Köpeğinizin Vücut Dili

Köpeğinizin davranışsal ipuçlarını veya vücut dilini okumak bazen oldukça sezgisel olabilir.

Köpeğinizin Vücut Dili

Köpeğinizin davranışsal ipuçlarını veya vücut dilini okumak bazen oldukça sezgisel olabilir. Sahiplerin çoğu oyun oynamak ya da dolaşmak isteyen bir köpeğin davranışlarının neye benzediğini bilir veya kuyruğu bacaklarının arasına sıkışmış bir köpeğin korktuğunu veya rahatsız olduğunu bilir.

Yine de köpeğinizin bazı vücut dilini yorumlamak daha zor olabilir. Köpeğinizin kulaklarının konumu duygularına göre değişebilir. Örneğin köpeğiniz çeşitli nedenlerle kulaklarını geri yatırabilir.

Köpeğinizin vücut diline bir bütün olarak bakmayı unutmamak önemlidir. Gözlerinin ne yaptığına, yüz kasları gerginse veya gevşemişse ve köpeğinizin ağırlık merkezinin nerede olduğuna bakmak gibi gözlemler (sizden uzağa eğiliyorsa, çömelmişse veya kambursa, vb.) Bu özellikle doğrudur.

Köpeğinizin kulak pozisyonunun yanında verdiği diğer sinyallere bakarak köpeğinizin size ne söylemeye çalıştığını belirlemek daha kolay hale gelebilir. Bununla birlikte, köpeğinizin kulaklarını geri koymasının bazı nedenleri aşağıda verilmiştir.

Hoşnutluk

Bazı köpeklerin kulakları doğal olarak sivri uçlu değildir, bu nedenle rahat olduklarında doğal konumlarına geri dönmeleri mantıklıdır. Köpeğinizin kulakları geri döndüyse ancak kafatasına sabitlenmemişse, bunun nedeni memnun olmaları olabilir.

Köpeğinizin rahat olup olmadığını görebileceğiniz diğer vücut dili, 'yumuşak' bir yüz (yani çatık kaş veya dudak kıvrılması yok), gevşek ve gevşemiş bir duruş ve kuyrukları aşağı ama gevşemiş ve bacaklarının arasında kıvrılmamış olacak.

Korku / Sinirlilik

Muhtemelen bir köpeğin kulaklarını geri koymasının ardındaki anlamlardan biri, korktuklarının veya en azından bir şey hakkında temkinli olduklarının bir işaretidir. Bu ipucunu diğer 'korkulu' beden diliyle birlikte görürseniz, bu özellikle doğru olabilir.

Korkulu veya endişeli bir köpek esniyor, dudak yalıyor ve göz temasından kaçınıyor olabilir. (bu sadece size gözleriyle bakmamak veya yüzünü sizden tamamen uzaklaştırmakta olabilir)

Uyarı

Kulakları geride tutan bir köpek, özellikle de düz bir şekilde tutturulmuşsa, bir köpeğin ısırmak üzere olduğunun bir işareti olabilir. Bu genellikle korkulu beden diliyle aynı zamana denk gelecektir.

Bir köpeğin ısırmaya doğru itildiğine dair diğer işaretler arasında hırlama, dudak kıvırma, sert bakışlar, tüyler diken diken sayılabilir. Isıran köpeklerin çoğu, bunu saldırıya karşı savunmacı olarak yapar. Kendilerini koruma ihtiyacı hissederler.

Homurdanmayı cezalandırmak yerine, köpeğinizin böyle hissetmesine neyin sebep olduğunu bulmaya çalışmalısınız. Örneğin, yeni insanlar tarafından kalabalıklaşıyorlarsa, onlara daha fazla yer verilmelidir. Daha sonra, olumlu pekiştirme eğitimi ile yabancıların yanında daha rahat hissetmelerine yardımcı olmak için çalışabilirsiniz.

Hastalık / Yaralanma

Bazı nadir durumlarda, özellikle kötü bir kulak enfeksiyonu vakası olan bir köpek, ağrılı olduğu için kulaklarını geri tutuyor olabilir. Onları geri tutarak onları daha fazla yaralanmaya karşı koruyor olabilirler.

Köpeğinizin kulakları inanılmaz derecede vaskülerdir ve kaşıntılı bir kulağı çok sert çizer veya sallarsa, kulak kepçesinin (kulak kanadı) içinde bir kan damarı patlayabilir. Bu olduğunda, kulak kepçesi kanla dolacak ve ona kabarık, yumuşak bir görünüm verecektir. Aslında, işitsel hematomlara bazen bu nedenle yastık kulakları denir. Ne yazık ki, bu, önce toplanan kanın kulak kepçesini boşaltmak ve ardından buna neden olan kulak enfeksiyonunu tedavi etmek için veteriner tıbbi müdahalesini gerektirir.

Kulak enfeksiyonunu tedavi etmek ve altta yatan bir neden olup olmadığını anlamak, büyük sorunları veya tekrar oluşmasını önlemek için önemlidir.

Dinleme

Bazen bir köpek, arkasında olan bir şeyi daha iyi duymak için kulaklarını geri çekebilir. Köpeğinizle bahçedeyseniz ve başka bir aile üyesi onu evin içinden aradığında bunu fark edebilirsiniz.

Bazı köpek davranışsal ipuçlarını anlamak oldukça kolay olabilir. Elbette, korkulu bir köpek kulaklarını geri koyar, ancak kulaklarını geri takan tüm köpekler aslında korkutucu değildir. Köpeğinizin vücut dilini nasıl çözeceğiniz hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, kalifiye bir köpek davranışçı ile konuşun.