Köpeğinizin Tüketebileceği İnsan Yiyecekleri

Bazı insan gıdaları, köpekler için tehlikeli olabildiği gibi bazıları da köpekleriniz için mükemmeldir ve bu gıdaları herhangi bir sağlık riski olmadan tüketebilirler.

Köpeğinizin Tüketebileceği İnsan Yiyecekleri

Köpeğinizin Tüketebileceği İnsan Yiyecekleri

Bazı insan gıdaları, köpekler için tehlikeli olabildiği gibi bazıları da köpekleriniz için mükemmeldir ve bu gıdaları herhangi bir sağlık riski olmadan tüketebilirler. Bu yazıda, köpeklerinizin yiyebileceği insan gıdalarını tartışacağız.

Yumurta

Beslenmeleri konusunda endişeleriniz varsa tam haşlanmış ve yarım haşlanmış yumurtalar, köpekler için mükemmel yiyeceklerdir. Beslenme düzenlerine yumurta eklemek, vitamin eksikliği çekmelerini önlemenin en etkili yollarından biridir. Proteinin yanı sıra, pişmiş bir yumurta yeterli miktarda mineral ve vitamin de sağlayacaktır. Bazı araştırmalar, bu iddiayı destekleyen bilimsel bir araştırma olmamasına rağmen, yumurtanın köpeklerin mide bulantısıyla başa çıkmasına yardımcı olabileceğini belirtmektedir.

Ancak köpeğinize çiğ yumurta yedirmenin komplikasyonlara neden olabileceğini unutmayın. Köpekler, çiğ yumurta tükettikten sonra ciddi sağlık sorunları yaşamasa da bakteriler, köpeklerden insanlara yayılarak enfeksiyona neden olabilir.

Havuç

Eğer köpeğinize havuç yedirmeyi düşünüyorsanız bunu yapabilirsiniz. Onları ister pişmiş ister çiğ havuçla besleyin, havuçları kolayca sindirebileceklerdir. Havuç sadece harika bir mineral, vitamin ve lif kaynağı olmakla kalmaz aynı zamanda düşük kalorilidir. Bu yüzden havuç, köpekleriniz için süper sağlıklı bir besindir. Havuç vermeden önce, köpeğinizin boğulmaması için küçük parçalar halinde kesebilirsiniz.

Peynir

Peynir, küçük miktarlarda verdiğiniz sürece köpekler için güvenli bir tüketim gıdasıdır. Peynirin laktoz ve yağ içermesi nedeniyle bazı köpekler, ishal ve ağrı gibi sindirim problemlerinden muzdarip olabilir. Köpeğiniz çok fazla peynir tüketirse mümkün olan en kısa sürede bir veteriner hekimi ziyaret ettiğinizden emin olun. Ancak ciddi semptomların ortaya çıkmasını en baştan önlemek için, köpeğinizin beslenmesindeki peynir miktarını kademeli olarak artırmanız en iyisidir. Az yağlı bir peynir olduğu için mozzarella peyniri ile beslemeyi düşünebilirsiniz.

Fıstık Ezmesi

Fıstık ezmesi, şüphesiz köpekler için en sağlıklı ve en güvenli gıdalardan biridir. Ölçülü miktarda tüketildiğinde fıstık ezmesi, köpekleriniz için faydalı olacaktır. Ancak, fıstık ezmesi tüketimini sınırlandırmayı unutmayın. Bunun nedeni, fıstık ezmesinin kalori ve yağ bakımından son derece yüksek olmasıdır. Köpeğiniz çok fazla yerse aşırı kilo alacaktır.

Ayrıca, köpeğinizin tuzsuz ve sade fıstık ezmesi tükettiğinden emin olun. Piyasada çikolata, mango vb. gibi farklı aromalarda gelen farklı fıstık ezmesi türleri mevcuttur. Fıstık ezmesi, köpeğiniz için ölümcül olabilecek tuz içerebilir.

Somon Balığı

Kemiksiz ve pişmiş somon, köpekleriniz için tamamen güvenlidir. Pişmiş somon yiyerek enfeksiyon kapmazlar veya herhangi bir sağlık sorunu yaşamazlar. Somon, genel iltihaplanmayı azaltmada etkili olan omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynağıdır.Ayrıca kürkü ve cildi sağlıklı tutabilir.

Ancak tıpkı yumurta gibi, köpeklerinize çiğ somon balığı yedirmeniz önerilmez.

Bunun nedeni, çiğ somonun ölümcül olabilecek bir parazit içermesidir.

Böğürtlen

Köpeklerinize böğürtlen yedirirken hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız. Aslında, köpekler böğürtleni o kadar çok severler ki size yalvaran gözlerle bakabilirler.

Onları ister dondurulmuş ister taze böğürtlenle beslemeyi tercih edebilirsiniz. Böğürtlen, vitaminler, antioksidanlar ve mineraller açısından zengin olduğu gibi düşük kalorilidir. En iyi lif kaynaklarından biri olduğundan bahsetmeye bile gerek yok.

Köpeğinizi eğitirken böğürtleni ödül maması olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.

Yaban Mersini

Yaban mersini, köpekleriniz için en güvenli ve en besleyici meyvelerden biridir. Köpeğinizin hastalıklarla savaşmasına yardımcı olacak harika bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca, önemli miktarda mineral, vitamin ve lif içerirler ve bunların tümü köpeğinizin sağlığı için faydalı olacaktır. Yaban mersini, küçük boyutlu olduğu için köpeğiniz boğulmaz. Düşük kalorileri nedeniyle köpeğiniz için süper bilinçli bir ödüldür.