Köpeğinizin İdeal Kilosunu Korumak İçin İpuçları

Köpeğiniz için sağlıklı bir kiloyu korumak önemlidir çünkü bunun yaşam kalitesi üzerinde büyük bir etkisi olur.

Köpeğinizin İdeal Kilosunu Korumak İçin İpuçları

Köpeğinizin İdeal Kilosunu Korumak İçin İpuçları

Obezite, köpeklerde yaygın bir sorun haline gelmiştir ve tıpkı insanlarda olduğu gibi sağlıklı ve formda kalmaları için doğru miktarda egzersiz yapmaları ve dengeli beslenmeleri gerekir.

Köpeğiniz için sağlıklı bir kiloyu korumak önemlidir çünkü bunun yaşam kalitesi üzerinde büyük bir etkisi olur. Kilo kontrolü, aynı zamanda hareketlilik ve eklem sertliğinin önlenmesi için de iyidir.

Sahibi olarak sağlıklı bir köpeğin neye benzediğini bilmek önemlidir. Kaburgalarını göremeseniz bile hissetmelisiniz. Köpeğinizin aşırı kilolu olması söz konusu olduğunda dikkat etmeniz gereken bazı yaygın işaretler vardır; kendini temizleyememe, nefes almada sorun, halsizlik ve kabızlık.

Evcil hayvanınız için egzersiz ve iyi bir beslenme düzeni arasındaki dengeyi bulmak zor olabilir. Aşağıda, köpeğinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı değişiklikler yer almaktadır:

Beslenme

Kalori alımını azaltmanın ve beslenme düzenini yönetmenin iki yolu vardır. Birincisi daha az mama ile beslemek, ikincisi ise karbonhidrat ve yağ oranı düşük, protein oranı yüksek gıdalarla beslemektir. Emin değilseniz veterinerinize danışmayı düşünün çünkü veterineriniz köpeğinizin sağlık ihtiyaçlarına ve yaşına bakarak köpeğiniz için doğru beslenme konusunda size tavsiyede bulunacaktır.

Yiyeceklerini Ölçmek

Köpeğinizin aşırı beslenmediğinden emin olmak için günün belirli saatlerinde mamayı ölçün. Bu, tükettikleri kaloriyi kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Tüm gün yemeleri için dışarıda yemek bırakmayın, belirli zamanlarda küçük porsiyonlar verin. Bu, köpeğin çok hızlı yemesini önlemeye yardımcı olacak ve sindirime yardımcı olacaktır.

Ödül Mamalarına Sınır Koymak

Günlük kalori miktarına ulaşmış olsa bile köpeğinize küçük bir ödül maması vermek isteyebilirsiniz ancak bu iyi bir fikir olmayabilir. Ayrıca, diğer aile üyelerinin yemek tabaklarından köpeğinize gizlice ödül maması ve yiyecek vermesini de engellemelisiniz.

Düzenli Egzersiz

Köpeğinizi aktif tutmak önemlidir. Egzersiz, kas tonusu için iyidir, metabolizmayı artırır ve can sıkıntısını azaltır. Veterineriniz, köpeğiniz için doğru egzersiz miktarı konusunda size tavsiyede bulunacaktır ancak bu esas olarak cinsine, yaşına ve sağlık ihtiyaçlarına bağlıdır. Mümkünse, köpeğinizi gezdirmenin yanı sıra rutinine daha fazla egzersiz eklemeye çalışın. Frizbi ile getir-götür gibi oyunlara zaman ayırın. Bu, eğlenirken fazla kilolarını vermelerine yardımcı olacaktır.

Düzenli Veteriner Ziyareti

Köpeğinizin sağlıklı kilosunu korumasını istiyorsanız düzenli veteriner ziyaretleri önemlidir. Bu, size onların gelişimini izleme şansı verir. Veteriner, köpeğinizin ne kadar kilo vermesi gerektiği konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Köpeğiniz için yeni bir egzersiz rutinine veya diyete başlamadan önce onlara danışmalısınız. Köpeğinizin genel sağlığı hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Birden Fazla Evcil Hayvan

Birden fazla köpeğiniz veya farklı evcil hayvanlarınız varsa kendileri için olmayan yiyecekleri yememeleri için onları ayrı ayrı beslediğinizden emin olun.

İnsan Yiyeceklerini Ulaşamayacakları Yerlerde Bırakmak

Köpeğiniz, insan maması gibi kendileri için olmayan yiyecekleri yememelidir. Bu tür yiyecekler köpek için daha kalorili olabilir. Köpeğiniz için tasarlanmamış yiyecekleri ulaşamayacağı bir yere koyun.

Köpeğinizi Asla Aç Bırakmayın Ya Da Diyete Sokmayın

Köpeğinizin egzersizini artırmak ve gıda alımını azaltmak kilo vermesine yardımcı olmak için yeterlidir. Köpeğinizi ani bir diyete sokmamalı veya aç bırakmamalısınız çünkü bu sağlıklı kalmak için ihtiyaç duydukları temel besinleri alamadıkları anlamına gelebilir.