KÖPEĞİNİZİN AGRESİF OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ? BÖYLE BİR DURUMDA NASIL DAVRANMALISINIZ?

Köpeğinizin saldırganlık belirtileri ne olursa olsun, en önemli şey bu davranışı neyin tetiklediğini anlamaktır.

KÖPEĞİNİZİN AGRESİF OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ? BÖYLE BİR DURUMDA NASIL DAVRANMALISINIZ?

Köpeğinizin saldırganlık belirtileri ne olursa olsun, en önemli şey bu davranışı neyin tetiklediğini anlamaktır. Bir köpeğin agresif olmasının birçok farklı nedeni vardır ve altta yatan nedenin ne olduğunu bilmek tedaviyi daha kolay ve daha etkili hale getirecektir. Köpek saldırganlığı, uğraşmanız gereken en ciddi davranış problemlerinden biri olsa da, yine de düzeltilebilecek bir davranış problemidir. Bununla birlikte, başa çıkması en zor olanlardan biridir.

Nadir görülen bir durum olan ani başlangıçlı saldırganlık sendromunun yanı sıra, agresif bir saldırı her zaman ondan önce gelen belirli davranışlarla tahmin edilebilir. İşte köpeklerde saldırganlığın en yaygın belirtileri:

- Sert vücut duruşu

- Kulaklar geri tutturulmuş

- Hırıltı

- Barikat Dişleri

- Hırlamak

- Farklı yoğunluktaki ısırıklar (hafif kesmeden delme ısırıklarına kadar)

Köpeğinizin saldırganlığını nasıl durduracağınızı gerçekten anlayabilmek için köpeğinizi ilk etapta agresif yapan şeyi bulmanız gerekir. Bir köpeğin aniden vahşileşmesi çok nadirdir. Çoğu zaman, ana suçlu uygun sosyalleşme ve eğitim eksikliğidir ancak bu konuya katkıda bulunabilecek başka nedenler de vardır. İşte köpek saldırganlığının en yaygın nedenleri:
- Ağrı veya hastalık
- Korku
- Hakimiyet kurmak
- Toprakları veya mülkleri korumak

Belki de sevimli dostumuzu öfkelendiren bir stresi olabilir ya da geçmiş travmanın bir sonucu olarak hareket edebilirler. Köpeğinizin aniden agresif davranmaya başlaması durumunda, bu onun acı çektiğini gösteren bir işaret olabilir.

Köpeklerde saldırganlığın gelişmesini önlemeye yardımcı olabilecek bazı denenmiş ve gerçek ipuçları:

- Baskın davranışları cesaretlendirin

- Kaynak Koruma belirtilerine dikkat edin

- Hem diğer evcil hayvanlarla hem de yabancılarla sosyalleştirmeye dikkat edin.

- Pozitif takviye eğitimi kullanın:

Bu durumlar uygun sosyalleşme ve eğitim ile çözülebilecek davranışsal bir sorundur. Bu hırıltı ve tıklamanın altında, köpeğiniz sadece korkmuş, kötü sosyalleşmiş bir köpek yavrusu olabilir. Bir şans verildiğinde, sevimli dostlarımız agresifliklerinden, korkularından kurtulabilir.

Köpeğinizin saldırganlık sorunlarının ciddiyetine bağlı olarak, çözüm basit bir rutin değişikliğinden profesyonel bir köpek eğitmeni ile çalışmaya kadar her şey olabilir. Siz ve köpeğiniz için doğru seçim hangisi olursa olsun, unutmayın: buna değer bir çaba.