, doğası gereği avcı kimliği taşıyan hayvanlardır. Kemik, köpekler için bir simgedir. Doğasında bulunan bir beslenme alışkanlığıdır.

Köpek Çiğneme Kemiğinin Faydaları

Köpek Çiğneme Kemiğinin Faydaları

Köpekler, doğası gereği avcı kimliği taşıyan hayvanlardır. Kemik, köpekler için bir simgedir. Doğasında bulunan bir beslenme alışkanlığıdır. Bu sebeple, kemirmeyi seven dostlarınız için çiğneme kemiği bir gerekliliktir. Köpekler, genellikle ev içerisinde ayakkabı, koltuk kenarları gibi eşyaları kemirirler. Bu eylem, genellikle içgüdüsel olarak gerçekleşir. Bu içgüdüsel hareketi köpek çiğneme kemiği ile yapmaları onların faydalarınadır. Farklı modellerde, çeşit çeşit olan köpek çiğneme kemiği satın alarak tüylü dostunuzu mutlu edebilirsiniz.

İşte köpek çiğneme kemiklerinin faydaları:

Diş ve Diş Eti Sağlığı: Kemikler, köpeklerin dişlerini temizlemelerine yardımcı olabilir. Çiğnerken diş etlerine masaj yaparlar ve diş yüzeylerindeki tartarı (plak) azaltabilirler. Bu, köpeğinizin daha sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olmasına yardımcı olabilir.

Stres ve Sıkıntı Azaltma: Kemik çiğneme, köpekler için bir rahatlama ve stres azaltma aktivitesi olabilir. Özellikle yalnızlık veya sıkılmışlık durumlarında köpeklere çiğneme kemikleri sunmak, onların zihinsel ve duygusal sağlığını destekleyebilir.

Ağız Kokusu Azaltma: Dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olarak ağız kokusunu azaltabilirler.

Kemik ve Eklem Sağlığı: İyi bir çiğneme aktivitesi, çiğneme kemikleri gibi dayanıklı kemiklerle, köpeğin çene ve çene kaslarının güçlenmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda eklemlerin ve bağların güçlü kalmasına da katkı sağlayabilir.

Eğlence ve Zihinsel Uyarılma: Kemik çiğneme, köpeğiniz için eğlenceli bir aktivite olmakla birlikte zihinsel olarak uyarılmasına da yardımcı olabilir.

Sevimli Dostunuz İçin En Sağlıklı Çiğneme Kemiği: Sakız Kemik

Birçok köpek çiğneme kemiği çeşidi mevcut. Çeşit çeşit, birbirinden farklı modeller bulmak oldukça kolay. Ne kadar çiğneme kemiğini siz seçecek olsanız da, köpeğiniz için ideal bir seçim yapmanız gerekir. Sevimli dostunuzun severek kemirmesi en önemli noktalardan biridir. En faydalı ve sağlıklı çiğneme kemiğini seçseniz de köpeğiniz kemiği benimsemeyebilir ve reddedebilir. Köpeğinizin cinsine göre modeller, değişkenlik göstermektedir. Seçimi bu doğrultuda yapmanızda fayda var. Köpeğinizin sürekli bir şeyleri çiğneme merakı var ise ona beyaz sakız kemik almanız daha yararlı olacaktır. Sakız çiğneme kemiği ağıza alındığında yumuşak olup kolay çiğnenebilir. İşlenmiş deriden yapılmıştır. Sağlıklı ve uygun formda bir çiğneme kemiğidir.

Köpek Çiğneme Kemiği Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Köpek çiğneme kemiği seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç faktör mevcuttur. Bunlardan ilki köpeğinizin boyutudur. Küçük ırk bir köpeğiniz varsa onun ağız yapısına göre uygun olan kemiği tercih etmelisiniz. Burgu çubuk, kıkırdak munchy çiğneme kemikleri minik dostunuzun ağzına uygun olabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, çiğneme kemiğinin köpeğiniz tarafından kolay kavranabilir olması gerekmektedir. Büyüklüğü uygun olmalıdır. Büyük cins köpekler için de durum tam tersidir. Dayanıklı, sert ve kavrayabileceği büyüklükte kemikler tercih etmelisiniz.

Seçeceğiniz kemik köpeğinizin sağlığına zarar vermeyecek, kaliteli bir kemik olmalıdır. Veteriner hekiminizi de danışarak dostunuza uygun olan çiğneme kemiğini satın alabilirsiniz.

Köpeğiniz İçin En Faydalı Çiğneme Kemiğini Seçin

Köpeğiniz, çiğneme kemiklerini birçok amaç için kullanır. Köpeğinizde diş taşı sorunu yaşıyorsanız ona yönelik diş temizleme kemiği olarak bilinen kemik modelini tercih etmelisiniz. Kemirme ihtiyacını gidermek istiyorsanız bu ihtiyaca yönelik çiğneme kemiği satın alabilirsiniz. Bunların yanı sıra iyi beslenmesine katkı sağlamak için kulak, paça, işkembe gibi doğal besin değerleri barındıran çiğneme kemikleri de mevcuttur. Bunlara da bakabilirsiniz. Kolay parçalanmayan, uzun süre dayanıklılığını kaybetmeyen kemikler tercih ederek köpeğinizin uzun süre oyalanmasını ve ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayabilirsiniz.