Köpeğinizin Sağlığını İyileştirmenin 5 Anahtar Yolu

Köpeğinizi sağlıklı tutmak için elinizden gelen her şeyi yaparak ona ne kadar değer verdiğinizi gösterin.

Köpeğinizin Sağlığını İyileştirmenin 5 Anahtar Yolu

Köpeğinizin Sağlığını İyileştirmenin 5 Anahtar Yolu

Çok sevdiğiniz bir evcil hayvan hayatınızda büyük bir neşe kaynağıdır. Çok fazla sevgi verirler ve her güne mutluluk katarlar. Köpeğinizi sağlıklı tutmak için elinizden gelen her şeyi yaparak ona ne kadar değer verdiğinizi gösterin.

1) Ruh Hallerine Ve İhtiyaçlarına Karşı Dikkatli Olun

Köpeğinizin de tıpkı sizin gibi benzersiz bir kişiliği vardır. Muhtemelen eğlenceli tuhaflıklarının ve onları sizin için daha da sevimli kılan küçük davranışlarının çoğunu zaten fark etmişsinizdir.

Ancak, herhangi olağandışı bir hareketin sağlıkları için ne anlama gelebileceğini düşündünüz mü? Bazı köpekler diğerlerine göre daha hassastır ve kendilerini güvende ve rahat hissetmeleri için ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Evcil hayvanınızın belirli durumlarda nasıl tepki verdiğine dikkat edin ve gerekirse önlem alın. Bazı yaygın senaryolar, gök gürültülü fırtınalarda veya yüksek seslere maruz kaldıklarında endişelenen köpeklerdir. Diğerleri aşırı ayrılık kaygısına sahip olabilir.

Köpeğinize dinlenebileceği sessiz bir yer sağlayarak kokunuzun olduğu bir tişört bırakarak veya sakinleşmesine yardımcı olmak için yatıştırıcı bir lavanta yağı sürerek bu tür semptomları hafifletebilirsiniz. Bu tür yağlar, anksiyeteyi gidermek, masaj yapmak ve hatta pire ve keneleri uzak tutmak için kullanılabilecek ürünlerdir.

2) Diyet Ve Egzersizle Sağlıklı Kiloyu Koruyun

Köpeğinizin gıda alımını izleyin ve her gün bol bol egzersiz yapmasını sağlayın. Evcil hayvanınız kilo almaya başlarsa eklem sorunları veya kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarını daha kolay geliştirebilir.

Veterinerinizle konuşun ve köpeğiniz için en iyi mama önerilerini alın ve ihtiyaç duyduğu miktarı ölçün. Serbest beslenme, özellikle birden fazla evcil hayvanınız olduğunda, ne kadar yediklerini ölçmeyi zorlaştırabilir.

Köpeklerin bolca egzersize ihtiyacı vardır, bu nedenle bacaklarını esnetebilmeleri ve fazla enerjilerini yakabilmeleri için yürüyüşlere zaman ayırın. Eklenen aktiviteden siz de faydalanabilirsiniz.

3) Düzenli Veteriner Ziyaretleri Planlayın

Köpeğinizi standart bir kontrol için her yıl en az bir kez veterinere götürmeniz çok önemlidir. Hastalıkları önlemek için gerekli aşıları yaptırmaları, kilolarını ve sağlık durumlarını kontrol ettirmeleri gerekir.

Veteriner ziyareti bazı köpekler için stresli olabilir, bu nedenle ruh hallerine dikkat edin ve onları sakin tutmak için elinizden geleni yapın. Evcil hayvanınız diğer hayvanlara veya yabancı yerlere karşı özellikle hassassa veterinerinizin yoğun olmadığı bir zamana randevu talep edebilir veya bekleme odasında geçireceğiniz süreyi azaltmak için geç kalmayacaklarından emin olmak için önceden arayabilirsiniz.

Veterineriniz bir sorundan şüphelenirse ek testler de yapmak isteyebilir. Köpeğinizin garip davrandığını veya endişe verici belirtiler gösterdiğini fark ederseniz randevu almak için hemen veterinerinizi arayın. Ortaya çıkan herhangi bir sağlık sorununu ne kadar erken keşfeder ve tedavi ederseniz, sonuç muhtemelen o kadar iyi olacaktır.

4) İyi Bakım Uygulayın

Bir evcil hayvan sahibi olarak, bakım randevularını planlamak veya bakımlarını kendiniz yapmak sizin sorumluluğunuzdadır. Köpeğinizi düzenli olarak fırçalamalı, tırnaklarını kesmeli ve banyo yaptırmalısınız. Bu size tüylerinde herhangi bir zararlı canlı veya cilt sorunu olup olmadığını kontrol etme şansı verir. Köpekler, tüyleri çok kirlendiğinde kaşınabilir ve kendilerini aşırı derecede kaşıyabilirler, bu nedenle bu davranışı fark ederseniz iyi bir temizlik zamanı gelmiş demektir.

Köpeğinizi taramanın yanı sıra, yatağını ve kafesini de temiz tutmanız gerekir. Dökülen köpek tüylerini süpürün ve mümkünse battaniyeleri ve oyuncakları yıkayın. Böylece evcil hayvanınızı mutlu edecek ve evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaksınız.

5) Sevgi ve Oyun İçin Zaman Verin

Köpeğinizi sağlıklı tutmanın en önemli parçalarından biri birlikte kaliteli zaman geçirmektir. Evcil hayvanınız siz uzaktayken sizi özler ve sizinle birlikte olmaktan başka bir şey istemez. Onlara bol bol şefkat gösterin ve her gün onunla oynamak için mutlaka zaman ayırın.

Birlikte geçirdiğiniz zamanın tamamı yüksek enerjili olmak zorunda değildir. Köpeğinizi sevmek ya da birlikte basit bir eylem, her ikinizin de stres düzeyini büyük ölçüde azaltabilir ve ikinizi de çok daha iyi bir ruh haline sokabilir. Televizyon izlerken veya kitap okurken evcil hayvanınıza sarılın. Bu rahatlatıcı aktivite, ikinizin de dört gözle beklediği bir şey olacaktır.

Köpeğiniz her ihtiyacını karşılamanız için size güvenir ve iyi davranılmayı hak eder. Sadece birkaç basit uygulama ve dikkatle, tüylü dostunuzun uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesine yardımcı olabilirsiniz.