Köpeğinize Hap Vermeyi Kolaylaştırmanın 7 Yolu

Köpeğinize bir hap vermek, kulağa kolay gelebilir ancak onu yutmasını sağlamak bazen zorlayıcıdır.

Köpeğinize Hap Vermeyi Kolaylaştırmanın 7 Yolu

Köpeğinize Hap Vermeyi Kolaylaştırmanın 7 Yolu

Yavru köpeğinizin hap alması gereken zamanlar olabilir. Köpeğinize bir hap vermek, kulağa kolay gelebilir ancak onu yutmasını sağlamak bazen zorlayıcıdır. Titiz yavruların hapları tükürdükleri ya da normal mamalarının içine atılmış olanları seçip yutmadıkları bilinmektedir. Bir diğer sorun ise, hapı köpeğinizin ağzına sokarsanız parmaklarınızı ısırabilir!

Köpeğinize ilaçlarını veya takviyelerini vermenin daha kolay yolları vardır. Ödül mamaları, çiğnenebilir yiyecekler ve tonlarca övgü, en seçici yavruları bile ebeveynleriyle işbirliği yapmaya ikna edebilir. Köpeğinize hapları nasıl vereceğinize dair bu ipuçlarını deneyin:

1. Hapı bir ödül mamasının içine saklayın: Hapları vermenin en etkili yollarından biri, onları yumuşak köpek ödül mamalarının içine gizlemektir. Fıstık ezmesi, tatlı patates ve peynir gibi yiyecekler, ilaçların dokusunu ve hoş olmayan tadını maskeleyebilir. Birçok köpek maması şirketi, hapların etrafını saran yumuşak ödüller olan hap cepleri bile üretmektedir. Hapları bir ödül mamasının içine saklamak, yumuşak yiyecekleri önce çiğnemeden yutan köpekler için en iyi sonucu verir. Köpeğiniz hapı ısırır ve tükürürse farklı bir yaklaşım denemeniz gerekebilir.

2. Sıvı bir formül talep edin: Birçok evcil hayvan eczanesi, hapları bileşik bir sıvı formüle dönüştürebilir veya bunun yerine sıvı bir versiyon sunabilir. Bileşik ilaçlar, tavuk veya sığır eti gibi aromalarla yapılır, böylece köpeğiniz tadı hoş olmayan bir hapı yutmak zorunda kalmaz. Ayrıca, sıvı formüller ıslak mamaya iyi karıştığı için köpeklerin tüketmesi daha kolaydır. Uygun dozda sıvı ilacı az miktarda konserve köpek mamasına karıştırın. Küçük bir miktarla beslemek, tüm ilacı yutmalarını sağlayacaktır.

3. Bir damlalık veya şırınga kullanın: Konserve mamaya karıştırmanın yanı sıra, sıvı bir formülü doğrudan köpeğinizin ağzına sokarak da uygulayabilirsiniz. İlaç veya takviye gıda ile alınamıyorsa bu daha iyi bir seçenek olabilir. Tentürler, genellikle köpeğinizin diline kolayca birkaç damla damlatmanızı sağlayan yerleşik bir damlalıkla birlikte gelir. Şırıngalar, sıvı ilaçlar için harikadır çünkü köpeğinizin yanakları ve dişleri arasına sığarlar. Köpeğin ilacı ağzının arkasına uygulayarak yutmasına yardımcı olurlar.

4. İlaç tabancası ile uygulayın: Hapları uygulamak için özel aletler de vardır. Eğer hapı bir ödül mamasının içine saklamak işe yaramazsa doğrudan köpeğinizin ağzına sokmayı deneyebilirsiniz. Bazı evcil hayvan ebeveynleri parmaklarını kullanır. Bu yöntem işe yarasa da, korkmuş veya savunmacı bir yavru yanlışlıkla parmakları ısırabilir. Hap tabancaları, köpeğinize ilaç ve takviyeleri uygulamak için çok daha güvenli bir yoldur. Bir şırıngaya benzer şekilde, hap tabancası çenelerinin arasına oturur ve hapı ağzının arkasına yerleştirir. Eğer hapı yeterince geriye yerleştirirseniz yavrunuzun hapı yutmaktan başka çaresi kalmayacaktır.

5. Hapı ezerek yiyeceğin içine koyun: Hap tabancaları bazı köpekler için fazla agresif olabilir. Evcil hayvan dükkanlarında katı ilaçların ve takviyelerin yutulmasını kolaylaştıran hap kırıcılar da satılmaktadır. Bu cihazlar hapları ince bir toz haline getirir böylelikle az miktarda yaş veya kuru mamaya karıştırabilirsiniz. Haplar toz formuna dönüştürüldüğünde tükürmek veya mamanın geri kalanından ayırmak çok daha zordur. Yine, ilaç veya takviyeyle birlikte yemek verebileceğinizden emin olmak için kontrol edin.

6. Veterinerinizden çiğnenebilir ürünler hakkında bilgi alın: Birçok köpek, hap yutmaktan nefret eder. İlaç ve takviye almak, lezzetli bir çiğnenebilir ödül maması sunduğunuzda köpeğiniz için keyifli bir deneyim olabilir. Bu sağlıklı ısırıklar, gerekli tüm besinleri köpeğinizin seveceği aromalarla aşılanmış yumuşak, lezzetli bir ödülde harmanlar. Birçok evcil hayvan eczanesi ilaçları çiğnenebilir formda sunmaktadır. Ayrıca köpeğinizin kalp, deri, böbrek ve beyin sağlığını destekleyen günlük takviyeler de mevcuttur.

7. Olumlu bir deneyim yaratın: İlaçları ister hap, ister sıvı, ister çiğnenebilir formda verin, bunu olumlu bir deneyime dönüştürdüğünüzde süreç çok daha sorunsuz ilerleyecektir. İlacı veya takviyeyi uygularken yavrunuza bol bol övgü cümleleri söyleyin. Sakin kalmak ve sessiz, yumuşak bir sesle konuşmak da önemlidir. Siz sakin olduğunuzda köpeğinizin de sakin olması daha olasıdır. İlacı başarıyla yuttuktan sonra, köpeğinizi ödül maması, oyuncak ve daha fazla övgü ile ödüllendirin.

Köpeğinizin hap almaktan korkmasına gerek yok. Bu onların günlük rutinlerinin bir parçasıdır ve bundan yemek yemek ya da yürüyüşe çıkmak kadar keyif almayı hak ederler. Neyse ki, evcil hayvan ebeveynleri hapları yutmayı kolaylaştıran birçok seçeneğe sahiptir. İlaç veya takviye almak köpeğinizin günün en sevdiği kısmı bile olabilir!