Köpeğinizin Böbreklerini Güçlendirmenin 7 Yolu

Birkaç küçük değişiklik, köpeğinizin ömrüne yıllar ekleyebilir ve böbrek hastalığı riskini azaltabilir.

Köpeğinizin Böbreklerini Güçlendirmenin 7 Yolu

Köpeğinizin Böbreklerini Güçlendirmenin 7 Yolu

Böbrek sağlığı, en sadık evcil hayvan sahiplerinin bile gözünden kaçabilir çünkü bir sorun, belirgin hale gelene kadar onu çözmeyi düşünemeyiz.

Ancak böbrek hastalığını önlemek, tedavi etmekten çok daha kolaydır! Yaşlılık yıllarına yaklaşan köpeklerin uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeye devam edebilmeleri için sağlıklı böbreklere ihtiyaçları vardır.

Bu yedi beslenme ve yaşam tarzı alışkanlığını takip ederek köpeğinizin böbrek sağlığını destekleyin:

Doğru proteinleri seçin: Sindirim sistemi, proteinleri parçaladığında atık yan ürünleri böbreklere gönderir. Düşük proteinli beslenme, köpeğinizin böbreklerinin vücuttan atması gereken toksin miktarını sınırlayabilir. Veterinerinize, kan dolaşımına kolayca emilen ve sindirim sırasında daha az atık oluşturan, biyolojik olarak kullanılabilir protein formlarını sorun. Evde pişirilen köpek yemeklerini denemek istiyorsanız tavuk veya hindi gibi yağsız proteinleri tercih edin.

Bol miktarda taze, temiz su sağlayın: Tüm canlıların suya ihtiyacı vardır, özellikle böbrek sağlığını korumak için çok önemlidir! Köpeklerin böbrekleri, susuz kalmamalıdır çünkü toksinleri vücuttan dışarı taşıyan idrarı oluştururlar. Evinizin her yerine su kapları yerleştirin ve yavru köpeğinizi su içmeye ikna etmek için her gün temiz su ile doldurun. Taze olduğu sürece, evcil hayvan ebeveynlerinin arıtılmış veya musluk suyu kullanması önemli değildir.

Su alımını artırın: Köpekler, sadece su içmekten daha fazla yolla hidrasyon sağlayabilir. Konserve yaş mama, köpeğinizin diyetine daha fazla su eklemenin hızlı ve kolay bir yoludur. Bununla birlikte, susuz bırakıcı etkilerini önlerseniz onları yine de kuru mama ile besleyebilirsiniz. Kuru mamayı su, ton balığı suyu veya düşük sodyumlu et suyu ile nemlendirerek yavrunuzun günlük su alımını artırın.

Yüksek karbonhidratlı ödülleri sebzelerle değiştirin: Birçok ticari köpek maması ve ödül maması karbonhidrat yüklüdür. Çok fazla karbonhidrat yiyen köpeklerin kan dolaşımlarında iltihaplı bileşiklerin seviyeleri artma eğilimindedir. Enflamasyon, böbrekler üzerinde aşırı stres yaratır ve işlevlerini yerine getirmelerini zorlaştırır. Ticari köpek ödüllerini bir kenara bırakın ve bunun yerine yavrunuzu biraz sebze ile besleyin! Havuç, köpekler için güvenlidir, düşük kalorilidir ve günlük lif ihtiyacını karşılar. Yeşil fasulye, sağlıklı ve dengeli bir beslenmeyi destekleyebilecek demir ve vitaminlerle doludur.

Omega-3 yağ asitlerini dahil edin: Karbonhidratları sınırlandırmanın yanı sıra evcil hayvan ebeveynleri, köpeklerinin omega-3 yağ asitleri alımını artırmalıdır. Bu sağlıklı yağ, böbrekler üzerindeki enflamasyonu ve oksidatif stresi daha da azaltır. Somon veya ton balığı gibi pişmiş balıklar, harika bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Ancak köpeğinizin yemeklerini her gün pişirmek çok zaman alabilir. Omega-3 yağ asitleri, özel olarak formüle edilmiş böbrek gıdaları ve takviyeleri aracılığıyla da temin edilebilir. Köpekler, genellikle balık yağı da alabilir ancak, önce uygun dozaj için veterinerinize danışmalısınız.

Stresli karşılaşmalardan kaçının: Stresli bir yavru, iştahını kaybedecek ve yeterince su içmeyecektir. Dehidrasyon ve besin eksikliği, böbreklerin en iyi şekilde çalışmasını engeller. Köpeğinizin susuz kalmamasını ve beslenmesini sağlamak için, köpek kulübeleri ve kalabalık toplantılar gibi stresli durumlardan kaçının. Bunun yerine, bir köpek bakıcısı tutun veya misafirleriniz geldiğinde bir arkadaşınızdan yavrunuza bakmasını isteyin. Yeni bir evcil hayvan için, aile üyeleri veya ev gibi bazı stres faktörleri kaçınılmazdır; bu durumda, köpeğinizi yemeye teşvik etmek için sakinleştirici takviyelere veya köpeğinizin en sevdiği yiyeceklere yönelin.

Vücut ısılarını düzenleyin: Böbrek sağlığı, çoğunlukla beslenme ile ilgili olsa da günlük yaşam tarzı alışkanlıkları da köpeğinizin böbreklerinin ne kadar iyi çalıştığını etkiler. Aşırı sıcak veya aşırı soğuk havalar, bağışıklık sistemi üzerinde gereksiz stres yaratır, bu da vücudu virüslere ve toksinlere karşı savunmasız bırakır. Yavru köpeğinizin (ve böbreklerinin) rahat bir sıcaklıkta kalmasına yardımcı olarak onu en iyi durumda tutun. Yaz aylarında, günün en sıcak saatlerinde içeride kalın. Kış için onlara bolca battaniye verin ve tuvalet molaları için bir mont ve küçük patikler satın almayı düşünün!

Yavrular, yaşlandıkça genel sağlıklarını desteklemek giderek daha önemli hale gelir. Böbrekler eskisi kadar verimli değildir ve bu da kan dolaşımında toksinlerin birikmesine neden olabilir. Neyse ki, birkaç küçük değişiklik köpeğinizin ömrüne yıllar ekleyebilir ve böbrek hastalığı riskini azaltabilir. Bu da daha uzun yıllar sevgi, kucaklaşma ve mutlu bir yavru anlamına gelir!