Köpek Beslenmesinde Yaş Mamanın Önemi

Evcil hayvan besleyenler için yaş(konserve) köpek mamaları hakkında bazı önyargılar vardır.

Köpek Beslenmesinde Yaş Mamanın Önemi

  Evcil hayvan besleyenler için yaş(konserve) köpek mamaları hakkında bazı önyargılar vardır. Bu önyargılar, yaş köpek mamalarının köpekler için diş çürümesine neden olduğunu düşünür, bazı evcil hayvan bakan kişiler ise yaş köpek mamalarının, kuru köpek maması kadar besleyici olmadığını düşünür. Yazımızın devamını okuyarak bu varsayımları tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Diş Çürümesi Gerçeği

     Evcil hayvanlarda yapılan diş sağlığı çalışmalarında, kuru mama yiyen köpekler ile yaş mama yiyen köpekler arasında diş çürümesi vakalarında çok az fark bulunmuştur. Aslında konu evcil hayvanınızın dişlerini sağlıklı tutmak olduğunda, yaş ve kuru mamalar arasında bir fark bulunmamaktadır.

     Köpeğiniz hangi tür mamayı tercih ederse etsin, evde koruyucu diş bakımı, evcil hayvanınızın dişlerini iyi durumda tutmanın en iyi yoludur.

Yaş Mamanın Faydaları

Kaliteli ve taze konserve yaş mama, kaliteli kuru mama kadar besin açısından zengindir. Bugünlerde neredeyse her köpek diyeti için organik, tahıl oranı düşük, kaliteli protein içeren, kilo koruma sağlayan ve daha fazlasını içeren bir yaş mama formülü var.

Ek olarak, yaş mamanın kendine has faydaları vardır:

Yaş mama daha yüksek nem içeriğine sahiptir, bu da evcil hayvanınızın nemli kalmasına ve idrar yolu problemlerinden kaçınmasına yardımcı olabilir.

Yaş mama kuru mama kadar protein içerir, ancak daha az karbonhidrat içerir. Bu, aşırı kilolu köpekler veya gıda hassasiyeti olan köpekler için gayet idealdir.

Yaş mamaların aroması, lezzeti ve dokusu genellikle seçici yiyiciler için daha çekicidir.