Köpeğinizi Isırmaması için Nasıl Eğitirsiniz?

Her köpek ısırabilir. Araştırmalara göre, köpekler her yıl yaklaşık 4,5 milyon insanı ısırmaktadır.

Köpeğinizi Isırmaması için Nasıl Eğitirsiniz?

Her köpek ısırabilir. Araştırmalara göre, köpekler her yıl yaklaşık 4,5 milyon insanı ısırmaktadır. Bu sayı korkutucu görünebilir ancak köpeğinizin bu köpek ısırığı istatistiğine katkıda bulunmayacağından emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor.

Bir köpek bir kişiyi ısırdığında, genellikle korkudan veya koruyucu ruh halinden dolayı ya da kendilerini iyi hissetmediklerinde ve yalnız kalmak istediklerinde olur. Köpek ısırıklarını önleme eğitimi, uygun sosyalleşmeyi, yapı sağlamayı ve köpeğinizin güvenini oluşturmayı içerir.

Köpeğinizi Sosyalleştirin

Eve yeni bir köpek yavrusu getirdiyseniz, yapabileceğiniz en iyi şey, onu mümkün olduğunca çok sayıda yeni yer, insan ve duruma tanıtmaktır. Her şeyi olumlu tutun. Bu erken maruz kalma, sosyalleşme olarak adlandırılır; İyi sosyalleşmiş bir köpek yavrusu yeni durumlarda çok daha az korkar ve bu korku eksikliği saldırganlık olasılığını azaltır. Köpeğiniz artık bir köpek yavrusu değilse, yine de yetişkin sosyalleşmesi üzerinde çalışabilirsiniz.

Köpeğinizi Kısırlaştırın

Köpeğinizin kısırlaştırılması, asla ısırmayacağını garanti etmese de kısırlaştırılmış köpeklerin daha az agresif olma eğiliminde olduğunu gösteren bazı kanıtlar vardır. Köpeğinizi kısırlaştırmak için birçok iyi neden vardır ve bu listenin başında köpek ısırığını önlemek yer alır.

Varsayımlarda Bulunmayın

Doğru koşullar göz önüne alındığında, herhangi bir köpeğin ısırma potansiyeli vardır. Çoğu zaman insanlar köpekler tarafından ısırılır çünkü köpeklerinin ısırmayacağını varsayarlar. Bir köpeğin belirli bir cins veya büyüklükte olması ya da geçmişte hiç saldırganlık göstermemiş olması nedeniyle köpeğin ısırmayacağını varsaymayın.

İtaat Eğitimi Üzerine Çalışın

İtaatkar bir köpeği kontrol etmek daha kolaydır. İtaat eğitimi üzerinde çalışarak, köpeğinizin rahatsız olduğu durumlarda size odaklanmasını sağlamak için temel komutları kullanabilirsiniz. Köpeğinizin davranışını kontrol edebiliyorsanız, ısırmanız daha az olasıdır. Ayrıca eğitim, köpeğiniz için yapı sağlar ve güvenini artırır.

Olumlu Pekiştirme Kullanın

Olumlu pekiştirici köpek eğitimi, uygunsuz davranışları cezalandırmak yerine iyi davranışı ödüllendiren bir eğitim yöntemidir. Pozitif takviye davranır, fazladan oynatma süresi, sözel cesaret, sevme veya köpeğin hoşlandığı herhangi bir diğer etkinliği içerebilir.

Aksine, ceza, bir köpeğin tatsız bulduğu her şey olabilir. Bazı yaygın cezalar arasında vurma, tasma düzeltmeleri ve bir köpeği fiziksel olarak yuvarlama, alfa yuvarlama olarak adlandırılan bir süreçtir.

Beden Dilinin Farkında Olun

Köpekler iletişim kurmak için vücut dilini kullanır. Köpeğinizin vücut dilinin size ne söylediğine dikkat edin. Bölgesini işgal etmekten korkan veya mutsuz olan bir köpek ısırma potansiyeline sahiptir. Çıplak dişler, kalkık başlıklar, alçaltılmış baş veya kafaya düz duran kulaklar gibi davranışlar, bir köpeğin rahatsız olduğunun ve ısırabileceğinin işaretleridir. Bu tür bir vücut dili sergileyen bir köpek fark ederseniz, ona biraz boşluk verin ve başkalarına da bunu yapmalarını tavsiye edin. Kendinizi güvende hissettiğiniz anda köpeğinizi durumdan çıkarın.

Bir Köpeğin Hırlamalarını Durdurma

Köpeğiniz, bir kişi veya durumdan rahatsız olduğunu size bildirmek için hırlar. Isırabileceğine dair bir uyarı işaretidir. Çoğu zaman dürtülerimiz, köpeklerimize kükremenin uygunsuz olduğunu öğretmektir. Köpek bu dersi o kadar iyi öğrenebilir ki her durumda hırlamayı keser. Bu nedenle, köpeklerin ısırdığı hikayeleri çok sık duyuyoruz. Onların hırlamasını önleyerek, köpeklerin rahatsızlıklarını iletmelerine izin vermeyiz.

Daha iyi bir seçenek, köpeğinizin kükremesine neden olan koşullara dikkat etmektir. Yemek kasesine yaklaşan birine mi hırlıyor, önünden geçen bir çocuk mu, onu köşeye sıkıştıran bir kişi mi? Köpeğinizin neden hırladığını öğrendikten sonra, köpeğinize bu durumlarda daha rahat olmasını öğretmek için bir köpek eğitim programına başlayabilirsiniz. Bu şekilde, köpeğinizin sizi ısırabileceği konusunda uyarma yeteneğini ortadan kaldırmak yerine, potansiyel saldırganlığa neden olan sorunu düzeltirsiniz. Köpeğiniz belirli bir durumda daha rahat olduğunda, kükreme ihtiyacı hissetmeyecektir.

Sorunlar ve Denetleme Davranışı

Köpeğinizin yeni, daha uygun davranışını kanıtlamak için köpeği yeni ortamlara götürmeniz ve onu yeni insanlarla ve hayvanlarla tanıştırmanız gerekir. Davranışını çeşitli ortamlarda sürdürebiliyorsa, eğitimi içselleştirmiştir; değilse, ek adımlar atmanız gerekebilir.

Köpeğinizin ne zaman hırlayacağını veya ısıracağını biliyorsanız, köpeğin artık bu durumu saldırganlığa başvurmadan halledebileceğinden emin olmak istersiniz. Köpeğinizi ürkütmek ya da korkutmak iyi bir fikir değildir, ancak köpeğinizin bunlarla baş edebileceğinden emin olmak için yavaş yavaş zorluklar ortaya koymak yararlıdır. Örneğin, köpeğiniz yiyecek konusunda agresifse, ancak yemek zamanında hırlamamayı veya ısırmamayı öğrendiyse, odadaki yeni bir kişiyle bile yeni davranışın takip edildiğinden emin olmak için başka bir kişinin köpeğin mamasını getirmesini sağlayın.

Olumlu pekiştirme kullanarak komutlar öğrettiyseniz ve köpeğinizin güvenini kazanmak için çok çalıştıysanız, köpeğinizin hala hırlamamayı veya ısırmamayı öğrenmekte zorlandığını görebilirsiniz. Bu durumda, ek adımlar atmanız gerekir.

Saldırganlık, kendi başınıza üstesinden gelinmesi gereken zor bir davranış sorunudur. Köpeğinizin agresif olabileceğine inanıyorsanız veya zaten birini ısırdıysa, profesyonel bir köpek eğitmeni veya hayvan davranışçı çağırmanın zamanı geldi. Profesyonel bir köpek eğitmeni hem sizin hem de köpeğinizin güvenliğini sağlamak için köpeğinizin saldırganlığını yönetmek için bir plan oluşturmanıza yardımcı olabilir.